Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vyber motorizace f10

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
rhinos

#21 Příspěvek od rhinos »

no ja tu nejsem dlouho ale uz vim kdyz JaraX neco napise tak ze 5 je odpad ze 7 :wink:
Nafta je proste servisni pruser a ted jsem se dozvedel kolik mi chybi veci v aute a doted jsem o tom nevedel a premyslim jak jsem s takovou vybavou v aute jakou mam vubec mohl zit :lol:
Ty jo k cemu ti je ovladani sedadla spolujezdce?To si snad nastavi kdyz bude chtit sam ne? :D
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Snejk »

no to je to co sem psal... někdo je proste uplne nenarocnej a je mu vse jedno...
ja uz za 10 let v 7er svezl hromadu spolujezdcu.. a nikdo.. nikdo poradne nevedel jak si to ma nastavit (pokud sam takove auto nemá)..
ukaz mi kohokoliv kdo to nezna si nasedne a pak tam poslepu nekde hmata tech 20 tlačítek kteryma nastavuješ komforty a vi co kde a jak...

to je spis jen " ja bych chtěla tu sedacku vejs..." --- tam je to velky tlacitko tak ho zatahni nahoru .... po chvili vidíš jak jede nahoru hlavovva operka a cely operak se sklapi.... no... spatne tlacitko...
uplne bezna situace....

v e65 jen pohnu 5cm rukou a nastavim to sam...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JaraX »

rhinos,
nenastaví, když vezu babičku, nebo jen rodiče, tak docela všichni laborujou jak si nastavit sedačku, to je prostě "jak se jede nahoru" jasně že když jezdím s někym kdo tydle auta zna tak je to k ničemu, ale třeba babička s berlí nenastoupí do sedačky kde jsem seděl předtím já a je uplně vzadu doledu, bohužel o F01 zmizela ergonomie z E65 kde bylo vše na jednom místě, proč se sedačka ovlada najednou na 3 místech jsem absolutně nechopil. no a tak s i F01 zmáčkneš tlačitko gentleman, zvedneš sedačku a je to.
ale jak píše Snejk, už F01 je pro mě nezajimave auto a jak řekl tchan to auto je takove "sterilni"čímž si myslím že to vystihl uplně přesně.
a sou lidi kteří prostě mají BMW proto aby ukazali sousedum jak maji pěkny Mpaket a velky kola a pak sou lidi co maj BMW proto že je baví ty vychytávka. Já miluju idrive co dojde na konec seznamu a dal nejde otočit, miluju svojí ledničku v loketce plnou jidla a piti, miluju svoje chlazeny držáky napoju, miluju když si do nich někdo dá fotak a pak má v létě všecky fotky rozmazany :D, miluju svoje hřející loketky a softclose s motorkem pro CA který sám umí otevřít dveře, což taky žádná pětka nemá a miluju zadní idrive kde si žena muže nastavovat a sledovat co chce a nemusí se mě furt ptát kolik je venku stupnu. ale sou lidi kteří si radši připlatí za pětku a přilatí si za to že tam ty funkce mít nebudou :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od JaraX »

jak píše Snejk, lidi sou různě nároční, někomu stačí Fabia v HTP a je to pro něj ultimátní auto, někdo potřebuje velky kola a Mpaket namísto výbavy, ale dle mého je výbava to co dělá BMW BMW, vidím to i na svých rodičích, jak si chváli benzínovej šestiválec pro přesednutí z nafty, jak si chváli adaptivní světla který nikdy v žádným autě neměli ,tatík byl unešenej z ACC. ale sou lidi co todle všecko nepotřebujou.
Jaris330D

#25 Příspěvek od Jaris330D »

Pravda, včera jsem takhle nastavoval sedačku taťkovi. Někteří tvrdili, že je to na hovno mít ovladače na opěrce, ale to jen ty, co v tom nikdy neseděli :). Takhle šáhnu přes opěrku a nastavím to za něj :). Jediné s čím zápasím jsou páčky u volantu. Střídám auta a sedma jich má víc :). Místo tempomatu blikám :) a stírání zase šahám na řadičku :). Ale už si zvykám.
jimmyhendrix

#26 Příspěvek od jimmyhendrix »

Tak dovolim si jen komentar. Musim rict ze tu vidim par veci ktere me prekvapuji a to slyset od Jaraxe ze E39 byla celkem propracovane auto :-D

Ne sranda. Co je naprosta pravda je to a rekl tu to jak Snejk tak Jarax ze 90% lidi stejne jezdi v aute typu fabie, octavie, max superb a ti lidi jsou spokojeni a nic neresi. Takze pak je jasne ze opravdovych nadsencu z 7er pripadne lidi co oceni takove veci je i zde na foru par a budou vzdy za blazny atp.

