nedávno jsem se vrátil k BMW a koupil E46 328i na kazdodenni jezdeni. Po pár dnech ježdění nastal problém - praskla mi horní hadice od termostatu k chladiči. Její stav před jsem nějak nezkoumal a tak jsem doufal, že se jedná o únavu materiálu, nebo že byla natržená. Co mě dost překvapilo - teplota na budíku byla pořád na půlce i když vyteklo dost vody(3 litry). Auto jsem netrápil a radši ho zdechnul.
Dnes jsem dal novou hadici FEBI a těšil se na další pojezd, nebo případné zjištění problému. Celé je to ale dost zapeklitější než jsem čekal

Hadice na míste > dolil jsem kapalinu do plna > utáhl odvzdušňovák > nastartoval motor > topení na plno > nechal ohřát - teplota opět v půlce bez přehřívání (divný před odvzdušněním) > povolil odvzdušňovák - pouze čurky vody bez bublin...
Říkal jsem si, že to šlo až moc hladce. Sáhl jsem tedy na spodní hadici, která byla studená. Nechtěl jsem motor dál "trápit" a po pár minutách to zdechnul.
Jsem debil? Dělám nějakou chybu v postupu ?
Termostat ? Proc budík ukazuje teplotu stabilně na půlce, i když neotevře termostat ? Kde je čidlo teploty umístěno ? Máte někdo zkušenost, za jak dlouho sepne termostat když je teplota budíku na půlce ?
To prvotní prasknutí hadice možná souvisí s tím, že chlazení nejede na celý okruh ?
Ještě doplním - z větráků jde teplý vzduch (OK)
Prosím o jakékoliv rady zkušenějších... předem moc díky