Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vybrace motoru a celého auta
To ja uz to tady taky resil snad 100krat. Take se mi objevuji vybrace a to kdyz jedu konstantni rychlosti tusim na petku, pridam plyn ( a to nemusim moc, staci aby zustala zarazena 5ta rychlost) a auto se zacne trast. Otackomer lita a vykon nikde. Automat radi krasne, menic to prej muze byt i nemusi, dle ZF Pakry. Tak stale hledam, jestli turbo nebo regulator vyf.plynu AGR, ktery se hlasi k vymene...
1. pise se VIBRACE! Rve mi to oci jak to vidim.
2. spatny regulator EGRu jakoby ve vterinovych intervalech cvaka nebo muze EGR vydavat takove tupe bubnovanicca co vterinu nebo 1.5 vteriny. Regulator stoji 1000 kc. Vymen ho a uvidis. Videl jsem auta, co ve spodu treba vubec nejeli. Vymenil se regulator a vyreseno.
2. spatny regulator EGRu jakoby ve vterinovych intervalech cvaka nebo muze EGR vydavat takove tupe bubnovanicca co vterinu nebo 1.5 vteriny. Regulator stoji 1000 kc. Vymen ho a uvidis. Videl jsem auta, co ve spodu treba vubec nejeli. Vymenil se regulator a vyreseno.
Pokud se tvuj prispevek tykal meho problemu, takmr_nitroz píše:1. pise se VIBRACE! Rve mi to oci jak to vidim.
1. Mas pravdu

2. Jsem se konecne dozvedel, co dokaze spatny regulator EGR ventilu ( doufam, ze mame oba na mysli AGR regulator vyfukovych plynu ) udelat za paseku. Ten totiz v mem pripade vydava ve vterinovych intervalech takovy vrzavy zvuk, viz.: https://youtu.be/v1ng8Wp8KsY
Diky
Tak ted jsem z toho "hin". Ja mel za to, ze EGR je ten kovovy zmetek, ktery se zanasi a dela paseku v motoru a AGR je maly plastovy dil, vyrabi ho tusim Piersburg, viz obrazek nize...A nebo v tom mam zmatek?mr_nitroz píše:Presne tak, ten zvuk jsem myslel. EGR je anglicky zkratka, AGR nemecky zkratka toho stejneho.
U Bmw mi diagnostikovali, ze zvuk vydava odchazejici regulace vyfukovych plynu, konkretne tento: https://imdily.cz/autodily/bmw/5-e60/52 ... tId=111384
- Přílohy
-
- AGR regulator
- 1406565.jpg (7.28 KiB) Zobrazeno 503 x