A ty Bremba 380mm už teda nemáš ? Ten válec je tam jiný,ale třeba by to nevadilo,já se v tomto až zas tak nevyznám... Ty jsi měnil válec,když jsi tam dával ten 6ti píst ?
Meda: Ok. Taky myslím,že bych mohl nechat ten původní válec. Díky za info a rady. Asi vyzkouším ty F10 brzdy jestli je dostanu do kola,a snad se mi podaří je i nějak dopasovat. Ještě jednou díky.
Nenapíšeš sem co a jak jsi jel, že ti ty brzdy vadly?
Já jsem měl origo a nikdy žádný problém. Sice nejezdím žádnou kosu, ale nějaký ty průsmyky v alpách jsem si dal. Největší záhul ale brzdy dostávaly při tahání lodě. Mam starej vlek a asi už moc nebrzdí. Párkrát už jsem při zastavení cítil jak z nich sálá teplo a smrdí, ale že by vadly jsem nikdy nepozoroval.
Měl jsem originální kotouče a desky + nová brzdovka.
Viděl jsi jak ti dávali novou brzdovku? Už jsem slyšel i o tom, že někomu jen vyměnili brzdovku v nádržce.
Jel jsem jen trochu ostřejší jízdou ve stylu brzda plyn-brzda plyn,pak přišel rovnější úsek,tak jsem se nechal trochu unést a rozjel to něco málo přes 200km,pak jsem už před sebou viděl jet auto tak jsem začal brzdit ( podotýkám že jsem zareagoval ještě s velkou rezervou ) a ono nic,jen se začlo celé auto třást,kmitat z jedné strany na druhou a já už jen čekal jestli skončím v tom autě přede mnou,nebo v příkopu. U výměny kapaliny jsem byl,odsála se stará+odvzdušnění brzd až do doby,kdy tekla nová-čistá.
Napiš sem, jak jsi nakonec vybral + ideálně foto S tím fadingem brzd, to budeš mít někde něco špatně. Já i na obyč Ate s rozházenýma kotouče ubrzdil vždy vše a to jezdím jako prase. Brzdy cítím dost často když vystupuju z auta
Ale nikdy nevadly..
Tak to ti ty brzdy nezvadly. Na ty delsi rovince se musely zchladit. Spis se ti projevily zvlneny kotouce.
Bmw ma v zakladu vyborny brzdy. Staci i na ostrou jizdu. Ten komu nestaci asi jezdi okruh a tam mu poradi.
Ja bych dal novy origo a tohle se ti uz nestane.
To si myslím taky, nový origa (teď už fakt nevím zda jsou u E60 předface ATE, TRW, Jurid nebo Textar?) co nehází brzdí docela komfortně a zároveň vostře zpříma.
To máš automat, že? Ten je naročnej na brzdy no.. Původní dotaz byl zvětšit za každou cenu! Tak sorry, pořád si myslíme, že zdravý nový origa tě můžou úplně uspokojit.
P.s: při výměně kotouče taky nechat zkontrolovat "hodinkama" vúli házivosti ložiska a náboje, měla by být do 0,3mm
sorry, omylem jsem znovu odeslal pripevek ze str. 1. Jinak pokud mas zvlnene kotouce, tak se nediv, ze ti to nebrzdi. Brzdy v serii jsou stejne dostatecne predimenzovane, ale pokud chcete vyhazovat penize oknem a zpomalit si auto tim ze tam date nesmyslne vestsi kotouce, tak prosim. Kdyby jste byli naky zavodnici, tak se davaji co nejlehci kola = cim mensi, tim lehci (neni to pravidlo, ale 17" disk vaha 8,1 kg a 19" disk vaha 13 kg.
Kravina. Jakékoli aftermarket desky a kotouče (snad doufám s vyjímkou kotoučů Cquence) budou u auta pro běžný provoz dřív nebo později pro zlost a nasrání.
Naprosto tazateli schvaluji snahu řešit problém "větším" OEM materiálem.
Jasně,přesně jak říkáš Honza325,kvůli té ručce to budu řešit těma M3 nebo M4 předníma třmenama,a taky ty 4písty budou vzhledově líp vypadat než obyč zadní třmeny.