Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

HLP : servisní historie podle VIN

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
m1s4k

#1 Příspěvek od m1s4k »

Ahoj všem,
je tu někdo kdo by mi mohl poslat servisní historii a vybavu auta podle
VINka : "WBAVT91090KX29146" E91 330xD r.v. 2008 .

Byl jsem (teda jen v jednom) autorizáku BMW a nechtěli mi jí dát :mad: . Chování úplně stejný jako když jsme chtěl na Jarově historii k A6ce C6.
Nechápu proč s tím dělaj takový tajnosti :roll: když v DE to normálně vydaj ALE musí si pro to člověk osobně (psal jsem si s ofiko dealerem Audi v DE) .

Chtěl bych vědět jeslti Km doopravdy sedí a co a kdy tam bylo dělaný abych se připravil.

Moooooc díky za pomoc .

M.
xyron

#2 Příspěvek od xyron »

Výbava zde:

Daten für die Fahrgestellnummer: WBAVT91090KX29146

Modellbezeichnung: 330xd
Ausführung: Europa
Typschlüssel: VT91
E-Code: E91
Karosserie: touring
Lenkung: links
Türen: 5
Motor: M57D30O2 - 3,00l (170kW)
Antrieb: Allrad
Getriebe: automatisch
Außenfarbe: Monacoblau Metallic (A35)
Innenraum: Leder Dakota/beige (LCB4)
Produktionsdatum: 13.03.2008
Werk: München

Code

Serienausstattung

Standard Equipment

S321A
Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle color

S4AGA
Interieurleisten titan matt Interior trim finishers Titanium matt

S520A
Nebelscheinwerfer Fog lights

S548A
Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

Code

Sonderausstattung

Optional Equipment

S1CAA
Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S1CBA
CO2 Umfang CO2 package

S1CDA
Brake Energy Regeneration Brake Energy Regeneration

S203A
Allradantrieb 4-wheel drive

S205A
Automatikgetriebe Automatic transmission

S216A
Servolenkung-Servotronic HYDRO STEERING-SERVOTRONIC

S249A
Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S255A
Sport-Lederlenkrad Airbag Sports leather steering wheel

S2CZA
BMW LM Rad Sternspeiche 159 BMW LA wheel, spider spoke 159

S2PAA
Radschraubensicherung Lug bolt retainer

S302A
Alarmanlage Alarm system

S431A
Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S441A
Raucherpaket Smoker package

S464A
Skisack Ski bag

S470A
Isofix-System Isofix-System

S4AEA
Armauflage vorn verschiebbar Armrest front, retractable

S502A
Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S507A
Park Distance Control hinten (PDC) Park Distance Control (PDC), rear

S521A
Regensensor Rain sensor

S522A
Xenon-Licht Xenon Light

S524A
Adaptives Kurvenlicht Adaptive Headlights

S534A
Klimaautomatik Automatic air conditioning

S544A
Geschwindigkeitsregelung mit Bremsfunkt. Cruise control with brake function

S563A
Lichtpaket Light package

S609A
Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S620A
Spracheingabe Voice control

S6UHA
Traffic Information Traffic Information

P7RSA
Paket Comfort Package Comfort

S845A
Akustische Gurtwarnung Acoustic belt warning

S855A
Sprachversion italienisch Language version Italian

S863A
Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S877A
Entfall Überkreuzbedienung Delete cross-pattern operation

S884A
Bordliteratur italienisch On-board literature, Italian

S8SCA
Freischaltung Telematik länderspez. Telematics access request,country-spec.

S8SPA
Steuerung COP Control unit COP
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matiz »

Taky bych nedal info o cizim aute ktere ke mne jezdi a ma nejakou historii jen tak na zavolani komukoliv. :mad: Ani zadarmo, ani za prachy. To prislusi majiteli. Kdo ma zajem, at se s majitelem spoji a vyzada si to od nej. Vubec si nemyslim ze by moji sousede meli mit radost z toho ze se mi rozsypalo na nove brambore vtg-cko a nebo praskl rozvod. Sorry. Citlive informace. Takze je naprosto chapu a plne se za neposkytnuti info mimo majitele stavim

Vybava je volne pristupna online, ale servisni historie ne. Rozumny clovek ji zajemci poskytne pokud ji ma k dispozici. Obavam se ze i talianu je to nedohledatelne. Tam se na servisy moc nehraje, ale pozor, nerikam ze taliani jsou vsichni spatni, videl jsem uz par vonavek pouze s drobnyma investicema v radu desetitisicu a bude z toho naprosto dokonale auto. Ale taky jsem videl od talianu pekne smotane vraky -)

A jestli sedi kilometry ti nerekne absolutne nikdo, auta se bezne smotavaji i nekolikrat za rok -)) Vsechno sedi s papirama, ale ma proste mnohem vic. Toto se deje ale u novych aut co jdou do prodeje po skonceni lizacky... Ze se to oplati, o tom ani ratata.
m1s4k

#4 Příspěvek od m1s4k »

Ty to ale asi nechápeš JÁ jsme majitel toho/těch auta . Pochopíl jsem že to nedaj někomu na zavolání ALE nepochopím proč mi to nedaj když na to čučej v PC nebo jak na Jarově kde si to ten týpek i vytisk ale odmítl mi to dát.
Vždyť já jako majitel mám na to právo bo ne 8O ? Navíc když to všechno má VW Group (což předpokládám že i BMW) v tý jejich mezinárodní databázi a je v ní vidět vše jako např. u mojí Audi z Italie (auto bylo firemní/leasing)
a celá historie od servisek/oprav a vyměn po najezd Km vlastně do doby než jsem jí koupil =bohužel pak to přivez nějaký Čecháček a pěkně to stočil :evil: nicméně a naštěstí zbytek byl OK ...

xyron: moc dík jen mě trochu zaráží že to auto je asi z Italie podle ty Navi a Italštiny když by mělo být z Belgie :? ...

O to víc bych teď chtěl a uvítal tu historii páč začínám mít obavu co jsem to zase koupil :cry: ...
xyron

#5 Příspěvek od xyron »

m1s4k: to auto je difinitivně pro italský trh jako nové... jestli to pak někdo prodal do Belgie a odtam se to dovezlo do CR je už druhá věc...
vita11 Moderátor
Moderátor

#6 Příspěvek od vita11 Moderátor »

VWčková Elsa k servisní historii vytiskne upozornění, že se jedná o citlivý údaj a nesmí se nikomu předávat (nebo tak nějak to píše...), takže ten na Jarově jenom uposlechl to, co psali na papíře. Je dost docela možné, že to tak je i u té BMW databáze.

Auto ti mluví Italsky? A serviska, návod atd. jsou v Italštině? Auto klidně mohlo byt vyrobené pro Itálii, ještě jako nové dovezené do Belgie a tam jezdit. Není to nic moc zvláštního.
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
matiz
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matiz »

Tak to jsem evidentne nepochopil a jako majiteli si myslim ze by to rozhodne poskytnout meli.
m1s4k

#8 Příspěvek od m1s4k »

Tohle mi asi někdo jen tak nevymuvíte . Pokud jsem majitel toho auta tak si myslím že by mi měli dát vše o co si požádám a max mě upozornit že ty data nejsou veřejný ale NE aby to někdo vytisknul dal mi to
přečíst a pak si to nechal že mi to nemůže dát (vzhledem k tomu že to bylo v Italštině tak vím prd ;) ) ....

Auto samo mluví Anglicky ale Italština tam je nicméně jsem to nezkoumal jeslti to vydává i nějké zvuky :) . Jinak mauály jsou myslím jen v Angličtině . Servisku samo nemám ale na ní se nedá apsolutně spolehnout
což jsem si ověřil u tý Audiny kde byla celá vyplněná ALE někým jinýma a hlavně s jinýma údajema :evil: = prostě Češi . To auto bych koupil i s tou historii co mělo a do toho bazaru bych se vrátil koupit teď další ALE smůla.

