Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém s pdc u e61

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
kladenak

#1 Příspěvek od kladenak »

Ahoj, potřeboval bych radu!!! Koupil jsem si E61 a nechoděj tam parkovací čidla a chci to dát do kupy. Zkoušel jsem ,jestli cvakají a necvaká ani jedno jak ve předu tak vzadu. Byl jsem na diagnostice a týpek mi řekl řídící jednotka, tak jsem jí koupil podle originálu,čísla seděj a pořád to nefunguje, nemá to někde nějakou pojistku,která mohla prasknout a nebo jestli se nemusí na diagnostiku smazat chybu nebo něco???? Neměl někdo z vás takovýhle problém, pořád mi akorát bliká dole u páky to P, autíčko normlně na displeji naskočí, ale nic :evil: :evil: Jsem K.o, prosím o nějaké rady co bych měl zkusit. Díky moooc.
sonyk02

#2 Příspěvek od sonyk02 »

že by zlomené kabely u pátých dveří nebo zatopený kufr kde jsou jednotky?
Rupitch

#3 Příspěvek od Rupitch »

Pokud máš novou jednotku, tak jí musíš nechat naprogramovat a nakódovat. Ale myslím, že tvůj problém bude v kabeláži PDC nebo v čidle. Takže nárazník dolu a zkontrolovat kabeláž. A víš co bylo v paměti závad za chyby ??
Rupitch

#4 Příspěvek od Rupitch »

sonyk02 píše:že by zlomené kabely u pátých dveří nebo zatopený kufr kde jsou jednotky?
Kabely v pátých dveřích s tím nemají nic společného.
kladenak

#5 Příspěvek od kladenak »

Rupitch -díky za radu. ty chyby co to psalo si nepamatuji. Prosím tě kdyby to bylo čidlo tak by ostatní necvakaly? Nejde mi zvuk ani z jednoho čidla jak ve předu tak vzadu. Ta jednotka se teda musí přes diagnostiku naprogramovat? Já myslel, že se nemusí tak by to mohlo být tou jednotkou, nebo myslíš ta kabeláž. Jak poznám jestli je nějaký to čidlo špatný, když necvaká ani jedno. Díky moc
Rupitch

#6 Příspěvek od Rupitch »

Když je jedno čidlo v háji, tak to vyřadí celý systém. Jojo musí se kódovat a programovat. Může to být i jednotkou, ale nestává se to tak často. Většinou je vadné čidlo nebo pak kabeláž. Chce to hlavně začít pořdnou diagnostikou.
sedyvlk6

#7 Příspěvek od sedyvlk6 »

Rupitch píše:Když je jedno čidlo v háji, tak to vyřadí celý systém. Jojo musí se kódovat a programovat. Může to být i jednotkou, ale nestává se to tak často. Většinou je vadné čidlo nebo pak kabeláž. Chce to hlavně začít pořdnou diagnostikou.
Když je jedno čidlo v háji tak ostatní čidla normálně cvakají
Rupitch

#8 Příspěvek od Rupitch »

sedyvlk6 píše:
Rupitch píše:Když je jedno čidlo v háji, tak to vyřadí celý systém. Jojo musí se kódovat a programovat. Může to být i jednotkou, ale nestává se to tak často. Většinou je vadné čidlo nebo pak kabeláž. Chce to hlavně začít pořdnou diagnostikou.
Když je jedno čidlo v háji tak ostatní čidla normálně cvakají
o

Netvrdim, že necvakají, ale že nejde celý systém PDC.
mi00wa

#9 Příspěvek od mi00wa »

Jak je nefunkční jedno čidlo tak se systém PDC vypne, lze zjistit diag které čidlo je špatné či zapnout PDC a ucho přiložit ke čidle, které nebude cvakat tak je kaput.
rawen

#10 Příspěvek od rawen »

Pokud má jednotka v pořádku napájení(+ a -) a funguje komunikace(Can), tak je většinou špatně nakódovaná. To mohu vyřešit. Často je špatná kabeláž, nebo vytopená jednotka, jak již bylo řečeno.
ryba79

#11 Příspěvek od ryba79 »

ahoj, mám stejný problém, jen se mi po zařazení zpátečky na obrazovce nezmění vůbec nic. Prostě jakoby tam žádný PDC nebylo. A pod rezervou je to jaká jednotka? Mám E61 teprve chvíli, kabely v 5. dveřích jsem už vyměnil. Díky
robosek

#12 Příspěvek od robosek »

V kufru pod rezervou mam v E60 2 jednotky: jedna je bila - to je mpm (micro power modul) a druha cerna - to je ta k parkovacim senzorum.
ryba79

#13 Příspěvek od ryba79 »

díky, mrknu na ně, až nebude co dělat:)
ScanX

#14 Příspěvek od ScanX »

Já mám zase opačný problém. 2 přední senzory pořád hlásí překážku, i když tam žádná není. Senzory jsou čisté, ale na jednom je lehce odřená / sloupnutá barva. Zadní fungují normálně.
rawen

#15 Příspěvek od rawen »

To že jsou senzory čisté neznamená že jsou funkční...stává se, že předním středním senzorům vadí PODLOŽKA POD SPZ.
Diagnostika, Kódování, Elektrika, Retrofity, Díly 731465853
_milan_

#16 Příspěvek od _milan_ »

pdc jednotka se nemusí kodovat ;) nedávno jsem to řešil na jedné z mojich mršin ( e61 ) .. necvakalo ani jedno čidlo , odpojil jsem pdc jednotku , zapojil druhou z jiné e60 s jiným číslem dílu a hned vše jelo , od té doby klid ;) ( číslo dílu nemusí souhlasit , několikrát je fabrika přečíslovávala a přitom jsou to ty samé , samozřejmě to neplatí uplně pro všechny případy , někeré auta mjí pdc jen v zadu , některé vpředu i vzádu zárověň )
ScanX

#17 Příspěvek od ScanX »

rawen píše:To že jsou senzory čisté neznamená že jsou funkční...stává se, že předním středním senzorům vadí PODLOŽKA POD SPZ.
Taky mě to napadlo, ale zlobí dva pravé a ne ty dva prostřední. Navíc je to dost proměnlivé. Někdy to jde OK, po chvilce ty dva přední přední pravé začnou hlásit i když tam nic není a pak to někdy hodí i chybu PDC a celý systém se vypne. Za 5 min, už to ale zase jde...
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Myslíte, že pojede PDC (sensory+jednotka) z LCI v nacpaná v autě předLCI?

Podle ETK jsou čidla a PDC od 03/2007 jako LCI. Otázka jestli jde dokodovat jakoby retrofit?
ScanX

#19 Příspěvek od ScanX »

Jen doplním, u mě to byl vadný PDC senzor. Někdo mi ho asi úmyslně poškrábal a to dělalo všechny problémy. Vyměněno a vše OK.
Odpovědět