Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 316 kupe, z fukaru lita listi

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bougee

#1 Příspěvek od Bougee »

Zdravim
Mam E36ku 316i kupe

Kdyz pustim ventilator, tak mi tam odnekud porad lita dalsi a dalsi suche listi.

Kdo mi poradi odkud se tam bere a co musim zkontrolovat?

Pak mi jeste nefunguje teply vzduch primo na ridice a spolujezdce.

Dekuji za odpovedi
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Ty máš verzi bez klimy co?:D Listí tam padá kapotou.. jak jsou ty žebra.. pod tím je nádech pro topení.. maj tam být 2 malý kulatý filtry, ale z nějakého důvodu to byla jen příplatková výbava, tak se to tam moc nedávalo.. nicméně tudy ti to nalítá do vedení vzduchu, tam se to usadí a když pořádně zapneš větrák, tak to pomalu vylítává ven. Já jsem to z toho dostával ventilátorem asi celé léto a podzim.

Jinak z prostředního výdechu ti teplo myslím nemá jít nikdy, je to tak prý kvůli tomu, aby to řidiče neuspávalo. Ale z těch na krajích u dveří by to mělo teple foukat.. zkus projít ty trubky, možná že tam bude i nějakej ventil zaseklej.
Bougee

#3 Příspěvek od Bougee »

A kde najdu ty pruduchy? Predpokladam ze to je pod steracema nebo? Musim sundat sterace nebo je tam muzu nechat a vymontuju celou prihradku s pruduchy?
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Joo je to pod stěračema. Nejsem si jistej, ale myslím, že pokud chceš sundat ten plast, tak budeš muset odšroubovat stěrače.
odapoz

#5 Příspěvek od odapoz »

taky jsem se divil že nejde teplý vzduch na řidiče, pak jsem se ale pořádně podíval na tlačítko kterým se ovládá odkud to bude foukat a pochopil proč tam jsou ty modrý pruhy :) e36 je prostě dokonalá v každým detailu
TeggyM3

#6 Příspěvek od TeggyM3 »

mě se to taky dělo, a už jsem zjistil proč :D

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... b3473638b9

jinak aby ses k těm mikrofiltrům dostal tak je třeba sundat tu přepážku na které visí ta plastová kapsa na motorovou elektriku (přepážka 3 šrouby) a prvně sundat shora tu elektriku dvěma šrouby

popravdě největší problem jsem měl sundat stěrače byly tam pořádně naraženy :)
Maysner

#7 Příspěvek od Maysner »

Teplo u E36 s obyc topeni. Jde i z prostredniho vydechu. Jen se musi spravne natocit ovladac smeru foukani :)
Filtry u obyc topeni vetsinou nejsou, protoze stoji raketu. Nekolikanasobek toho, kterej se dava do klimovyho auta. Takze asi tak.

Musis sundat sterace, sundat to plastovy torpedo a pak se k tomu dostanes. Vycistit a pak jen cekat, nez vylita veskerej bordel i z vedeni vzduchu pod palubkou
Foldas

#8 Příspěvek od Foldas »

Sežeň si jemnou síťku a přilep ji na vstup do ventilátoru a nemusíš dávat filtry
Mateo

#9 Příspěvek od Mateo »

Sterace se nemusi sundavat ale je to pak docela opruz tam ty filtry vlozit :] Ja to teda delal u sedana a tam jsem sterace urcite nesundaval nevim zda na kupe to je jiny.
Kalasnikov

#10 Příspěvek od Kalasnikov »

listí je v pohodě, do kamarádovy Mazdy MX-6 v zimě přes výdechy sněžilo :D
TeggyM3

#11 Příspěvek od TeggyM3 »

nekde jsem viděl ty filtry za cca 650,- to se mi nezdá jako raketa
Odpovědět