Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Sportovní/stavitelný podvozek JOM?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#41 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

carda111 píše:..a navíc jsem dostal několik samolepek, náramek na ruku a dvě lízatka. 8)
LOL tak tebe už na Bigu poznám.. :) Jinak jo Revilo je na tuning OK, ceny fakt low a kvalita celkem high (v rámci možností). Kdyžtak nech klidně vzadu ty nižší AC nastavení a ve předu štelung.. si myslím, že tady už je to jedno.
DWXak

#42 Příspěvek od DWXak »

pokud to chceš v zádu níž, vyndej to štelování (závit s matkou) a ty gumový podložky co jsou pod a nad prižinou... jednoduše, nech tam samostatně jen pružinu bez ničeho, dá ti to cca 2 cm k dobru :)

jinak retardér přejet musíš :D dá se přejet i s nižším autem ;) :D
carda111

#43 Příspěvek od carda111 »

O tom jsem už uvažoval že vyndám tu matici na nastavení výšky. Ale ty gumy dávat pryč? to je trochu blbost ne? 8O Jo a když už jsme u toho, nechcete někdo ty staré pružiny AC Schnitzer?
ARMAN

#44 Příspěvek od ARMAN »

hoď jsem fota sniženi
DWXak

#45 Příspěvek od DWXak »

Já a další 3 lidi o kterých vím tam nic kromě pružiny nemají a žádný problém s tím není :)
onlybimmers

#46 Příspěvek od onlybimmers »

JOM after driftin :D takže na vyhlídkové jízdy ano, na blbiny néé... tohle je největší slabina toho podvozku. Stalo se mi to podobně, jen to nezašlo do takovýho extrému, začlo mi to tam ale praskat taky

Obrázek
Obrázek
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Zajímavé, tobě to tam praskalo TAKY? On ten matroš ze kterýho to je nebude úplně TOP, ale tohle bych nečekal teda 8O :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
onlybimmers

#48 Příspěvek od onlybimmers »

přesně v tom místě, všim sem si toho náhodou, že je to napraskaný takže šel podvozek z auta dřív, než se něco stalo... na hovno materiál a ještě konstrukce celkově nic moc

z toho plyne, že podvozek JOM má smysl pro lidi co s autem jezdí po normálních silnicích normálním stylem bez větších nároků na požitek z jízdy a nebo pro lidi, co potřebujou auto hodit "na zem" jako přípravu pro tuning sraz, kde bude auto stát na koberci :)

na podvozku jsem jezdil rok bez problému, ty začly vznikat až po okruhovém ježdění :twisted:
DWXak

#49 Příspěvek od DWXak »

přesně jak píšeš :D pro někoho, kdo to má na normální ježdění a potřebuje to snížit, je to fajn... na okruh bych si taky koupil něco jinýho, s JOMem jsem byl jednou na czech ringu a vyskočil jsem málem z tratě :D
Chief

#50 Příspěvek od Chief »

kdyby se chtěl někdo rozšoupnout tak jsem tuhle koukal na tohle

http://typer.cz/forum/viewtopic.php?f=8&t=729
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Tohle mám já jen ve standardní verzi supersport... tady ty stavitelny tlumiče i na odskok jsou standard ve verzi circuit master :-) ale zajímalo by me jak to bude fungovat na tech základních... ono se zda ten podvozek mekkej,ale je to tuhy jak Svina, což se mi moc líbí :-) tady je cena skoro o 10tis větší než u te verze kterou mám já...
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Rouballik

#52 Příspěvek od Rouballik »

onlybimmers píše:přesně v tom místě, všim sem si toho náhodou, že je to napraskaný takže šel podvozek z auta dřív, než se něco stalo... na hovno materiál a ještě konstrukce celkově nic moc

z toho plyne, že podvozek JOM má smysl pro lidi co s autem jezdí po normálních silnicích normálním stylem bez větších nároků na požitek z jízdy a nebo pro lidi, co potřebujou auto hodit "na zem" jako přípravu pro tuning sraz, kde bude auto stát na koberci :)

na podvozku jsem jezdil rok bez problému, ty začly vznikat až po okruhovém ježdění :twisted:
Mám zkušenosti s hodně podvozky různých značek. Rozřadil bych to asi takto:

