Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nefunkční centrál dveří řidiče

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MotoMoto
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MotoMoto »

Zdravím, tak po úspěšném vyřešení problému se šíbrem mám další oříšek. Centrál mi nefunguje tak, jak má a to:

Pro info, nemám DO a mám centrál s double lockem.

Když zamknu od řidiče, čudliky zajedou a na druhou polohu se aktivuje alarm, však zámek nezavrčí, jako když vše fungovalo jak má. nicméně, auto je zamčené.

Když zamknu od spolujezdce, tak po zamčení se vrátí čudlík spolujezdce včetně kufru nahoru,ale u řidiče se nic neděje. po opětovném zamčení na druhou polohu čudlík u spolujezdce zajede, zamkne i kufr, ale řidič je stále odemčen a nic se neděje.

Když odemknu, nebo zamknu od kufru, tak po vyjetí čudle spolujezdce na druhý pokus funguje pouze spolujezdec a řidič opět nic.

Takže: zamčení celého auta funguje pouze od řidiče:

kde hledat??. o víkendu jsem přepájel dva dráty v konektorech dveří a myslel si, že je vyhráno. byly to hnedé drátky s něčím. Fungovalo to dva dny, a opět problém. Kde hledat dál¨??, že by se pájené spoje uvolnily není možné. pájel jsem konektor pod přívodním svazkem pro zámek a byl tam dvouvodičový konektor pro cosi a druhý pro dojezd okna., ten cosi byl ulámaný.

Díky za tipy a rady
MotoMoto
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MotoMoto »

ze zvědavosti jsem vymontoval sedačku řidiče, demontoval prahovou lištu, oddělal tyč pásu, kryt repro a sundal koberec. Dostal sem se na spojovač centrálu a podlaha čistá, suchá, spoje pěkné pevné. ,tady problém nebude.
Foldas

#3 Příspěvek od Foldas »

vada může být v samotném motorku nebo konektoru nebo drátech dveří
MotoMoto
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MotoMoto »

Pravě. Je toho víc. Každopádně vše směruje na dveře řidiče. A podle příznaku, jestli se zaměřit na samotný motorek,nebo jakou barvu drátu.
airbone

#5 Příspěvek od airbone »

Ak mas na mysli e90, tak tie zamky odchadzaju ako na beziacom pass. Existuje ofiko opravna sada od bmw, minule sme to riesili a objednavali. Este tam je treba aj vymenit poistky za silnejsie. ( odporuca sa )
MotoMoto
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MotoMoto »

Omlouvam se, neuvedl sem,ze se jedna o model e36 coupe.
FOGGIE

#7 Příspěvek od FOGGIE »

vadný servomotorek centrálu.zrovna jsem měl stejný problem a výměnou vše vyřešeno.bazar 500,nový 1500-2500
MotoMoto
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MotoMoto »

Také me to napadlo. A nejde nějak rozebrat-procistit atd a OK? Mel sem ho venku,protože nefungovalo ani mechanické zanacknuti cudliku. Pruzinky byly vyskocene z drážek a po nasměrování zpět OK. Namontoval sem, spajel pretrheny kontakt a OK. Za dva dny zas ten samy problem. Toho servomotoru sem se bal. Co tam odchází??
MotoMoto
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MotoMoto »

nevíte, jestli lze servomotorek vyměnit bez vyndání komplet zámku se západkou?? Nevím, jestli lze vycvaknout v jakékoliv poloze..díky
Joy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Joy »

Neni to náhodou našroubovaný na tom zámku? Když jsem to loni rozebíral, tak mi nepřišlo, že by se to dalo vycvaknout z tý harnese. Jinak celej ten mechanismus se vyndavá celkem dobře, horší je ho tam dostat zpátky. Je jedno v jaký poloze, jen ho musíš trochu nadzvednout a vycvakneš to očko

Obrázek

Část toho je zanejtovaná.
Foldas

#11 Příspěvek od Foldas »

motorek je jenom nacvaklý
Odpovědět