Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
TURBO do 525TDS E34
-
- Kontaktovat uživatele:
Jenže co jsem pochopil, tak on z toho nechce ždímat stovky koní.. Já měl na TDS variabilní turbo a nemůžu říct, že by to bylo špatné. JASNĚ v případě,kdyby chtěl jezdit závody,sprinty,drifty atd, tak by asi byl lepší nějaký velký obtok a ten motor se nebude dusit protitlakem výfukových plynu a vše pojede lépe ve vyšších otáčkách,ale dole to bude na běžné ježdění (do 1500od) bída a dýmovnice.. Já si myslím, že toto nehrozí už proto,že to chce dávat do pětky. Na zvýšení výkonu v celém spektru otáček, lepší spodek než s původním turbem a čipem dosáhneš jedině větším turbem s variabilním naklápěním lopatek. Nejlepší v poměru cena/výkon je GT2260V z E60 (podtlaková regulace),která se musí SPRÁVNĚ předělat na přetlak. S tímhle turbem a čipem to zvládne 200 koní a o to možná jde. Za svoje hrabání se v TDS motoru jsem poznal jen malinkou skupinku lidí co se rozhodli do radikálních úprav..99% lidí o tom jen mluví a tak tu nebudu přeci radit, dej tam mechanické čerpadlo s jinou hlavu do čerpadla,větší cooler,EGR a KAT ven ,větší výfuk + vedení vzduchu a obrovské turbo, protože by to stejně neudělal. Chce jezdit s pěkným krouťákem a výkonem a spotřebou.patrikE39 píše:dawe jenže dat turbo s variabilníma lopatkama na komůrkáč je jeho smrt... jinak kdo říká že z tds nejde moc dostat? odbrzděné upravené tds na mechanice naměřily 270 hp
Takže asi tak

Tvé další z dosti ujetých tvrzení, že vgt turbo zabije motor je vypovídající samo o sobě. Ale ty jsi tady pan mekánik, který ani neví o tom, že tds má přesah pístu přes blokpatrikE39 píše:že to říkáš zrovna ty.. odborníkuMisanek píše:a hele ho, tenhle znalec je i tu. Zachraň se kdo můžešpatrikE39 píše:dawe jenže dat turbo s variabilníma lopatkama na komůrkáč je jeho smrt... jinak kdo říká že z tds nejde moc dostat? odbrzděné upravené tds na mechanice naměřily 270 hp

psal že motor odelá turbo a že turbo oddělá motorMisanek píše:Tvé další z dosti ujetých tvrzení, že vgt turbo zabije motor je vypovídající samo o sobě. Ale ty jsi tady pan mekánik, který ani neví o tom, že tds má přesah pístu přes blokpatrikE39 píše:že to říkáš zrovna ty.. odborníkuMisanek píše:a hele ho, tenhle znalec je i tu. Zachraň se kdo můžešTvé fundované rady tu budou jistě velmi potřeba