Sam to znam kdyz jsem koupil jakekoli stare bmw za cenu nove fabie/octavie tak jak vsichni reknou ze jsem blazen ze me to sezere a mam stare auto atap. Kazdopadne to je klasika a pokud tito lidi jeli nebo ridili pak bmw delsi trasu nestacili se divit.

K nastaveni sedacek reknu asi toto - je to jeden z nejvetsich problemu kdyz mam vezt kohokoli kdo to auto dobre nezna protoze od mych rodicu po vsechny starsi 30 let se do toho nikdo nemuze posadit respektive z toho vylezt.

Zaverem, uzijte si vsichni jakekoli jeste aspon trosku BMW protoze do budoucna bude vetsina z nas jezdit v tech novych kramech protoze nam to tu nastavi tak ze nic jineho nezaplatime.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JaraX »

e39 je dobrá, jen trpí na pár věcí na které E38 ne, ještě pětky padaj na cenách a E38 se zastavili, takže ted je doba kdy už se koupit E38 nevyplatí a zakaznikum co chcou E38 nabizim E39, jelikož E39 pěkných V8 už jsem do kila pár koupil, E38 do kila už koupit nejde, to auto drží cenu, a aby bylo pěkně tak cca 200k, taky moji zakaznici co měli E38 před X letama, tak to prodavaj za stejně jak to koupili, kolem 150k, kdežto pěkna E39 tehdy stala 250 a dneska to stojí 80-90k, pětka je takový obyčejny baworak a pokud to není M5ka tak to padá jak hrušky, sedma naopak strašně padá z novoty a po 8 letech se zastaví a už to nikam nepada, takže pětku je lepší kupovat novou a sedmu ojetou.
Jaris330D

#28 Příspěvek od Jaris330D »

Tohle jsem trošku nepochopil, jak to funguje? (softclose s motorkem pro CA který sám umí otevřít dveře)
rhinos

#29 Příspěvek od rhinos »

ja samozrejme souhlasim take :)
Jsou veci na ktere si clovek velmi rychle zvykne...
Ja treba pravidelne vedu v praci debatu s koncernaky kteri maji sice okna v elektrice ale jen vepredu a vzadu manualni.
Taky to nechapou a ze jim to nevadi....
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od JaraX »

Jaris330D píše:Tohle jsem trošku nepochopil, jak to funguje? (softclose s motorkem pro CA který sám umí otevřít dveře)

když má softlclose tak ten zámek má jeden motorek (pro softclose) ale když máš zároven i komfortní přístup, tak v tom zámku je ještě jeden motorek který "otvírá ten zámek" takže abys otevřel dveře u klasické 7er tak musíš kliku třeba otevřít 1cm pohyb, kdežto u SCA + CA stačí cca 2mm, jen se ta klika malinko pohne a dveře sou otevřeny, protože je neotevře mechanicky ten zámek ale elektricky ten motorek.

sou to vše blbůstky, ale je jich strašně moc co rozlišuje 7er a 5er, někomu přijde jako blbost ovládat sedačku spolujezdce z místa řidiče a jinému jako super funkce. znám lidi co tvrdí že elektrické pamětové sedačky sou blbost, opět věc kterou miluju když se s ženou střídáme, každý máme svůj klič, ve chvili když žena chytne za kliku od CA, automaticky se jí nastaví zrcátka, volant, sedačka, klima, radio, idrive, jediny co v BMW nevyřešili je nutnost si pokážde nastavit vnitřní zrcátko, to mohlo být taky na elektriku.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od JaraX »

rhinos ta sedma je prostě další level, třeba v X5 nemám dvojitá skla a strašně mě to sere a vím že mě to bude stát strašnej kotel si je sehnat, ale když tam sednu ze sedmy tak je to prostě strašně hlučny.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od JaraX »

Snejk by se tady mohl ještě vyjádřit k těm motorizacím a porovnat
530d 535i, 535d a 550d
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od JaraX »

rhinos píše:ja samozrejme souhlasim take :)
Jsou veci na ktere si clovek velmi rychle zvykne...
Ja treba pravidelne vedu v praci debatu s koncernaky kteri maji sice okna v elektrice ale jen vepredu a vzadu manualni.
Taky to nechapou a ze jim to nevadi....

