Ahoj, potřeboval bych radu!!! Koupil jsem si E61 a nechoděj tam parkovací čidla a chci to dát do kupy. Zkoušel jsem ,jestli cvakají a necvaká ani jedno jak ve předu tak vzadu. Byl jsem na diagnostice a týpek mi řekl řídící jednotka, tak jsem jí koupil podle originálu,čísla seděj a pořád to nefunguje, nemá to někde nějakou pojistku,která mohla prasknout a nebo jestli se nemusí na diagnostiku smazat chybu nebo něco???? Neměl někdo z vás takovýhle problém, pořád mi akorát bliká dole u páky to P, autíčko normlně na displeji naskočí, ale nic Jsem K.o, prosím o nějaké rady co bych měl zkusit. Díky moooc.
Pokud máš novou jednotku, tak jí musíš nechat naprogramovat a nakódovat. Ale myslím, že tvůj problém bude v kabeláži PDC nebo v čidle. Takže nárazník dolu a zkontrolovat kabeláž. A víš co bylo v paměti závad za chyby ??
Rupitch -díky za radu. ty chyby co to psalo si nepamatuji. Prosím tě kdyby to bylo čidlo tak by ostatní necvakaly? Nejde mi zvuk ani z jednoho čidla jak ve předu tak vzadu. Ta jednotka se teda musí přes diagnostiku naprogramovat? Já myslel, že se nemusí tak by to mohlo být tou jednotkou, nebo myslíš ta kabeláž. Jak poznám jestli je nějaký to čidlo špatný, když necvaká ani jedno. Díky moc
Když je jedno čidlo v háji, tak to vyřadí celý systém. Jojo musí se kódovat a programovat. Může to být i jednotkou, ale nestává se to tak často. Většinou je vadné čidlo nebo pak kabeláž. Chce to hlavně začít pořdnou diagnostikou.
Rupitch píše:Když je jedno čidlo v háji, tak to vyřadí celý systém. Jojo musí se kódovat a programovat. Může to být i jednotkou, ale nestává se to tak často. Většinou je vadné čidlo nebo pak kabeláž. Chce to hlavně začít pořdnou diagnostikou.
Když je jedno čidlo v háji tak ostatní čidla normálně cvakají
Rupitch píše:Když je jedno čidlo v háji, tak to vyřadí celý systém. Jojo musí se kódovat a programovat. Může to být i jednotkou, ale nestává se to tak často. Většinou je vadné čidlo nebo pak kabeláž. Chce to hlavně začít pořdnou diagnostikou.
Když je jedno čidlo v háji tak ostatní čidla normálně cvakají
o
Netvrdim, že necvakají, ale že nejde celý systém PDC.
Jak je nefunkční jedno čidlo tak se systém PDC vypne, lze zjistit diag které čidlo je špatné či zapnout PDC a ucho přiložit ke čidle, které nebude cvakat tak je kaput.
Pokud má jednotka v pořádku napájení(+ a -) a funguje komunikace(Can), tak je většinou špatně nakódovaná. To mohu vyřešit. Často je špatná kabeláž, nebo vytopená jednotka, jak již bylo řečeno.
ahoj, mám stejný problém, jen se mi po zařazení zpátečky na obrazovce nezmění vůbec nic. Prostě jakoby tam žádný PDC nebylo. A pod rezervou je to jaká jednotka? Mám E61 teprve chvíli, kabely v 5. dveřích jsem už vyměnil. Díky
Já mám zase opačný problém. 2 přední senzory pořád hlásí překážku, i když tam žádná není. Senzory jsou čisté, ale na jednom je lehce odřená / sloupnutá barva. Zadní fungují normálně.
pdc jednotka se nemusí kodovat nedávno jsem to řešil na jedné z mojich mršin ( e61 ) .. necvakalo ani jedno čidlo , odpojil jsem pdc jednotku , zapojil druhou z jiné e60 s jiným číslem dílu a hned vše jelo , od té doby klid ( číslo dílu nemusí souhlasit , několikrát je fabrika přečíslovávala a přitom jsou to ty samé , samozřejmě to neplatí uplně pro všechny případy , někeré auta mjí pdc jen v zadu , některé vpředu i vzádu zárověň )
rawen píše:To že jsou senzory čisté neznamená že jsou funkční...stává se, že předním středním senzorům vadí PODLOŽKA POD SPZ.
Taky mě to napadlo, ale zlobí dva pravé a ne ty dva prostřední. Navíc je to dost proměnlivé. Někdy to jde OK, po chvilce ty dva přední přední pravé začnou hlásit i když tam nic není a pak to někdy hodí i chybu PDC a celý systém se vypne. Za 5 min, už to ale zase jde...