kubicek106 píše:Ahoj, můj mazlik 330d (lci) E91 drží teplotu 92-94C a když mu dám za uši tak kolem 98C je to v pohodě? nebo by měl mít nižší teplotu? Ja že každý řeší, že ma studený motor ale já mam obavy z vyšší teploty. Díky všem za info Kuba
Je to OK, moje je na tom po výměně obou termostatů skoro stejně.
Já mam zas opačný problem, u e91 330xd se tepota mi pohybuje okolo 100 v kolone i 107 stupnu, zadnou chybu nikde nic nehlasi. Tak nevim, zda to muzou delat termostaty, jsou stare max rok a nebo jestli nemam zahnojeny chladice mezi sebou. Případně co by to mohlo dělat dalšího?
Cau. Jestli mas efficientdynamic a zaluzie pred chladicem, tak je to normalni. Udrzuje se vyssi teplota schvalne za ucelem snizeni treni v motoru a zaluzie dale snizuji aerodynamicky odpor atd.. ja mam taky normalne 90-96 a v zacpe i az 110. To se uz pak spousdti sahara a otevrou zaluzie pred chladicem.
ja mam 318d, ale princip bude stejnej...
-iceman- píše:Rolety ani efficientdynamic nemam, mam trochu obavy, proc to tak je, ale predpokladam, ze kdyby to bylo spatne, tak neco zahlasi idrive.
Aby nebyla v hajzlu vrtule vodní pumpy
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Jedinou funkci co ma auto je brake energy recuperation a to pochybuju, ze ma spojitost s vodou, kdyz to ma "nabijet" baterku... Dá se ta vrtule nějak zjistit nebo prostě musí pumpa dolu?
Tak to jsem rad, že je teplota 90-96 ok, mam tam ve předu ty žaluzie a bylo my divné, že jsou i pri těch 96 stupní stale zavřené. Kouknu někdy až bude fučet sahara zda se otevřou žaluzky. Díky všem za info Kuba
Nacapat zaluzie otevrene neni uplne jednoduchy. Oteviraji se vetsinou jen na chvili. Nejcasteji jsou otevrene kdyz je venku nad cca 33stupnu a popojizdim. Ovlivnuje to i klimatizace. Pokud je pustena tak jede sahara a motor ma mensi teplotu. Pokud vypnu klimu, tak se vice zahriva motor a pak otvira i zaluzie. Jinak termostst se mi otevira pri 88 a vycetl jsem ze naplno otevrenej je az pri 100. Sahara se pousti az nekde nad 100 a pak si i otevira zaluzie...
vencabrk píše:pánové když jsme u těch termostatů proč jsou tam vůbec dva? a když se mi to málo ohřívá (330d e91) musí se měnit oba??
ještě malý dotaz jakou kapalinu chladící kapalinu tam dát? mam tam tuším zelenou a je možné ji dolejt modrou (K11) nebo jaké má označení má ta zelená?? děkuju za radu
vencabrk píše:pánové když jsme u těch termostatů proč jsou tam vůbec dva? a když se mi to málo ohřívá (330d e91) musí se měnit oba??
termostat je na hlavním vodním okruhu a pak na egr ventilu. Mění se oba pro to, že když je jeden z termostatů špatnej, je špatně všechno a auto nedrží tepolotu. Navíc rádi odcházejí spolu ..a kdyby ne tak vyměníš jeden a za tři měsíce se ti posere ten starej nevyměněnej...
měnil jsem před týdnem termostaty na 330d e92, protože jsem měl max teplotu 55C.. Po výměně v servisu mi krásně drželi teplotu 85-90C. Teď se schválně dívám v BC a píše mi to stále po 30km trase max 65C. Když tomu šlápnu, tak se dostanu na 70C, ale rychle to spadne..
Zdravím kluci, tak jsem podle návodu @MiM změřil teplotu chladící kapaliny (07.00 KTMP-MOM).
Zhruba po 30km (okresky max100km/h) jsem měl teplotu mezi 63-69 stupňů.
Dálnice (max 150km/h) cca 80km mi auto ukazovalo 70-79 stupňů.
Mám 330xd e90 M57N2 manual.
Co si o tom myslíte? Díky moc!
leon46 píše:měnil jsem termostaty na 330d e92, měl jsem max teplotu 55C.. a píše mi to stále po 30km trase max 65C. Když tomu šlápnu, tak se dostanu na 70C, ale rychle to spadne..
A máš tam manuální převodovku nebo automat? Nebudeš věřit, jak je to důležité!!
leon46 píše:měnil jsem před týdnem termostaty na 330d e92, protože jsem měl max teplotu 55C.. Po výměně v servisu mi krásně drželi teplotu 85-90C. Teď se schválně dívám v BC a píše mi to stále po 30km trase max 65C. Když tomu šlápnu, tak se dostanu na 70C, ale rychle to spadne..
Co může být v háji?
Řešil jsem něco podobného. Může ti ukazovat blbě čidlo nebo to máš jako já a termostat ti otvírá v cca 69°C jako mě. Mě se to krásně rychle ohřívalo ale jak si psal provozní teplota kolem 65°C. Většinou co tady kluci psali, tak ho měli v pytli úplně a byl otevřenej od začátku a blbě jim to topilo, hlavně po dlouhý době jízdy.
Jinak nevidím důvod proč měnit oba, když sáhneš na hadice a hned víš jestli to dělá hlavní nebo ne, a ve finále až se posere na EGRku tak je vyměněnej za 5min.
leon46 píše:měnil jsem termostaty na 330d e92, měl jsem max teplotu 55C.. a píše mi to stále po 30km trase max 65C. Když tomu šlápnu, tak se dostanu na 70C, ale rychle to spadne..
A máš tam manuální převodovku nebo automat? Nebudeš věřit, jak je to důležité!!
U automatu je vyšší provozní teplota chladící kapaliny
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic