onlybimmers píše:přesně v tom místě, všim sem si toho náhodou, že je to napraskaný takže šel podvozek z auta dřív, než se něco stalo... na hovno materiál a ještě konstrukce celkově nic moc
z toho plyne, že podvozek JOM má smysl pro lidi co s autem jezdí po normálních silnicích normálním stylem bez větších nároků na požitek z jízdy a nebo pro lidi, co potřebujou auto hodit "na zem" jako přípravu pro tuning sraz, kde bude auto stát na koberci
na podvozku jsem jezdil rok bez problému, ty začly vznikat až po okruhovém ježdění

Mám zkušenosti s hodně podvozky různých značek. Rozřadil bych to asi takto:
Podvozky JOM, VMAXX atd bych zařadil do kategorie, kde je naprosto striktně nutné dodržet předepsaná kola a pneu ( nemít podložky ). Tyhle podvozky jsou super na voňafky, které se vytáhnou jednou za rok na sraz nebo na občasné svezení. Co se týče kvality tak jakákoliv větší zátěž je postupem času odepíše. Nevim jak VMAXX ale JOMy taky často trpěj na vrzání a nebo zanášení a ničení závitů atd atd.. Mě odešel i prodejce řikal, že se často vrací.
Mezi těmihle levnými bych hodně vystranil TA Technix podvozkům, které za lehce vyšší cenu nabízejí alternativu o vyšší kvalitě. Netrpí neduhy těhlech levných podvozků jako je vrzání, časté kažení atd, ale pořád jsou to levnější podvozky, které nejsou na závody. Nicméně už něco vydrží. Znám dost lidí co ho má tři čtyři roky a jezdí. Velkou výhodou je kompletní sortiment náhradních dílů.
Stavitelný podvozek BMW E36 je za necelých 6 tis.
Pak jsou taková ta vyšší střední třída jako je AP. To jsou podvozky hodně kvalitní a často přežijí i to jak dlouho lidi vlastní tahle starší auta. S tim bych se fakt nebál prasit, driftovat atd. Určitě neni problém osazení jakýchkoliv kol, podložek a pneu.
No a nakonec Yellow, H&R, Weitec atd. Tam se dají najít podvozky, které se používají na závody a okruhy. Na druhou stranu je na uvážení zda 30 - 80 000 má smysl do podvozku vrážet.