rhinos a ted cituji tebe
"Ty jo k cemu ti je ovladani sedadla spolujezdce?To si snad nastavi kdyz bude chtit sam ne? Very Happy"

k čemu je to teda dobré?
Teddy

#34 Příspěvek od Teddy »

Snejk píše:no to je to co sem psal... někdo je proste uplne nenarocnej a je mu vse jedno...
ja uz za 10 let v 7er svezl hromadu spolujezdcu.. a nikdo.. nikdo poradne nevedel jak si to ma nastavit (pokud sam takove auto nemá)..
ukaz mi kohokoliv kdo to nezna si nasedne a pak tam poslepu nekde hmata tech 20 tlačítek kteryma nastavuješ komforty a vi co kde a jak...

to je spis jen " ja bych chtěla tu sedacku vejs..." --- tam je to velky tlacitko tak ho zatahni nahoru .... po chvili vidíš jak jede nahoru hlavovva operka a cely operak se sklapi.... no... spatne tlacitko...
uplne bezna situace....

v e65 jen pohnu 5cm rukou a nastavim to sam...

Snad jsou případy, kdy je správně, že si sama sklopí opěradlo ne? :D i kdyby omylem. :D
magisterr

#35 Příspěvek od magisterr »

JaraX píše:Snejk by se tady mohl ještě vyjádřit k těm motorizacím a porovnat
530d 535i, 535d a 550d

Asi Matiz nebude souhlasit, ale myslím si, že 530d je jinde, jak zbývající motory.
ale taky mě zajímá srovnání z pohledu kdo se v tom denně hrabe...
Jaris330D

#36 Příspěvek od Jaris330D »

CA - je tedy bezklíčový vstup. To je zrovna, co nemám :(. S těma dvojitýma sklama jsem jen čekal, že nebudu slyšet vůbec nic. No a ještě je slyšet větší hluk od kol. Buď mám chycený ložiska, nebo to dělají zimní gumy, protože od 140 km/h jsem čekal, že to bude tišší.
Jaris330D

#37 Příspěvek od Jaris330D »

U F řad jsem slyšel, že je jedno, jestli naftu nebo benzín. Protože ten benzín je stejně poruchový, jak nafta.
rhinos

#38 Příspěvek od rhinos »

JaraX: mas pravdu k nicemu....prave jsem prozrel...kluci s ochcavkama maji pravdu :lol:
Sweden

#39 Příspěvek od Sweden »

V dnešní době nejde o to co to auto vydrži,nejde o to co má auto za výbavu,v dnešní době stejně jak v mnoha věcech jde o to aby to bylo prostě IN, a výrobci to samozřejmě vědí a podle toho se chovají.Dnes se lidi nezajímal co to vydrží,hlavně to musí dobře vypadat,takže rozhodování zda koupit new Kia Ceed megahypersport s motorkem ze zahradní sekačky nebo starou a spolehlivou e39 540i bo pro mnohé škaredou 745i PFL je otázka 5minut....vzhled....to je vše o co zde 80% lidí běží.

Však se podivejte,je to jako s hadrama,no a co že je baba tlustá,legíny jsou prostě IN tak se do nich kurwa narvu,sice vypadám jako březí kráva ale je to prostě IN..COOL...zapoměla jsem...musím si udělat Selfíííí a dát to na fejs...bych fakt blil z dnešní doby :x

Jinak k tématu,vezl jsem se v F10 520d,komentovat to moc nebudu, pro běžného smrtelníka vysněné auto,pro někoho kdo se svezl ve "starých" BMW křápech je to odpad který akorát celkem dobře vypadá protože je v m paketu.Po otočení klíčem smích,zlatá stará e39 a její kultivovanost,tomu čemu jsem se dříve smál na koncernových autech a všemožných francouzech už přislo i do BMW,kadlekadlekadle :D .Pocitově to jede dobře,ale člověk tomu musí šlapat a tomu pak odpovídá i spotřeba ke které si s trouchou snahy čuchnu i se svojí V8,navíc si tu jízdu člověk nijak neužije,není tak co by nadchlo krom hodně dobré převodovky a pěkně vypadající a nasvícené přístrojovky.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
pavproch

#40 Příspěvek od pavproch »

Sweden píše:Však se podivejte,je to jako s hadrama,no a co že je baba tlustá,legíny jsou prostě IN tak se do nich kurwa narvu,sice vypadám jako březí kráva ale je to prostě IN..COOL...zapoměla jsem...musím si udělat Selfíííí a dát to na fejs...bych fakt blil z dnešní doby :x

BINGO!

(akurváth si ešče zapoměl na dotykový iphone .... :vomitting smiley:)
Odpovědět