No doufám že to bude fakt Italie -> prodaný do Belgie -> ČR a oněch 136tis Km to má fakt najeto :/ ... Mě ani tak nejde o Km ale spíš o to že bych věděl v jakém je stavu (vypadá a jezdí prímově ale jsem laik) a co
můžu čekat že se vymění/opraví/rozsype :?: ...
vita11 Moderátor
Moderátor

#9 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Moc nechápu, proč s tím dělají tolik caviků. Mě to taky nechtěli dát ani v podstatě po známosti. Ale jestli ti jde primárně o to, co tě čeká a nemine, tak je lepší to auto pořádně prohlédnout, vyčíst chyby, podívat se na live data... než se pídit po tom co bylo.

Pokud jsi viděl nějaký výpis k tomu autu a záznamy byly Italsky, tak to auto jezdilo na servis v Itálii...

K serviskám jeden známý říká, že servisek ti do rána na.eru kýbl :lol: Prázdnou servisku koupíš oficiálně snad i v libovolnem jazyce a pak už je to jen o fantazii...
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mike-ee »

Hele vůbec bych to už asi neřešil. Auto už jsi koupil, asi těžko teď něco budeš řešit. Nějaký km to má, hlavní je že musí všechno fungovat. Extra moc jeté to nebude, to bys poznal na různých věcech a pochybuji že by někdo měnil půlku interiéru kvůli prodeji.

Auto potřebuje zkontrolovat, popřípadě vyměnit pokud něco není jak má a jinak jezdit.

A navíc ani z té historie nemusíš pořádně nic vyčíst. Třeba nemusel jezdit do autorizáku, v českém autorizáku mi řekli že italové z 50% na to i kašlou aby to zadávali vše do PC, takže se stává že tam stejně ta historie není i když jezdilo do autoriz. servisu....

Historii nezměníš, ale budoucnost ovlivníš....

Ale nic to nemění na tom že bys to info dostat měl jako majitel....
pavproch

#11 Příspěvek od pavproch »

záleží jak kerá, někerá jo, někerá ne.... :twisted:

Mně v mojem CZ autorizáku pomohli, dyž sem si jel pro m4Zlika do Reichu, tak mi tu jeho servisní historii na dotaz poskytli (zřejmě jako jejich stávající klient sem měl nějaké VIP preference či co, nebo prostě jen štěstí na lidi).... takže sem přesně věděl, že mi původní majitel nelhal ani ťuk....

a nepamatuju se, že by na tý vytištěný historii bylo nějaké upozornění o citlivých údajích....
xhans

#12 Příspěvek od xhans »

Ja kdyz jsem kupoval 130i tak v Renocar i Stratos HK potvrdili co je v servisni knize... jen jsem je poprosil telefonicky, uvedl mou situaci a byli mi vsichni vstricni. Stejne tak, jako kdyz sem predtim poptaval v bmw historii u jednoho auta dovezeneho z Italie, tak mi rekli, ze mel jiz opravovanou prevodovku a vstriky (najeto 56OOO) dle autobazaru...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od matiz »

Ty auta uz fakt nic nevydrzi -))))) Nejsmutnejsi na tom je to, ze lidi chteji byt klamani. Bez toho to je neprodejne.
m1s4k

#14 Příspěvek od m1s4k »

