Fakt má ten Bitumenový tmel od Den Braven stejnou konzistenci jako ta origo páska?Já jen že taky řeším zatekání už u třetích dveří vždycky tam byly jen malé trhlinky které jsem zadělal silikonem ale teď u řidičových dveří jsou velké kusy odchlíplé.Tak jsem se na jakémsi fóru dočetl že butylová šňůra je perfektní.Tak jsem ji objednal a buď mě poslali nějaký šmejd nebo to prostě nelepí nijak pevně.Silikon jsem taky zkoušel ale ten to neudržel clona má tendenci odchlipovat se od dveří.Bych ty dveře musel odmontovat,položit,nalepit a zatížit.Proto se ptám jestli ten tmel když ho nanesu a clonu přitlačím jestli se udrží na místě než tmel zaschne??Už se mě nechce zbytečně vyhazovat další peníze a zkoušet nehledě na to že dveře mám rozdělané už týden.Díky
Asi jsi myslel tu butylovou šňůru.Jo tak jsem to už i vyzkoušel a je to o hodně lepší.Dveře jsem už zkompletoval tak uvidíme co řeknou na první déšť Tak díky
Trochu oživím téma.Tak mám hotové všechny dveře do kterých postupem času začalo zatékat a na všechny stačil obyč silikon až na řidičovy dveře.Těma mě sice nezateklo až pod nohy ale když otevřu po dešti dveře tak ze dveří kape dost dlouho voda a pod tou plastovou okrasnou lištou je taky plno vody a ta se tam drží.A i když nezaprší tak je ta lišta dost orosená.Už jsem měl dveře asi 3x rozdělané první silkon a nic.Podruhé ten butylenový pásek a zase nic.Nakonec jsem to ještě obtáhl silikonem a pod dveřmi je stále voda.Začínám si myslet že přes tu vodní clonu to tam neteče.Neřešil někdo něco podobného?
Jen poznamka k zadnim dverim. Vsichni resite nasledek (vodu v aute) ale nevsiml jsem si, ze by nekdo hledal pricinu kudy tam tece. Pak se tu mnozi otazky typu "Mam zalepeno a stale tece".
Voda se do prostoru pod dvermi mezi tesnenim dostane skrz diry ve dverich do kterych se nacvakavaji cvoky tapecu. Hlavni je zajistit, aby se nedostavala voda do dveri. Myslim, ze nikdo nechce, aby mu po motorcich,reprakach kabelech a lanku tekla voda. Ta se tam dostava mezerou u listy mezi okny. Je potreba ji utesnit ze vnitrku dveri. Kdyz utesnite tohle, tak uz pak nemusite resit clonu. Omlouvam se za preklepy. Pisu z mobilu.
V létě po průtrži jsem taky měl rybník pod zadníma sedačkama. Koberec rozříznout, pěnovou gumu vyříznout a tejden to schlo a to byly hice jak sfiň. Si neumíte představit co vody se vejde pod koberec na podlaze.
Rozebral jsem oba zadní tapecíry, tu černou žvejkačku jsem zvláčněl horkovzduškou, znovu přilepil a pro sichr to celý objel tavným lepidlem. Na špunty jsem nasadil měkké silikonové tenké kroužky, abych vyloučil že to poteče i tudy. Celkem i s kafem a cigárem hodina oboje dveře.
Od té doby sucho jak na sahaře.
Ahoj, něco nového? Nebo nějaké nové postřehy?
Kamarád má stále rybník po oběma zadníma sedačkama (také E39 tour). Clony jsme přelepili a odtokové kanálky dveří jsou průchozí.
Jeden náš postřeh: pokud při dešti stálo auto mírně z kopce čumákem dolů, je mokro. Pokud stálo čumákem do kopce, nic, sucho.
Nedaří se nám objevit příčinu zatékání, i když vylijeme kýbl vody na dveře, nevidíme u dveří žádný průnik vody (třeba i u cvočků pro tapec jak se tu píše).
Nejsou třeba nějak řešeny odtoky vody ze střechy, od lyžin pro hagusy, skrz dveřní sloupek?
DonMiky píše:Ahoj, něco nového? Nebo nějaké nové postřehy? Kamarád má stále rybník po oběma zadníma sedačkama (také E39 tour). Clony jsme přelepili a odtokové kanálky dveří jsou průchozí. Jeden náš postřeh: pokud při dešti stálo auto mírně z kopce čumákem dolů, je mokro. Pokud stálo čumákem do kopce, nic, sucho. Nedaří se nám objevit příčinu zatékání, i když vylijeme kýbl vody na dveře, nevidíme u dveří žádný průnik vody (třeba i u cvočků pro tapec jak se tu píše). Nejsou třeba nějak řešeny odtoky vody ze střechy, od lyžin pro hagusy, skrz dveřní sloupek?
Ja zatekani resil tak pred 3 tydnama u zadnich dveri taky na touru.
1. Koupil jsem klasickou butylovou pasku v Hornbachu.
2.Sundal jsem tapce, sundal clony a ocistil starou pasku nasledne nalepil novou pasku sirky 1,5cm tak jsem udelal dva pruhy tzn. clona drzi na 3cm sirokem pasu butylove pasky.
3. Jeste jsem prejel spodek clon z vnejsi strany paskou cely to prohral horkovzduskou a pritlacil po celem obvodu a klid. Nikde nic netece.
Samozrejme jsem u vsech dveri vycisitil odtoky.
Jinak od sibru by nic zatekat nemelo protoze odtoky jsou v A a B sloupcich, stejne jako si myslim ze by melo byt jedno jak je auto naklonene pokud je vse spravne prilepeno a spasovano.
Jestli nebyla chyba nekde jinde v tesneni dveri nebo tak neco protoze jak rikam ja udelal presne to co pisu a vsude sucho ale obvodovy tesneni a vse mam v naprostem poradku.
Trochu se sem přiseru se svým dotazem, i když z clonama tolik společného nemá. Na druhou stranu se ale taky jedná o e39 touring a taky o vodu
Z kama může u touru zatíkat voda, která pak kape na jednotku navigace v kufru? Vůbec nemám tušení po čem jít. Strop je suchý a okolo těsnění bočního okna kufru mi to přijde taky dost nepravděpodobné.
A dále co voda na dně kufru pod rezervou, resp. pod kompresorem niva? Někde jsem četl, že voda se v těchto místech objevuje od netěsných světel nebo co. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Případně čím tyhle spáry vytěsnit?