Podvozky JOM, VMAXX atd bych zařadil do kategorie, kde je naprosto striktně nutné dodržet předepsaná kola a pneu ( nemít podložky ). Tyhle podvozky jsou super na voňafky, které se vytáhnou jednou za rok na sraz nebo na občasné svezení. Co se týče kvality tak jakákoliv větší zátěž je postupem času odepíše. Nevim jak VMAXX ale JOMy taky často trpěj na vrzání a nebo zanášení a ničení závitů atd atd.. Mě odešel i prodejce řikal, že se často vrací.

Mezi těmihle levnými bych hodně vystranil TA Technix podvozkům, které za lehce vyšší cenu nabízejí alternativu o vyšší kvalitě. Netrpí neduhy těhlech levných podvozků jako je vrzání, časté kažení atd, ale pořád jsou to levnější podvozky, které nejsou na závody. Nicméně už něco vydrží. Znám dost lidí co ho má tři čtyři roky a jezdí. Velkou výhodou je kompletní sortiment náhradních dílů. Stavitelný podvozek BMW E36 je za necelých 6 tis.

Pak jsou taková ta vyšší střední třída jako je AP. To jsou podvozky hodně kvalitní a často přežijí i to jak dlouho lidi vlastní tahle starší auta. S tim bych se fakt nebál prasit, driftovat atd. Určitě neni problém osazení jakýchkoliv kol, podložek a pneu.

No a nakonec Yellow, H&R, Weitec atd. Tam se dají najít podvozky, které se používají na závody a okruhy. Na druhou stranu je na uvážení zda 30 - 80 000 má smysl do podvozku vrážet.
onlybimmers

#53 Příspěvek od onlybimmers »

ještě ti tu chyběj specializovanější podvozky jako BC RACING, HSD, D2, DRIFTWORKS, XYZ, TEIN nebo KW

do D2 bych za ty prachy už nešel, příšerně tvrdý a na nerovnostech odskakuje, ale je na něm napsaný, že je to pouze pro okruh, takže neříkám nic

BC RACING za ty prachy slušný výsledky, HSD ještě o level lepší, KW je TOP, ale těch $$$

XYZ jsem viděl v akci od Mattyho a vypadalo to taky schopně :) osobně jsem na něm ale nejezdil... TEIN jsem zažil na Subaru a výborný
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Ty máš ale od D2 verzi drift ne? To jsem slyšel od vícero lidí, že to je jezditelný opravdu jen na drift... na kopce atd. to je uplně nepoužitelný :-/
Já si mlaskám jako když monty cejtí sýr :) Už mi chybí v autě jen motor, abych se na tom někdy svezl :D
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

onlybimmers

#55 Příspěvek od onlybimmers »

ve srovnání verzí je drift fakt tvrdá, street vypadá líp, ale jestli je to na úkor ovladatelnosti jako na grafu, tak už zase nemá moc smysl :) ten drift mi taky nepřijde nijak skvělej... ale třeba to mám furt ještě blbě nastavený :D každopádně příště HSD nebo zkusim XYZ ,)

Obrázek
norespect

#56 Příspěvek od norespect »

a umi nekdo v republice nekdo opravit / repasovat podvozek treba D2 ? atd ?
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od MattyX Moderátor »

To se nerepasuje, dodávají se nový patrony tlumičů ;)
Jaký mají patrony průměry? Možná bych Ti nějaký mohl sehnat :)
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

norespect

#58 Příspěvek od norespect »

mno zatim nemam :D
rozhoduju se mezi tim coiloverem co nabizis na pistonu , D2 street (da se sehnat za 20) a kdyz budou penize tak ten xyz ,,
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od MattyX Moderátor »

máš odkaz kde se dá D2 street za dvacku ? :) ja ho našel za cca 23tis...
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

onlybimmers

#60 Příspěvek od onlybimmers »

místo D2 bych doporučil třeba HSD Dualtech, kterej se dá sehnat i s dopravou k nám za cca 21tis.

Obrázek
Odpovědět