Jen bych to chtěl upřesnit ta historie co mi byla ukázána na Jarově byla k Audině která byla z Itálie tak že k BMW právě nic nemám :? . Myslím že km nejsou fatální ale dosti vypovádaj a dá se
podle toho taky odvodit co se tam v blízké době PO nebo co by se mělo vyměnit/zkontrolovat . Např. ta Audina A6 Q Avant 3.0TDI/171Kw vevnitř vypadala jako nová nikde nic poškozený, látkový
sedačky taky nic ani prosezený (kůži jsem nechtěl kvůli psovi páč ho občas vozím na sedačkách - Výmarák) motor/automat krása a tachometr 148tis ALE skutečnost 305tis :evil: i když podle Servismanů
z Jarova a zkoušce motoru v DieselPoweru kde měl motor pořád dokonce vyžší výkon v origo stavu a bez chyb tak se moje investice za rok přehoupla (možná to je moje chyba a některé věci se nemuseli
měnit hned ale chci aby moje auto bylo 100% :wink: ) přes cca 140tis (jsou v tom ale i 2x gumy letní/zimí - cca 36tis) a vidina rozvodů/vstřiků/turba atd. mě vedla k tomu jí poslat do světa. Kdybych
měl tu historii tak bych třeba věděl že to bylo vyměněný/udělaný v 200/250tis a auto bych si nejspíš nechal. Tahle představa že budu dělat rozvody za 70/40tis Jarov/známej atd a to že mě auto někde
nechá na dovolený mě dosti vyděsila ...
Nicméně se tak stalo a když jsem šel pro 530D (která mělo dosti sešoupanej a poškozenej interiér na 209tis km a 5let stáří na můj vkus) tak sem zahlídnul právě tu 330xD E91 která uvnitř vypadá jak
nová v pěkný výbavě a za ty prachy :wink: když opomenu ulámaný/vypadávající plasty na sluneční cloně/ISOFIX a šel jsem do ní po svezení 8) a s vidinou že nic nebudu muset řešit krom nafty/oleje a že
se bude méně"sráti" než ta Audina . ALE po 14 dnech se tam PO nějakej napínák/kladky oprava/materiál za 14tis což je prej ale normální okolo těch 130-150 tis . Jen mě to nemuselo nechat někde u
Přibrami páč přestalo fungovat servo :evil: ...

Tak že tu historii bych doopravdy uvítal abych věděl co a jak . Tak kdyby náááááhodou a někdo slitoval :)

1. každopádně nechápu proč tu historii nechtěj dát když v Německu s tím není problém alespoň co jsem si psal s tím týpkem od dealera. A považuji to za normílní věc.
2. na to jak vypadá interiér vůbec ALE vůbec nespoléhejte i když je to dobrý vodítko
surfis
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od surfis »

Taky jsem si nechával kontrolovat Prase, než jsem ho koupil. Přijel jsem s velkým TP, zaplatil 500Kč a týpek na mě jen otočil monitor a řekl, že si můžu přečíst co chci, ale nic mi nevytiskne... To už je 4 roky zpět.

Je to jejich databáze a ty na ní žádnej nárok nemáš...
gsicbr

#16 Příspěvek od gsicbr »

zrovna teď jsem to řešil. Kupoval jsem jiný BMW konkrétně e91 a potřeboval jsem vědět jestli to sedí, abych si neudělal výlet do DE jen tak. Po telefonu do Renocar Brno mi řekli, že jenom VIN nestačí a chtějí poslat kopii techničáku a po dodání kopie mám i výpis. Fakt byly moc ochotný.
m1s4k

#17 Příspěvek od m1s4k »

Jen tak pro INFO ...
přes známého z BMW jsem mohl "nahlédnout" do tý jejich krásný aplikace a samo že auto tam jezdilo jen na začátku a pak hluboká propast :( .
Tak teď jen doufat že to není stejný případ ja ta moje Audina i když si myslím a všichni mě o tom přesvědčují že BMW vydrží daleko více alespoň
po motorové stránce a snad je v tak dobrém stavu jak vypadá :twisted: .....

M.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od surfis »

Já myslim že dneska už je to skoro jedno co si koupíš... Jak říká můj mechoš "všechno to jsou mr*ky"...
Odpovědět