Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 vyska vozidla
jestli jsi někdy měl v ruce tlumič tak víš že ho stlačíš rukou, tipl bych že stačí tak 10kg abys ho stlačil, takže ne, opravdu 4 tlumiče nenadzvednou auto vážící přes tunuCisi píše:Blbost, když jsem vyměnil nové tlumiče za ty staré se stejnými pružinami, tak se to o něco zvedlo.. A nejsem sám, nevím, kde na tohle pořád chodíteodapoz píše:tlumiče nemají na výšku auta vliv, vyška je daná pružinou případně jeji podložkou
-
- Člen Klubu
mají ku*va mají!odapoz píše:tlumiče nemají na výšku auta vliv, vyška je daná pružinou případně jeji podložkou

Jinak tam má jen nejspíš vytočený přední kolo.
Výška sport předku je od středu disku nahor po hranu blatníku cca 35cm a méně až po tunerský lowride hodnoty..

Měl jsem v ruce už pár tlumičů a vždy se auto při výměně vylítaných tlumičů za nové o něco zvedlo, takový je prostě fakt, můžeš si to tady teorizovat jak chceš, ale já to mám prakticky vyzkoušenéodapoz píše:jestli jsi někdy měl v ruce tlumič tak víš že ho stlačíš rukou, tipl bych že stačí tak 10kg abys ho stlačil, takže ne, opravdu 4 tlumiče nenadzvednou auto vážící přes tunuCisi píše:Blbost, když jsem vyměnil nové tlumiče za ty staré se stejnými pružinami, tak se to o něco zvedlo.. A nejsem sám, nevím, kde na tohle pořád chodíteodapoz píše:tlumiče nemají na výšku auta vliv, vyška je daná pružinou případně jeji podložkou

-
- Člen Klubu
Kde, v lízátku? To je u mě v podspoileru nárazníku
No ta fotka (z mobilu) je celá trochu podeformovaná.
Hele, stačí když dáš jeden prst pod podběh lehce zabereš a hned se nad kolem o půl cm zvedne. Ale je to spíš vlivem rozdílu od předchozích unavených tlumičů.
Se podívejte jak vypadaly nový II Oktávky, když vyjely ze salonu.. jako offroady.

Hele, stačí když dáš jeden prst pod podběh lehce zabereš a hned se nad kolem o půl cm zvedne. Ale je to spíš vlivem rozdílu od předchozích unavených tlumičů.
Se podívejte jak vypadaly nový II Oktávky, když vyjely ze salonu.. jako offroady.

Tlumič bez ohledu na jeho stav výšku nemění, problém může být v tom, že z druhovýroby můžou být jiné misky na předních tlumičích a proto se změní výška. Dám (neurčitá peněžní částka) tomu kdo natočí video o tom jak vyndá zadní tlumič a v tu ránu co vyndá spodní šroub tak se auto nadzvedne.
PS: zaráží mě, že o změně výšky vlivem tlumičů píše někdo kdo má přes 1600 příspěvků...
PS: zaráží mě, že o změně výšky vlivem tlumičů píše někdo kdo má přes 1600 příspěvků...
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
výška tlumiče teoreticky auto nezvedne (správně by neměl), ale realita bývá jiná z několika důvodů:
1) původní jsou totálně KO a pak nové svým protitlakem auto kousek zvednou
2) často se mění kapalinové za plyno kapalinové nebo plynové .. každý funguje trochu jinak a samozřejmě po výměně kapaliny za plyn se auto zvedne
3) problémy s miskami .. také jsem se s tím setkal že některé tlumiče je mají jinak tvarované
4) po montáži včetně uložení opět se auto zvedne vlivem uložení
5) Nové tlumiče se zajednou a lehce klesnou.
Jinak pokud chcete zachovat stejnou výšku, kupte stejného výrobce a typ ... auto bude stejné jako před výměnou
2) často se mění kapalinové za plyno kapalinové nebo plynové .. každý funguje trochu jinak a samozřejmě po výměně kapaliny za plyn se auto zvedne
3) problémy s miskami .. také jsem se s tím setkal že některé tlumiče je mají jinak tvarované
Jinak pokud chcete zachovat stejnou výšku, kupte stejného výrobce a typ ... auto bude stejné jako před výměnou

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Huska píše:výška tlumiče teoreticky auto nezvedne (správně by neměl), ale realita bývá jiná z několika důvodů:
Ámen a jinak to ani prostě není

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance