Ahoj, mám problém. Auto mi jednou za měsíc cca po krátké jízdě (pravidelně se to stává ráno cestou do práce asi po 5 minutách jízdy v místě, kde auto začne topit ale stalo se mi to i v létě kdy netopilo) začne jakoby se dusit a kašlat a nebo rovnou chcípne. Musím ho držet pod plynem aby nechcíplo a já dojel někam, kde ho můžu odstavit. Stačí to nechat třeba 10 minut vypnutý a pak běží normálně. Většinou sei rozsvítí kontrolka motoru, která zhruba po 2-3 dnech zase zhasne. Na diagnostice sem byl ale ani z toho nebym mechanik moc moudrej. Viz přložený obrázek chyby v diag.
Díky, zkusím to poslat mechanikovi, já z toho moudrej nejsem, němčinu nedávám a to na youtube mi moc neříká co se týká toho, co se musí koupit nového
Chápu že je chyba u Vanosu? Předního
Auto si z nějakého důvodu myslí, že je sací vačka mimo svůj stanovený rozsah. Chyba bude někde ve Vanosu. Kde přesně takto od stolu asi těžko říct, těch možností tam je víc. Jako první by asi stálo za to, zkontrolovat/vyčistit ovládací ventil k sací straně Vanosu.
V8 power BMW 650i LCI Spacegrau
Top down BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine BMW R1150R Atlantablau
Tak jsem byl u Schindeláre a zkusíme následující postup - ve středu vyměněj napínák, což je jedna z nejlevnějších a dle příznaků i nejpravděpodobnější příčin. Pak mi řekl že když to nebude tím tak jedině rozvody...:/
Tak výsledek je takový že u Schindelare zkoušeli vyměnit napínák. To nepomohlo. Teď je auto už týden v Cartecu v Liberci a po diagnostice a rozebrání mi oznámili že to je škrtící klapka. Uvidíme jestli to problém vyřeší.