Zdravím všechny
Mám takovou prosbu , před 2 týdny jsme si koupim zrenovovanou 3cu s motorem 325i a od začátku sem zaznamenával ,že když stojí na křižovtce nebo někde na volnoběh ,tak se to rychle ohřívá ( až do červeného) ,zajízdy se to ochladí ..
-> Mám podezření na viskozní spojku , MÁTE s tím prosím někdo zkušennost ? Děkuji předem )
ano odvzdušněno mám dobře ...
když stojím na místě a držím to v nejakých otáčkách ,tak teplota klesá ..a ikdyž zapnu topení (to ale v tomdle vedru nejde vydržet)
Pokud jde viskoza zastavit když vystoupá teplota tak je špatná.
Kouknul bych i na vodní pumpu,jestli jsou lopatky OK,pokud má plastové.
Já řešil naprosto stejný problém ale na M50 motoru+se mi ztrácela voda,netěsnilo gumové těsnění mezi expanzkou a chladičem,systém se vždy zavzdušnil a chovalo se to naprosto stejně jako u Tebe
Tak jsem dnes tu spojku vyměnil ,nalil vodu a odvzdušnil ....při jízdě teplota postupně krásně stoupla na 90° a držela se středu ..když jsem na volnoběh zastavil a nechal vrkat cca 3 min a občas sem šlapl malinko na plyn ...tak podle reagování plynu se vždy ručička teploměru posunula kupředu -> k červené ...Takže se chci ještě zeptat...
Nemůže bejt v hájí teplotní čidlo nebo ukazatel teploty nebo tak podobně ?
Děkuji za odpo.
Mám stejný problém. Za jízdy jsem v pohodě, rafička je na střed. Ale jakmile zastavim, tak teplota stoupá. Po rozjezdu zase klesne.
Jen je to motor M43 316ka v e36. Ovzdušníno je určitě dobře, topí to..
Apropo dnešním dnem se opět vracím na bmwklub
Tak asi zarostlej chladič...Taky jsem kdysi resil stejný příznaky na m50 2.0
Akorad ze mě to varilo už na ceste z Brna,po koupi:)
u mě to byla jak viskóza,tak chladič,motor fakt hořel.
jj tu visco si myslím taky. Dál se uvidí. Za jízdy fakt v klidu, ale jak jsem stál 2minuty tak po nasednutí do auta teplota byla na předposlední čárce. Nicméně pomocí topení a jízdy během 100-300metrů opět padla.
Chladič je tam nový ,visku jsem měnil také ... za jízdy se to ohřeje dobře ...ale prostě někdy ,když si to umane ,tak to skočí hned do červenejch a auto začne škitat...po chvili když zapnu klíček ,tak už je rafička opět na půlce o.O ...podle mého je špatná kostra
Nemám žádnou vlastní zkušenost, nicméně kamarádovi se přehřívala při stání E32 a vyřešilo se to výměnou expanzky - prej tam někdo kdysi dával nějaký sračky na utěsnění chladiče a nádobka byla přicpaná.
Prodávám, jak jsem koupil