Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě E61 je to auto pro bohaté?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Teddy

#41 Příspěvek od Teddy »

Právě že BMW se zase tolik nekradou. Občas se nějaká smažka chce svézt, ale tý je jedno, jestli šlohne pochcávku, nebo bavo. Pak se kradou na objednávku, ale to se kradou výjimečný kousky.
BMW má výhodu, že není tak masově rozšířený, aby ho znal kdejakej zlodějíček. Jednotky jsou rozstrkaný všude možně, takže ani vykradení není nijak jednoduchý. :)
Takže pojistka ano/ne je závislá spíš na tom kde s tim parkuješ.

Ať si pojišťováci říkaji co chtěj. Když to chceš mít opravený pořádně, tak to nestačí.

Já ti to nerozmlouvam. Jen píšu svůj názor. Třeba o pojistce na blbost bych ve tvém případě silně uvažoval. Tím myslím druh tvé práce. :)
Teddy

#42 Příspěvek od Teddy »

Jirke píše:Teddy, placas nesmysly s tim ze se havarka nevyplati na starsi auta.. Ale neva, nejsi jedinej kdo si to mysli.
Hele, je to možný. Pravda je, že osobní zkušenost nemám. Jen vím, jak to měl otec. Ale detaily opravdu neznám.
Nicméně havarijko za cenu 27 tis. ročně při ceně auta 165 tis...... :roll: Navíc asi nějaká spoluúčast...... :roll:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od matiz »

E60 za 160k ? To bude pelech vylitany az na pudu -)

Nicmene olitany baworak je nepojistitelny za normalni cenu, ja to parkrat zkousel, nikdy jsem se nedostal pod dvacet za havarijko s cenou na nejakych 250k... Pritom ochcavka je pojistitelna na stejnou cenu za deset. Takze jsem vdecny alespon za stret se zveri do 100k za smesnou cenu.

Mimochodem kdyz jsem do pojistovny volal, tak ta PIˇA mi vnucovala havarijni pojisteni bez pojisteni havarie za nejakou nizsi cenu, byly v tom sracky proti kradezi, kroupy ale ne havarka... Nehorazna drzost. Nesnasim takove vymrdy kdyz chci pojistit havarku a pojisti mne proti padu letadla, ale havarku ne... Dalsi vymrd byl ze jsem uzavrel pojisteni proti zivlu, zil v domeni ze kdyby neco tak jsem pojisteny a pojistovak to posral, udelal to jinak, takze jsem vlastne pojisteny nebyl dokud se neudelala po pul roce nova smlouva.

Nemam rad pojistovny...
andree182

#44 Příspěvek od andree182 »

Teddy píše:Právě že BMW se zase tolik nekradou
To je optimisticky nazor...

Obrázek
Teddy píše:BMW má výhodu, že není tak masově rozšířený, aby ho znal kdejakej zlodějíček. Jednotky jsou rozstrkaný všude možně, takže ani vykradení není nijak jednoduchý. :)
To asi bude zavisiet od modelu auta. Starsie modely (napr. E39) vypadaju dost problematicky, ale aj na youtube najdes par peknych videi ako zlodeji nastartovali E9x/1/x6 v priebehu minut, cez OBD port...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#45 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Jirke píše:Teddy, placas nesmysly s tim ze se havarka nevyplati na starsi auta.. Ale neva, nejsi jedinej kdo si to mysli.
Záleží na okolnostech, jestli třeba parkuješ na ulici nebo v garáži, zda jen havarijku odcizení nebo all risk. U auta za 150 tisíc platit 30 tis. za rok, tak pokud si to budeš dávat do slamníku, tak máš za 5 let na další auto. Já to mám spočítaný, že při čtyřech autech, se to nevyplatí vůbec. Při 5% spoluúčasti budeš platit raketu, při 10% si většinu oprav stejně zaplatíš sám
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
onasek87

#46 Příspěvek od onasek87 »

Teddy píše:
Hele, je to možný. Pravda je, že osobní zkušenost nemám. Jen vím, jak to měl otec. Ale detaily opravdu neznám.
Nicméně havarijko za cenu 27 tis. ročně při ceně auta 165 tis...... :roll: Navíc asi nějaká spoluúčast...... :roll:
nechapu co te pojistovne nebo tomu servru hrabe,ale vcera sem tam zadal vcetne povinka a vyslo to 86 tis rocne. co to je kurva za picovinu to nemuzes platit ani za auto co ma cenu 10 mega
onasek87

#47 Příspěvek od onasek87 »

matiz píše:E60 za 160k ? To bude pelech vylitany az na pudu -)

Nicmene olitany baworak je nepojistitelny za normalni cenu, ja to parkrat zkousel, nikdy jsem se nedostal pod dvacet za havarijko s cenou na nejakych 250k... Pritom ochcavka je pojistitelna na stejnou cenu za deset. Takze jsem vdecny alespon za stret se zveri do 100k za smesnou cenu.

Mimochodem kdyz jsem do pojistovny volal, tak ta PIˇA mi vnucovala havarijni pojisteni bez pojisteni havarie za nejakou nizsi cenu, byly v tom sracky proti kradezi, kroupy ale ne havarka... Nehorazna drzost. Nesnasim takove vymrdy kdyz chci pojistit havarku a pojisti mne proti padu letadla, ale havarku ne... Dalsi vymrd byl ze jsem uzavrel pojisteni proti zivlu, zil v domeni ze kdyby neco tak jsem pojisteny a pojistovak to posral, udelal to jinak, takze jsem vlastne pojisteny nebyl dokud se neudelala po pul roce nova smlouva.

Nemam rad pojistovny...
to tak samo nabizelo podle rocniku a km nechapu
Teddy

#48 Příspěvek od Teddy »

onasek87 píše:
matiz píše:E60 za 160k ? To bude pelech vylitany az na pudu -)
to tak samo nabizelo podle rocniku a km nechapu
Jestli náhodou těch 160 tis. není ta tabulková cena auta. Takže i když si to pojistíš na víc, tak ti nejspíš stejně víc nedaji.
Každej kdo už má něco najeto, tak asi dokáže odhadnout největší rizika a ty si pojistí. Naprosto chápu střet se zvěří, vandalizmus apod. Ale jak tu někdo psal.... při spoluúčasti 10 tis. drtivou většinu věcí nemá smysl řešit přes pojišťovnu.

Otec měl auto jako leštěnku. Po 10 letech najeto necelých 90 tis. Auto parkovalo v garáži. V zimě buď nejezdil, nebo to po příjezdu umyl. Auto bez jedinýho škrábance. Stav novoty.
Baba ho nešikovně nabořila - totálka. Pojišťovna vzala tabulkovou cenu auta podle stáří a odečetla od ní cenu vraku z aukce. To mu vyplatili. Smůla je, že to nestihl prodat. Měl zájemce při ceně cca o 100k výš.
onasek87

#49 Příspěvek od onasek87 »

je to tezky ja to vidim z pohedu oprace,kdy fakturujem statisice. nejvetsi oprava zatim byl LC 150 2 roky starej fakturovaly jsme 500 tis bez dane.
jinak uz treti ducato do 2 let jedna oprava byla 280 tis. u tech toyot,ktere drzi cenu se nam to dari neustale okolo 100 tis a pojistovna plati a plati.
sam osobne sem jeste nedavno chtel lanici pojistit,protoze sme sejmul tu srnu a byl nasrany jak prase a pak kdyz bych tuknul,tak jedine rozpoctem abyhc auto dal do depozitu a rozebral,protoze kdybyb odecetli cenu vraku nedaji mi vubec nic pri cene okolo 40 tis pritom na mobile.de jsou kousky co stoji i 120 tis a jen o rok mladsi sere me,ze nevim co s tim autem cekma az me nekdo nabori,ale to asi nikdy stesti mit nebudu aby to byla jeho chyba:D
Jirke

#50 Příspěvek od Jirke »

