Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kódování E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
THe_KbK

#1 Příspěvek od THe_KbK »

Zdarec, existuje nějaký seznam toho co jde dodatečně nakódovat v E39, co mě chybí tak sklopení zrcátka při couvání. Tak když už to budeu dělat, tak přemejšlím co tam ještě je. Kdyby někdo něco měl, bud rád :)
Angelos

#2 Příspěvek od Angelos »

No seznam kódování je a není :) Třeba jeden je ve složce DATEN u NCS expertu a pak přeložit NCS Dummy, ale pokud jsi to ještě nedělal, neviděl, tak to bude pro tebe složitější pochopit. Nebo já mam takovej seznam, co lidi nejčastěji chtěj, ale rozhodně to neni všechno, je tam toho hodně ale ne všechno je užitečný :)

Jinak jestli nemáš sedačky s pamětí tak ti sklápět zrcátko nepůjde.
THe_KbK

#3 Příspěvek od THe_KbK »

Aha, tak jsme doma. No nemám no. No komplet seznam by byl dobrej. zajímá mě i co to umí a co ne :-)
ardo

#4 Příspěvek od ardo »

A hlavně taky záleží na modulech jaké jsou v autě a co podporují :wink:
THe_KbK

#5 Příspěvek od THe_KbK »

Aha, samé novinky:). Takže v podstatě nikdo nic nemá :)
e155

#6 Příspěvek od e155 »

Tak to dejme dohromady. Ale myslím, že toho moc nebylo. To sklápění zrcátka - podmínkou jsou paměťové sedačky. Využil jsem to jednou - pro mně kravina.
Jinak šlo nakódovat automatické zamykání po rozjezdu, bliknutí blinkry po odemčení/zamčení, odblokování TV za jízdy, US/EU denní svícení, změny servisního intervalu.
Vesměs je to myslím všechno.
ardo

#7 Příspěvek od ardo »

upozornění na zapomenutý klíček v zapalování
rychlejší blikání výstražných blinkrů
selektivní odemykání
pípání při zamknutí/odemknutí
opětovné zamknutí auta
svícení předních blinkrů

atd atd

je toho hodně,ale né každé auto umí vše
Michal-E39

#8 Příspěvek od Michal-E39 »

Mě by zajímalo, zda jde v GM (E39) nastavit, aby okýnka šly stahovat ikdyž je vypnuté zapalování nebo vytažený klíč. Prostě kdykoliv auto není zamčené nebo uspané. Hodí se to, když člověk potřebuje třeba odběhnout do obchodu a nechat někoho, třeba děti v autě. Nechávat klíček v 1. poloze není vždy ideální. Zatím jsem v NCS zahlédl jen nastavení aby okna šly/nešly ovládat když jsou otevřené dveře.
THe_KbK

#9 Příspěvek od THe_KbK »

No mě vytáčí že nefunguje automatické zavírání oken když jsou otevřené dveře.
hubajzed

#10 Příspěvek od hubajzed »

THe_KbK píše:No mě vytáčí že nefunguje automatické zavírání oken když jsou otevřené dveře.

To ti dokazu nakodovat aby to fungovalo, taky me to tocilo.
pepeplzen

#11 Příspěvek od pepeplzen »

e155 píše:Tak to dejme dohromady. Ale myslím, že toho moc nebylo. To sklápění zrcátka - podmínkou jsou paměťové sedačky. Využil jsem to jednou - pro mně kravina.
Jinak šlo nakódovat automatické zamykání po rozjezdu, bliknutí blinkry po odemčení/zamčení, odblokování TV za jízdy, US/EU denní svícení, změny servisního intervalu.
Vesměs je to myslím všechno.

Já mám sedačky v manuálu a zrcátko u řidiče má sklápění na knoflík umístěný u ovládání zrcátek. U spolujezdce se nesklápí ale nevím jestli je to záměr či vadný motůrek.
Tompo

#12 Příspěvek od Tompo »

povedlo se někomu dokódovat sklápění zrcátek při zamčení auta?
Misanek

#13 Příspěvek od Misanek »

mně osobně ne. Funkce je aktivovaná, ale stejně se zrcátka nesklápí... A ani změna servisního intervalu neni možná, jak tu někdo psal že je. Nebo aspoň já jsem to nikde nenašel a ani mi na to nikdo nedovedl zatím odpovědět
MrZdenda

#14 Příspěvek od MrZdenda »

Proti gustu žádnej dišputát, ale zrovna to sklápění po uzamčení si nedovedu představit např. v zimě je trápit ty chudáky ztuhlý :-)
Tompo

#15 Příspěvek od Tompo »

Nejsem líný na zimní období funkci deaktivovat, ale nejprve by mě zajímalo, jak jak ji aktivovat. Nejspíš bude ještě podmíněná aktivací jiné komponenty, jako tomu je u DWA...
Misanek

#16 Příspěvek od Misanek »

dwa je co? Polsky napsaná číslovka dva nebo něco jiného? :lol:
Tompo

#17 Příspěvek od Tompo »

Ne, měl jsem na mysli, když chceš aktivovat třeba blikání při zamčení/odemčení tak musíš nejprve aktivovat DWA
Holly Moderátor
Moderátor

#18 Příspěvek od Holly Moderátor »

Sklápění zrcátek po zamčení na E39 nakódovat nelze - fce už žádné verze/varianty/roku výroby/ neexituje. Jediná možnost je dokoupit non-OEM modul, který to umí - Modlight... Jinak lze nakódovat stovky věcí - více či méně užitečných. Z těch nejčastěji požadovaných jich je ale spousta aktivovatelných pouze na novějších jednotkách z konce výroby (tyká se například BFD a trojbliku)...
Misanek

#19 Příspěvek od Misanek »

Jakto že ne? Je tam přece možnost aktivace fce folding při odemčení/zamčení, ne?
Holly Moderátor
Moderátor

#20 Příspěvek od Holly Moderátor »

Az u E6x. Rad bych, kdyby me nekdo vyvedl z omylu, ale zatim se to nikomu nepovedlo (prolezal jsem nastaveni a i na zahranicnich forech se to doctes) Tuto moznost jsem zatim v zadne jednotce nevidel, je tam jen funkce, ktera povoli/zakaze, respektive spis aktivuje/deaktivuje, samotne sklapeni tlacitkem na sdruzenem ovladaci v ridicovych dverich... Bohuzel...
Odpovědět