Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 335D, odstranění DPF filtru
-
-
úplně ho odstranit bych řešil jako naprosto krajní variantu....pokud není úplně KO jsou už celkem spolehlivý technologie,jak ho vyčistit...odkud jsi?...nejde o to,jestli to bude hulit..nějaká dýmovnice ve stylu koncernových PDček z toho rozhodně nebude,ale případná cesta do zahraničí by se ti mohla šeredně prodražit
jak napsal geforce, v zahraničí je to na pořádnou pokutu, a kouřivost při špatně nastaveným softwaru je horší jak u PD. Viděl jsem to na vlastní oči.
Jinak k tomu proplachu, hodně si chválí DPF flushing liquid od firmy PRO-TEC. Máme to tady vyzkoušený v jedný dílně na MB Sprinterech a ještě mi to potvrdil Jarax. Dělá to taky tímhle. Vyndáš, zespoda zacpeš, naleješ do plna, necháš 24h působit s občasným pohnutím, vypustíš, propláchneš horkou vodou a pak vapka dokud jde bordel, namontuješ, uděláš diagnostiku a jezdíš. Zatím samý dobrý výsledky.
Jinak k tomu proplachu, hodně si chválí DPF flushing liquid od firmy PRO-TEC. Máme to tady vyzkoušený v jedný dílně na MB Sprinterech a ještě mi to potvrdil Jarax. Dělá to taky tímhle. Vyndáš, zespoda zacpeš, naleješ do plna, necháš 24h působit s občasným pohnutím, vypustíš, propláchneš horkou vodou a pak vapka dokud jde bordel, namontuješ, uděláš diagnostiku a jezdíš. Zatím samý dobrý výsledky.
vždycky záleží na tom,jak na tom je konkrétní DPF,takže to nelze paušalizovat,záleží kolik gramů sazí ve filtru je a jak moc je zapečenej..diagnostika ti řekne kolik gramů sazí je ve fitru...je na to zařízení s vlastním softem,který opravdu funguje,celej proces trvá cca 20 minut a během celýho procesu soft vyhodnocuje live data a ty tak přesně vidíš,co se během toho odehrává...
Ano,ale nevýhoda tohodle postupu je,že se musí DPF vyndat,rozřezat a vyndat z něj monolit,kterej se pak čistí..pak to všechno vrátit zpátky a zavařit obal...takže to je taková "barbarská" technologie,která nelze opakovat do nekonečna...Je fakt,že takhle mechanicky je to čištění o něco účinější,ale...
-
nechci snižovat účinnost tvého čištění, ale podle mě bez chemie, která rozpustí usazeniny to nemá moc smysl. Ještě k tomu jestli mu svítí kontrolka, tak je to úplně zarvaný. Dobrá připomínka od Matiz, že to může být např. termostatama. Taky se to tady nedávno řešilo na e60 530d, koupil novej a během chvilky znova zarvanej.
souhlasím s tím, že pokud je ucpanej, tak je výkon o dost nižší, ale pokud je v pořádku tak je to nepatrný rozdíl. Odstranění je poslední možnost a mě osobně přijde dost krátkozraká. Jak už se tady psalo, v zahraničí s tím můžeš mít velké problémy, a bude doba kdy nepřijedeš na emise a oni napíšou tabulkové údaje, ale opravdu to změří. Co pak?
slyšel jsem že si to v zahraničí docela hlídají taky sem slyšel že na čištění (popř koupě noveho filtru) se podílí aji stát kterej jim nějakou částku zafinancuje ...
když si řeknu kolikrát za poslední roky sem byl venku svím autem tak ani nevím vždy pracovním a na hory se většinou nechám vézt a co se týče emisí tak z toho strach nemám hodnoty plynů budou stejný max zvíšená kouřivost .. 

V Německu neměří u nafťáků ani kouřivost, ani hodnoty plynů, ale vyčítají údaje z řídící jednotky
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic