Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

CCC a zesilovac

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
tommy_romeo

#1 Příspěvek od tommy_romeo »

Zdravim vsechny. Najde se tu nekdo kdo by mi poradil jak vylepsit audio v e60 z toho uplneho socialniho na neco stredniho? Prikoupil jsem predni vyskace origo a do zadniho plata dal ovaly sice maly ale lepsi nez ty origo papirovy repraky. Jenze samozrejme radio tomu moc neda. Jde k CCC pripojit normal zesik a nebo jen origo s optickyma kablama a slozitou instalaci :-(. Jeste jsem zvazoval CIC jestli neni treba silnejsi. Mel bych takovou predstavu ze bych jeste vymenil repro v prednich dverich mozna basaky pod sedackama a napojil ten predek na nejaky maly 2 kanal ktery bych schoval do palubky nekde asi. Nepotrebuji aby mi to hralo jako L7 ale v e91 jsem mel to stredni audio coz bylo nebe a dudy proti tomu ted. Diky
MadButcher

#2 Příspěvek od MadButcher »

Vymen basaky za lepsi vetsi a vymen i stredy ve dverich - pokud jsi nemel vyskace tak tenhle zbytek je v tehle vybave take osizeny. Pak se podivej jak to hraje - mozna ti to bude stacit. Kdyz ne, vymyslej dal.

Bacha, ve vysledku muze byt levnejsi prodat auto a koupit jine s lepsim origo audiem, nez se snazit to tvoje predelat. Ja do toho prekopavani spadl za asi 50tis, a nevim nevim jestli bych do toho sel znova. Neni jednoduche to v E60/E61 udelat solidne tak aby to cele nebylo nikde rusene.

Kdybys chtel kontakt na cloveka v Praze ktery tohle skutecne umi, posli mi SZ.
tommy_romeo

#3 Příspěvek od tommy_romeo »

Tak 50 do toho dat urcite nechci. Ale jaky stredobasy a basaky tam hodit aby je to radio dobre uzivilo?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já jsem dlouho přemešlel o MB Quart http://www.audiocom.cz/znacky/mb-quart/ ... bmw-3628cz , ale pak jsem dal dopředu i dozadu vejškáče a vzhledem k tomu, že poslouchám akorát rádio, tak mně to přijde dostačující.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
tommy_romeo

#5 Příspěvek od tommy_romeo »

Musi jit sedacka ven abych se dostal na ten basak pod ni a nebo mate nekdo nejaky fiiiigl? :-D
netopier
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od netopier »

tommy_romeo píše:Zdravim vsechny. Najde se tu nekdo kdo by mi poradil jak vylepsit audio v e60 z toho uplneho socialniho na neco stredniho? Prikoupil jsem predni vyskace origo a do zadniho plata dal ovaly sice maly ale lepsi nez ty origo papirovy repraky. Jenze samozrejme radio tomu moc neda. Jde k CCC pripojit normal zesik a nebo jen origo s optickyma kablama a slozitou instalaci :-(. Jeste jsem zvazoval CIC jestli neni treba silnejsi. Mel bych takovou predstavu ze bych jeste vymenil repro v prednich dverich mozna basaky pod sedackama a napojil ten predek na nejaky maly 2 kanal ktery bych schoval do palubky nekde asi. Nepotrebuji aby mi to hralo jako L7 ale v e91 jsem mel to stredni audio coz bylo nebe a dudy proti tomu ted. Diky

Ahoj, mas i subwoofery pod sedackami? Pokud jo, ty zapoj na origo stereo zesik co byva v kufru u te vyssi audio (ne logic7). Ja to tak ted mam a sem spokojenej. Nechtelo se mi upgradovat na logic7. Bez tech subwooferu to hralo uplne na <>...

CIC silnejsi neni, tam naopak musis vyresit kabelaz k tomu zadnimu stereo zesiku ktery se s CIC uz nedelal. Resil jsem to nekde tady na foru. Je to high level input zesik takze k tomu pripojis vystupy na zadne repro a fici to (v pripade CIC, pokud mas CCC tam je pro to primo vystup).

Alex.
netopier
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od netopier »

Jinak pokud chces investovat, tak ja pujdu az nasetrim do tohodle:

http://www.bavsound.com/

Alex.
raintran

#8 Příspěvek od raintran »

Já jsem komplet přední repro vyměnil, koupil jsem plug and play 3 way komponentní repro, basak, stred a vysky....vzadu jsem domontoval origo vysky harmany, a basaky pod sedačkou jsem zapojil přes zesík, hraje to suprově :-D
tommy_romeo

#9 Příspěvek od tommy_romeo »

Na ten bavsound jsem se dival uz davno. Sehnal jsem ale vyskace L7 ty jsem tam hodil, zlepseni trochu prislo pak jsem dal ovaly koaxialni plus jeste vyskace do zadniho plata Hertz. Jenze to hraje porad uplne slabe. Musim to mit uplne na full coz samozrejme pak to predni origo repro vubec nedava.
sonyk02

#10 Příspěvek od sonyk02 »

tommy_romeo píše:Na ten bavsound jsem se dival uz davno. Sehnal jsem ale vyskace L7 ty jsem tam hodil, zlepseni trochu prislo pak jsem dal ovaly koaxialni plus jeste vyskace do zadniho plata Hertz. Jenze to hraje porad uplne slabe. Musim to mit uplne na full coz samozrejme pak to predni origo repro vubec nedava.

protože ty zadní mají jinou citlivost než ty přední origo a potřebují více výkonu pro vybuzení.
Asi nejlepší řešení poměr cena/výkon je řešení jako popsal raintran.
Koupit celou sadu 3way přímo do BMW, montáž je kus za kus, třeba toto: http://www.revilohifi.cz/reproduktory-d ... grade.html nebo http://www.revilohifi.cz/reproduktory-d ... 6-bmw.html a zapojit to na jeden slušnější výkonější 4kanálový zesilovač ( 2kanály pro suby pod sadačkami a 2 kanály pro dveře [střed+výška] ) třeba: http://www.revilohifi.cz/zesilovace-do- ... 4-600.html nebo http://www.revilohifi.cz/zesilovace-do- ... -bx-4.html celkem skladný a má i rovnou vysokoúrovnostní vstupy s funkcí automatického spínání nemusel bys řešit další krabičku jako převodník z Hi-Low z CCC jednotky na RCA do zesilovače.
Samozřejmě hodně udělá i vytlumení dveří a tapecíru proti vibracím, zárověn to sníží hluk z venku a zvuku to hrozně pomůže na hutnosti a přesnosti. Zesík se dá namontovat v pohodě do kufru do bočnice u kombi nebo zespod na plato u sedanu, případně dvojitá podlaha.

Taky sem řešil delší dobu vylepšení zvuku v E60 a nakonec sem skončil někde jako MadButcher neli hůř ještě :D v SQ sestavě řízené a nastavené pomocí DSP procesoru Audison BIT ONE (něco jako je v tom odkazu na bavsound.
Přílohy
vytlumené dveře BMW E60 - Ground Zero Gold
vytlumené dveře BMW E60 - Ground Zero Gold
BMW5 sound instal - 246.jpg (196.43 KiB) Zobrazeno 1932 x
kufr E60 sound DD 612 RedLine + zesilovače ETON + DSP Audison BIT One
kufr E60 sound DD 612 RedLine + zesilovače ETON + DSP Audison BIT One
BMW e60 zesiky kufr.jpg (194.7 KiB) Zobrazeno 1932 x
MadButcher

#11 Příspěvek od MadButcher »

Jo jo, nejakeho Audisona tam mam taky vedle zesilovace, ale jeste jsem nenasel chut se pustit do nastavovani toho 30 pasmoveho equalizeru :D
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

CIC - zobrazení - dá se nějak vypnout ten les, aby to ukazovalo stejně, jako v např. v měřítku 100 m?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Odpovědět