Zdrar klubáci. Má e39 540iA jak začala ranní zima,tak začala špatně chytat. Jakmile ráno poprvé nastartuju,začne motor tarokovat a hned chcipne,pak opakuji znovu a cca na poctvrte nastartuju,ale musím hned držet plyn,abych to trošku zahřál a jak to trošku zahřeju,tak se s cukáním rozjedu a jak už jsem rozjetý a auto se zahřeje na provozní teplotu,tak pak už je vše naprosto normální,motor má hladký chod a po celý den,ikdyž auto vychladne,tak je vše v pohodě,auto chytá bez problémů a chod hladký. Vše se opakuje až zase další ráno když auto stojí přes noc. Poraďte prosím,čím by to mohlo být.Díky předem.
Tak zkus najet 100km jen na benzín a uvidíš druhý den, když to nepomůže tak membrána. Klidně už můžeš mít lpg vstřiky mimo a pak to rozhodí adaptace, takže to nechce startovat na benzín.
Jojo,na benin uz jsem to takhle zkousel cca 200km a rano to stejny.Ta membrana by nemusel bejt spatnej napad. Jeste me napadlo cidlo vacky? Jinak vaha je vymenena,ta by to bejt nemela.
Jestli membrána nebo rozhozené adaptace (z jakéhokoliv důvodu) by ukázalo smazání adaptací, trochu najet na benzín a ráno se uvidí..
Jinak po takovým nájezdu na LPG by to chtělo zrepasovat a zkalibrovat LPG vstřiky, mít najeté benzíné adaptace a perfektně nastavit plyn, aby benzínová jednotka nedělala rozdíl mezi benzínem a plynem.
Já osobně mám zkušenosti, že LPG vstřiky vydrží tak 40.000 km
jj, máš pravdu, v létě jsem nastavil 20, což bohatě stačilo (v LPG mám nastavenou korekci na teplotu plynu), ale párkrát se mně stalo, že když už bylo venku >20 a nastartoval jsem, tak to za chvilku přeplo na plyn, ale asi jak tam dotekla voda z motoru, tak to nestačilo.. Mně to nevadí, protože repasi osmi LPG vstřiků mám hotovou tak za 15 min.
Kluci,jste mi ochotni a schopni to nějak zdiagnostikovat a pripadne vstriki nastavit?
Jsem z moravy,ale nebyl by problem kamkoliv zajet
Diky moc za pripadnou pomoc.
Naposled sem měl plyn v E39 540i a systém tartariny, na jedny vstřiky něco kolem 100tis km a pak výměna všech osmi za asi 8 tis Kč (výrobce už si nepamatuji). Zlatej Stag, Magic atd. s cenou vstřiků.
Rades:
Jak sem psal, pokud najezdíš v kuse třeba 100km na benzín, vůbec nepřepneš na lpg a stejně druhý den máš se studeným startem problém, musíš hledat jinde než v plynu.. Podle popisu to prostě sedí na tu membránu, případně trubku odvětrání pod sáním, ale to je stejně nejlepší měnit najednou.
Tak dnes se přidala další závada a to když jsem jel a auto už bylo zahřáté a vše jelo jak má,tak najednou při dojetí na křižovatku auto chcíplo.po nastartování znovu,po dalším jsem se rozjel a pak už to dělalo pokaždé když jsem odstavil plyn i za jízdy a BC nahlásilo Engine feilsave prog. Tak sem pod plynem a na ruční řazení(abych auto držel pod otáčkama) dokodrcal domů. Zkusím s tím v pondělí dojet na diagnostiku.Obávám se ale,že v kombinaci studeného motoru a teĎ když už to nedrží otáčky ani za tepla nemám už asi šanci odjet. Měl jste to někdo? opět díky za rady.Nápady co se poroučelo?