Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 vyska vozidla

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pavelbg

#1 Příspěvek od Pavelbg »

Zdarec, jaka je spravna vyska podvozku na e36 325i? Menil jsem tlumice a pripadne mi predek strasne vysoko. V zadku jsem mel nejake veci
...proto je trochu nize. Jakou mate svetlou vysku?
Přílohy
bmw.jpg
bmw.jpg (61.41 KiB) Zobrazeno 2161 x
Rade520

#2 Příspěvek od Rade520 »

Předek[/url]
Přílohy
bmw výška.JPG
bmw výška.JPG (37.74 KiB) Zobrazeno 2124 x
Rade520

#3 Příspěvek od Rade520 »

Zadek
Přílohy
bmw výška 2.JPG
bmw výška 2.JPG (18.66 KiB) Zobrazeno 2123 x
odapoz

#4 Příspěvek od odapoz »

tlumiče nemají na výšku auta vliv, vyška je daná pružinou případně jeji podložkou
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Hlavně mě přijde, že máš to kolo posunutý strašně do zadu, nemáš excentrické siláče na ramenu naopak ?
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Cisi

#6 Příspěvek od Cisi »

odapoz píše:tlumiče nemají na výšku auta vliv, vyška je daná pružinou případně jeji podložkou
Blbost, když jsem vyměnil nové tlumiče za ty staré se stejnými pružinami, tak se to o něco zvedlo.. A nejsem sám, nevím, kde na tohle pořád chodíte :-)
odapoz

#7 Příspěvek od odapoz »

Cisi píše:
odapoz píše:tlumiče nemají na výšku auta vliv, vyška je daná pružinou případně jeji podložkou
Blbost, když jsem vyměnil nové tlumiče za ty staré se stejnými pružinami, tak se to o něco zvedlo.. A nejsem sám, nevím, kde na tohle pořád chodíte :-)
jestli jsi někdy měl v ruce tlumič tak víš že ho stlačíš rukou, tipl bych že stačí tak 10kg abys ho stlačil, takže ne, opravdu 4 tlumiče nenadzvednou auto vážící přes tunu
stenlie
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od stenlie »

Taky se mi předek zvedl o skoro 13mm s tlumičema AL-KO oproti originálům. Jinak AL-KO nebrat !! :lol:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

mají ku*va mají! :) když jdem dal nové tlumení dozadu, tak se to o cm zvedlo. Je to jednak zvadnutýma starýma a pokud jsou nový sporty co když je stlačíš tak píst sám vyjede, určitě to na světlé výšce umí přidat

Jinak tam má jen nejspíš vytočený přední kolo.

Výška sport předku je od středu disku nahor po hranu blatníku cca 35cm a méně až po tunerský lowride hodnoty.. :twisted:
Cisi

#10 Příspěvek od Cisi »

odapoz píše:
Cisi píše:
jestli jsi někdy měl v ruce tlumič tak víš že ho stlačíš rukou, tipl bych že stačí tak 10kg abys ho stlačil, takže ne, opravdu 4 tlumiče nenadzvednou auto vážící přes tunu
Měl jsem v ruce už pár tlumičů a vždy se auto při výměně vylítaných tlumičů za nové o něco zvedlo, takový je prostě fakt, můžeš si to tady teorizovat jak chceš, ale já to mám prakticky vyzkoušené :-)
Pavelbg

#11 Příspěvek od Pavelbg »

MattyX píše:Hlavně mě přijde, že máš to kolo posunutý strašně do zadu, nemáš excentrické siláče na ramenu naopak ?
Mam v lizatku centricke powerflexy. Ona ta fotka klame. Neni slicovany naraznik a k tomu trochu vytocena kola....i kdyz osa kol je trosku divna.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Kde, v lízátku? To je u mě v podspoileru nárazníku :D No ta fotka (z mobilu) je celá trochu podeformovaná.

Hele, stačí když dáš jeden prst pod podběh lehce zabereš a hned se nad kolem o půl cm zvedne. Ale je to spíš vlivem rozdílu od předchozích unavených tlumičů.

Se podívejte jak vypadaly nový II Oktávky, když vyjely ze salonu.. jako offroady. :roll:
odapoz

#13 Příspěvek od odapoz »

Tlumič bez ohledu na jeho stav výšku nemění, problém může být v tom, že z druhovýroby můžou být jiné misky na předních tlumičích a proto se změní výška. Dám (neurčitá peněžní částka) tomu kdo natočí video o tom jak vyndá zadní tlumič a v tu ránu co vyndá spodní šroub tak se auto nadzvedne.

PS: zaráží mě, že o změně výšky vlivem tlumičů píše někdo kdo má přes 1600 příspěvků...
Huska
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Huska »

výška tlumiče teoreticky auto nezvedne (správně by neměl), ale realita bývá jiná z několika důvodů:
1) původní jsou totálně KO a pak nové svým protitlakem auto kousek zvednou
2) často se mění kapalinové za plyno kapalinové nebo plynové .. každý funguje trochu jinak a samozřejmě po výměně kapaliny za plyn se auto zvedne
3) problémy s miskami .. také jsem se s tím setkal že některé tlumiče je mají jinak tvarované
4) po montáži včetně uložení opět se auto zvedne vlivem uložení
5) Nové tlumiče se zajednou a lehce klesnou.

Jinak pokud chcete zachovat stejnou výšku, kupte stejného výrobce a typ ... auto bude stejné jako před výměnou
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Huska píše:výška tlumiče teoreticky auto nezvedne (správně by neměl), ale realita bývá jiná z několika důvodů:
1) původní jsou totálně KO a pak nové svým protitlakem auto kousek zvednou
2) často se mění kapalinové za plyno kapalinové nebo plynové .. každý funguje trochu jinak a samozřejmě po výměně kapaliny za plyn se auto zvedne
3) problémy s miskami .. také jsem se s tím setkal že některé tlumiče je mají jinak tvarované
4) po montáži včetně uložení opět se auto zvedne vlivem uložení
5) Nové tlumiče se zajednou a lehce klesnou.

Jinak pokud chcete zachovat stejnou výšku, kupte stejného výrobce a typ ... auto bude stejné jako před výměnou

Ámen a jinak to ani prostě není :D
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
johnyfly1

#16 Příspěvek od johnyfly1 »

ja ked som menil pruziny, ulozenia a tie gumene ulozenia pruzin ale tlmice som nechal povodne tak auto bolo vysoko ako koza, preslo par mesiacov a auto si pekne sadlo...
takto to bolo asi den po zlozeni :D
Obrázek
Odpovědět