Dobře trefit zvire, tak se da z luxusního staršího auta udelat elegantne totalka. Takhle jsem se jednou zbavil Mercedesa C320CDi, kterej byl naprosto famozni auto, ale nikdo ho nechtel, protože jsme prece v Cechach a tady vladnou ctyrvalcovy 1.9 - 2.0.
Takze postup byl takovyto - auto se mi v tu chvili nedarilo prodat na bazosi za 200.000,-
Trefil jsem srnce, coz fakt to nebylo planovany :) = totalka. Vycislena obvykla cena 225.000,-
Aukce vraku určila cenu zbytku 100.000,-. Za tyhle prachy jsem to prodal, ale kámošovi (ten si to pak za 60.000,-) opravil.
Takze jsem mel kilo a pak mne pojistovna vyplatila 120.000,- (-5000,- byla spoluucast). Mel jsem doma 220.000,- a spokojenej, ze se nikomu (krom srnečka) nic nestalo. A to vse během 14dnu. Podotykam, ze auto bylo stary 8 let, najeto 225.000km v hezkym udrzovanym stavu.

Za 9 mesicu stejna situace s oktavkou... tam uz to totalka nebyla, ale skoda i vcetne zapujceni náhradního vozidla (na 10dnu) 70.000,-. O nic jsem se nestaral, vse vyrizoval smluvni servis pojistovny. Tentokrát to plneni neslo ani z havárky, protože jsem mel soucasti POVka srazku se zveri s limitem 100.000,- bez spoluucasti.

Delam v tom, takze mne prosim nikdo nerikejte ze HAVarijko nemá smysl.
A samozrejme toto téma je na dlouhy povidani, pricemz tzv. rozpocty, to jsou samostatna kapitola, kterou bych ani neotviral. Driv to frčelo, ted to postupne velky pojistovny prestavaj chtit delat. Radsi zaplatej vyssi plneni autorizovanymu servisu a mají jakousi jistotu kvalitni opravy podle postupu výrobce (od toho se dnes delaji certifokace lakovej a klempiren, hlavne se zacina u servisu Skoda a VW), kterej jim třeba zase da nejakej obchod, nez aby podporovaly garaznicky opravy pomoci kladiva a CO2 + stetka (to trochu prehanim, ale v principu to tak je), a majitelum aut tak prispivaly na dovolenou za ty prachy, který při oprave za nehty zbyly. Pak na silnici jezdej napul opraveny auta, který kdybychom sli do dusledku, tak jsou svým zpusobem nebezpecny (poruseny deformacni zony, nefunkcni airbagy...) při nedejboze další nehode.
rhinos

#51 Příspěvek od rhinos »

ono pojistovny samozrejme se budou snazit pri plneni co nejvice usetrit.
Klasicky chteji platit pojistku ale plneni je jim proti srsti...
Ono se da na bouracce i vydelat,prevazne kdyz se to resi pres rozpocet...

Kolegu minuly rok na motorce naboril motorkar.
Pojistovna to take chtela resit pres totalku a odprodej na aukci.Cena samozrejme neodpovidala absolutne tomu jakou zbytkovou cenu by motorka mohla mit. Spis to vypadalo ze maji nasmlouvane bazary ktere to v te aukci koupi a pak prodaji se slusnym ziskem.
Takze kolega se ozval a ve vysledku mu motorka zustala,dostal vyplaceno za poskozeni i ponicene vybaveni.
Dokladal upravy na motorce a ty take vice mene dostal proplaceno.
Asi je to o tom ze si to clovek nesmi nechat libit a ozvat se...

Obecne by asi poskozeny nemel byt skodnej na tom kdyz ho nekdo poskodi....
Bohuzel v tomto pripade to vinik neprezil a hojit se na rodinne se asi nikomu moc nechce
Jirke

#52 Příspěvek od Jirke »

aukce vraku slouží ne pro to, aby se napakovali smelinari s dilama, ale pro urceni ceny vyuzitelnych zbytku - jak jinak spravedlive to taky určovat, zejo. Ty jako majitel vraku ale nemas povinnost to tomu vitezi aukce prodat. Naopak tne vitez aukce musí pak 30 dnu od skonceni aukce kdykoli reagovat a koupit to od tebe. Pojistovny mají zajem na tom, aby konecna cena v této aukci byla co nejvyšší, tudíž ne aby vydelal smelinar, ale aby pojistovna nemusela platit tak vysokou castku za skodu.
onasek87

#53 Příspěvek od onasek87 »

No u te moji lancie mam vypocitanou rocni havarijku 4500 pri pojistne castce 55 tis kc a nebo u kooperativy podle soucasne hodnoty asi o 300 draz s tim,ze je 4 tis spoluucast a ja si rikal kurna vydelam na tom vubec? auto ohodnoti na 45 ... 10 tis me bude stat odvod a a rozpoctem mi daji treba 20 a za to bych to i bez problemu a bourani prodal snad. nicmene te svere se od te doby fakt bojim a uz mi zase 2y srny dokocne 3 do silnice vlezly a ja chvilku predtim letel 140 ale nejak me napadlo,ze to je otevrenej usek at brzdim.

jinak vcera jsme se dival i na E91 a zvenku to neni spatny auto,ale uvnitr je to dost ubohe i v plne palbe s navigaci,kdy stoji taky okolo 200 tis a to misto vzadu je ubohe.
_milan_

#54 Příspěvek od _milan_ »

platil jsem 19500kč ročně komplet havarka,kradež,zvěř,vandalismus+pov.. na e60 535d 210kw 2008 a to nemám bonusy , bylo to minulý rok v době kdy jsem to pojišťoval mě bylo 25 let,je pravda že jsem to podcenil pouze na 300000kč.. kde parkuju atd je nezajimalo..
onasek87

#55 Příspěvek od onasek87 »

hnus velebnosti to nejsou zanedbatelny prachy ja se musim zeptat nekterych zakazniku kolik plati za ty nove auta.
Jirke

#56 Příspěvek od Jirke »

budete se divit, ale funglovky vychazej na pojistkách kolikrat levnejc nez ojetiny.
Spcialne BMW delam často v ramci myho regionu, zridkakdy prelezeme hranici 30.000,- za auto v hodnote 1 - 1.500.000,-, ale je to individualni podle bonusu, bydliste, veku...
onasek87

#57 Příspěvek od onasek87 »

Nejblbejsi je u me,ze ja bych s tim BMW jezdil ty 3 km do prace.
sem si psocitla kolik sme najel s lancii za rok a 9 mesicu a je to 12 tis km:D
proto mi bylo u prdele,ze prumerna spotreba byla asik 10,2.
kdyz ja si chci udelat radost to je jediny na svete s cim si udelam radost a fakt si to uziju
TANN3R

#58 Příspěvek od TANN3R »

Tak to nakonec ani tu pojistku řešit nemusíš, jestli si koupíš naftu s DPF tak tímhle stylem jízdy to máš tak na ten rok :D

Kup si benzín.
Jirke

#59 Příspěvek od Jirke »

To sem chtel rict. S radosti bych si koupil benzin byt v situaci ze najedu rocne tak malo. Jenze ono to jde casto ruku v ruce s ne moc vysokym vydelkem a to se pak trilitr nebo nedejboze V8 blbe zivi, i kdyz neni vysokej najezd.
Ondro, na tvym miste - BMW e39 540i jasna volba ;)
pavproch

#60 Příspěvek od pavproch »

onasek87 píše:Nejblbejsi je u me,ze ja bych s tim BMW jezdil ty 3 km do prace.
proboha proč? mám to do práce taky asi 3kilometry (přes les, kopec, louku a řeku)... a ani ve snu by mě nenapadlo jezdit autem (jako že mám celkem 4) ... chodím zásadně pěšo, bez ohledu na pičasí .... krapet je sice občas zima/horko/tma/vítr/sluníčko/měsíček/ajánevímcoještě, ale je to nááádhera ... :idea:

takže moje rada zní: (chlupatej) benzín :twisted:
Odpovědět