Ahoj, chci se zeptat, můžou špatné zadní tlumiče způsobovat takové protivné klepání při přejetí jakékoliv nerovnosti? Vyměnil jsem už x silentbloků a nic nepomohlo, vše zkontrolováno a už by to mělo být vpohodě. Nechci dělat repas nápravy zbytečně. Dík. E36 sedan.
To může bejt dost věcí, ale nejvíc nepříjemný zvuk mi dělalo, když se právě vytrhlo z kastle... ale tlumiče to snad dělat nemůžou. To spíš buď něco v ruční brzdě nebo plechový štít nad výfukem, který rád upadává. Ale to je spíš chrastění než klepání.
Je to klepání připomínající např. uvolněnou lékárničku. Jinak vše je několikrat projitý a prohlídnutý, velká spousta věcí se vyměnila, jinak ostatní silenty v ramenách a tak jsou na zvedáků bez vůlí.
Jsou i nový ty držáky výfuku a ten tepelnej štít taky přidělanej.
Jinak o těch tlumičách mi říkali dva lidi nezávisle na sobě. Prý jim to dělalo něco podobnýho, když byly KO.
A co jsem tak zjisťoval, tak třeba jeden z projevů špatných tlumičů je poskakující náprava při rychlém rozjezdu na mokru, což si myslím, že se mi děje.
No na ruční brzdě by měly být nové čelisti a není to dlouho, co byla seřizována. Jinak ručka funguje dobře, kdyby byla vysypaná, poznal bych to na její funkci, ne?
Jinak ten zvuk není až tak kovovej, jako matičky v plechovce,ale podle mechanika to kov na kov je,... fakt už si nevím rady.
Kontroloval jsi prostor v kufru u rezervy?Řešil jsem u to jednoho auta pěkně dlouho a nakonec to byl klíč pod rezervou a po přejetí nerovností dělal kovový zvuky
Tak zadní tlumiče neni problém sundat a projet se bez nich... zjistíš hned, jestli je problém v nich (nebo v jejich uložení apod) nebo jinde. Sundaný je máš za chvíli .
No to už právě na jednom místě údajně trochu byla, ale přivařilo se to. Říkal jsem o tom mechanikovi, ať se zkontroluje a prej je to vpohodě.
Každopádně mrknu na ty tlumiče a pokud ani ty to nebudou, tak stejně půjde náprava dolů a uvidí se.
A zkoušel jsi zadní brzdy...mě cinkaly uvolněné packy zadní brzdové desky které jsou vožené do pístku....mělo to takový zvuk jakoby kov o kov(cinkání). Zvuk to vydávalo pouze po přejetí nerovností.