Ahoj, E36 M50B25, 1994, od kopě auta (2 roky) to málo topí, musim mít topení na max a ventilátor na 2 stupen aby to za 10 km aspon trošku topilo, delší cesty to jakž takž topí ale ventilátor musí bejt furt na 1 nebo topení na max. Vyndal jsem teda ventily topení, po odpojení jsou zavřený, někde na foru jsem četl že když jsou KO tak se otevřou, Po zapnutí klíčku a otáčením kolečka teploty, se nic neděje.
Takže mě zajímá, jestli odpojený z kabelu mají být otevřený, nebo zavřený, a jak lze ověřit funkčnost vymontovaných ventilů.
Dík Míra
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ventil topení E36
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem kecal, ventily jsou otevřený, gumičky tam žádný nejsou, jen kuželový ventilek, který volně běhá v hřídelce cívky, musí ho teda otevírat tlak vody. Elektromagnety běhají, ale jen od min do max, nereguluje plynule. Nebo to tak má být a teplo do kabiny řídí ještě nějaká klapka. V cívkách je voda.
Radiátor se vyndá ven samotnej, nebo musí palubka celá ven. Profouk sem to vzduchem tak snad se to zlepší, vodní pumpa snad špatná nebude to by asi vařilo ne?
Radiátor se vyndá ven samotnej, nebo musí palubka celá ven. Profouk sem to vzduchem tak snad se to zlepší, vodní pumpa snad špatná nebude to by asi vařilo ne?