Zdarec, existuje nějaký seznam toho co jde dodatečně nakódovat v E39, co mě chybí tak sklopení zrcátka při couvání. Tak když už to budeu dělat, tak přemejšlím co tam ještě je. Kdyby někdo něco měl, bud rád
No seznam kódování je a není Třeba jeden je ve složce DATEN u NCS expertu a pak přeložit NCS Dummy, ale pokud jsi to ještě nedělal, neviděl, tak to bude pro tebe složitější pochopit. Nebo já mam takovej seznam, co lidi nejčastěji chtěj, ale rozhodně to neni všechno, je tam toho hodně ale ne všechno je užitečný
Jinak jestli nemáš sedačky s pamětí tak ti sklápět zrcátko nepůjde.
Tak to dejme dohromady. Ale myslím, že toho moc nebylo. To sklápění zrcátka - podmínkou jsou paměťové sedačky. Využil jsem to jednou - pro mně kravina.
Jinak šlo nakódovat automatické zamykání po rozjezdu, bliknutí blinkry po odemčení/zamčení, odblokování TV za jízdy, US/EU denní svícení, změny servisního intervalu.
Vesměs je to myslím všechno.
Mě by zajímalo, zda jde v GM (E39) nastavit, aby okýnka šly stahovat ikdyž je vypnuté zapalování nebo vytažený klíč. Prostě kdykoliv auto není zamčené nebo uspané. Hodí se to, když člověk potřebuje třeba odběhnout do obchodu a nechat někoho, třeba děti v autě. Nechávat klíček v 1. poloze není vždy ideální. Zatím jsem v NCS zahlédl jen nastavení aby okna šly/nešly ovládat když jsou otevřené dveře.
e155 píše:Tak to dejme dohromady. Ale myslím, že toho moc nebylo. To sklápění zrcátka - podmínkou jsou paměťové sedačky. Využil jsem to jednou - pro mně kravina. Jinak šlo nakódovat automatické zamykání po rozjezdu, bliknutí blinkry po odemčení/zamčení, odblokování TV za jízdy, US/EU denní svícení, změny servisního intervalu. Vesměs je to myslím všechno.
Já mám sedačky v manuálu a zrcátko u řidiče má sklápění na knoflík umístěný u ovládání zrcátek. U spolujezdce se nesklápí ale nevím jestli je to záměr či vadný motůrek.
mně osobně ne. Funkce je aktivovaná, ale stejně se zrcátka nesklápí... A ani změna servisního intervalu neni možná, jak tu někdo psal že je. Nebo aspoň já jsem to nikde nenašel a ani mi na to nikdo nedovedl zatím odpovědět
Nejsem líný na zimní období funkci deaktivovat, ale nejprve by mě zajímalo, jak jak ji aktivovat. Nejspíš bude ještě podmíněná aktivací jiné komponenty, jako tomu je u DWA...
Sklápění zrcátek po zamčení na E39 nakódovat nelze - fce už žádné verze/varianty/roku výroby/ neexituje. Jediná možnost je dokoupit non-OEM modul, který to umí - Modlight... Jinak lze nakódovat stovky věcí - více či méně užitečných. Z těch nejčastěji požadovaných jich je ale spousta aktivovatelných pouze na novějších jednotkách z konce výroby (tyká se například BFD a trojbliku)...
Az u E6x. Rad bych, kdyby me nekdo vyvedl z omylu, ale zatim se to nikomu nepovedlo (prolezal jsem nastaveni a i na zahranicnich forech se to doctes) Tuto moznost jsem zatim v zadne jednotce nevidel, je tam jen funkce, ktera povoli/zakaze, respektive spis aktivuje/deaktivuje, samotne sklapeni tlacitkem na sdruzenem ovladaci v ridicovych dverich... Bohuzel...