Je to stejné jestli opožděný nebo chybějící boost při výjezdu ze zatáčky kde je to znát nejvíc. N54 má jedno malé turbo které se roztočí dřív a N55 má twinscrall. Trochu to pomáhá, ale turbo pull tam pořád je takže se do zatáčky musí brzdit dřív. Zajímavé je, že BMW vyvíjelo pro M4 turbo kombinované s elektromotorem, ale zdá se že od toho zatim upustili. Seriová M4 má turbo, ale závodní verze má NA V8.
BudVlad píše:Je to stejné jestli opožděný nebo chybějící boost při výjezdu ze zatáčky kde je to znát nejvíc.
Znát není nic, 35i táhne jako prase i při nízkých otáčkách, atmosféra 3,0i táhne pořádně až později... jo táhne do 7tisíc, zatímco 35i jen do 6, ale 35i je v těch 6 už dávno za zatáčkou...
Sám jsem chtěl raději 3,0i než 35i kvůli potencionálním problémům s turby atd, ale nakonec takový auto nebylo, 35i byla.. proto jsem koupil 35i .. ale driving pleasure je stejný u obou aut, jedno jestli turbo je nebo není.. akorát ta 35i je o trochu rychlejší a dá se jednoduše chipnout...
zatímco v m4Zlikovi mám teploměr woleje, v 3er mám místo něj rafikový ukazatel okamžité spotřeby (btw, lže asi jako idnes, ne-li víc) a .... sere mě... taky...
BudVlad píše:Asi se jim zdála teplota oleje důležitější. Já mám Vishnu OFT, který ukazuje celou řadu parametrů včetně teplot.
jo ty máš v kupé teplotu oleje i u 325i? tak to závist ... já mám místo toho ekonoměr jediná teplota motoru ke které se dostanu, je teplota vody ve skrytém menu ... nádherně přístupné
V8 power BMW 650i LCI Spacegrau
Top down BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine BMW R1150R Atlantablau
xyron píše:nepoužívám ho, protože je to nesmyslný ukazatel...
Právě proto mě tak štve, že tam mám tuto kravinu místo smysluplného ukazatele, jako třeba teploty. Ručička tam stejně létá jak šulin v gumáku a ukazuje nicneříkající údaj
V8 power BMW 650i LCI Spacegrau
Top down BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine BMW R1150R Atlantablau
úplně nesmysný není.... ukazuje aspoň, jak je ten motor dokurwený těma připosranýma EURO emsisníma limitama.... při úplném ubrání plynu (noha pryč z pedálu plynu) by logicky měla ta rafika okamžitě sletět na nulu (brždění motorem) - u N53 ani guwno.... napřed asi půlsekundy a ž sekundu zůstane na původní hodnotě, potem pomalu spdne někam k 5l/100km, tam setrvá zase asi 0,5-1sek a až potem pomalu doleze na nulu.... podle toho taky auto (ne)brzdí motorem. kurwa, nasrat do brusele (podle vzoru prdel)
Podle mě je ekonoměr na hovno. Když jsem ho v autě měl a sundal jsem nohu z loud pedálu tak šla ručička na max než spadla na nulu. Kdybych kupoval auto kvůli spotřebě tak si nekoupím BMW.