Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tlačítka na volantu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
BooCzech

#1 Příspěvek od BooCzech »

Zdravím, před nedávnem jsem si pořídil E91 335i M-packet, s tím je v autě i M volant, nicméně problém je ten že je to taková "oholenější výbava" a volant nemá ovládání rádia atd... Moje otázka zní, vím že klasicky je pod airbagem konektor pro připojení těchto tlačítek jenom si nejsem jist je tam ten konektor i když tlačítka v serii nemám.

Chci objednat tlačítka a jiný přední kryt abych si je dodělal ale co když mi tam nepůjdou? Přiznám se že se mi do toho airbagu uplně nechce lézt, nemáte s tím někdo zkušenost nebo nevíte zda stačí dokoupit pouze tlačítka?
Díky
vita11 Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Jediná zaručená varianta, jak zjistit, jestli jsou v kroužku piny pro multifunkci, je se tam podívat.
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
STYDLY
Bydliště: BMW diagnostika Pardubice, modely E a F od 1988-2015 výpis chyb,živá data,kódování atd. tel722923332

#3 Příspěvek od STYDLY »

BooCzech píše:Zdravím, před nedávnem jsem si pořídil E91 335i M-packet, s tím je v autě i M volant, nicméně problém je ten že je to taková "oholenější výbava" a volant nemá ovládání rádia atd... Moje otázka zní, vím že klasicky je pod airbagem konektor pro připojení těchto tlačítek jenom si nejsem jist je tam ten konektor i když tlačítka v serii nemám.

Chci objednat tlačítka a jiný přední kryt abych si je dodělal ale co když mi tam nepůjdou? Přiznám se že se mi do toho airbagu uplně nechce lézt, nemáte s tím někdo zkušenost nebo nevíte zda stačí dokoupit pouze tlačítka?
Díky
Na 99% nebudeš mít ve spínacím centru konektor pro připojení kroužku pro MF. Takže budeš muset vyměnit spínací centrum, pak kroužek airbagu pro MF a poté můžeš připojit tlačítka.
Nejlepší je toto rovnou řešit i s tempomatem, teda pokud ho nemáš.
BooCzech

#4 Příspěvek od BooCzech »

Sundal jsem airbag a opravdu tam nejsou zavedené konektory pro tlačítka, znamená to tedy že bych musel měnit celý segment kde jsou namontované páčky blinkrů, potom to další kde jsou konektory pro MF a pak ještě dodělar nový panel s tlačítky?!?
BooCzech

#5 Příspěvek od BooCzech »

např musel bych koupit asi toto ne?
http://bazar.automedik.cz/AMD0898419265/bmw/3-e91
STYDLY
Bydliště: BMW diagnostika Pardubice, modely E a F od 1988-2015 výpis chyb,živá data,kódování atd. tel722923332

#6 Příspěvek od STYDLY »

BooCzech píše:např musel bych koupit asi toto ne?
http://bazar.automedik.cz/AMD0898419265/bmw/3-e91
Jo jo přesně tak, vyměnit to komplet. Samořejmě si dát bacha aby jsi nekoupil zas ty bez konektoru na MF, pak se ujistit že jsou z E91 a ze 6 válcového auta, jinak ti nebudou fungovat.
BooCzech

#7 Příspěvek od BooCzech »

Až takhle přesné to musí být? to jich BMW vyrábělo tolik druhů aby pokrylo všechny modely a motorizace? 8O
BTW, tempomat v autě mám, co jsem teď zkoumal tak jsem našel akorát 2 druhy těch páček a to jest s a bez tempomatu... tzn nestačilo by teoreticky pouze dokoupit ten kroužek kde nejsou piny? Zajedu radši přímo do BMW tam mi snad řeknou konkrétně co a jak...
STYDLY

#8 Příspěvek od STYDLY »

BooCzech píše:Až takhle přesné to musí být? to jich BMW vyrábělo tolik druhů aby pokrylo všechny modely a motorizace? 8O
BTW, tempomat v autě mám, co jsem teď zkoumal tak jsem našel akorát 2 druhy těch páček a to jest s a bez tempomatu... tzn nestačilo by teoreticky pouze dokoupit ten kroužek kde nejsou piny? Zajedu radši přímo do BMW tam mi snad řeknou konkrétně co a jak...
Kroužek dokoupit můžeš, ale v centru páček ti bude chybět konektor pro připojení toho kroužku, to je důvod proč musíš koupit i jiné páčky...
A musí být z E91\E87 kvůli zadnímu stěrači a ze šestiváce kvůli tomu že je v tom jiná elektronika oproti 4 válci...
BooCzech

#9 Příspěvek od BooCzech »

No tak to je masakr! to abych radši zašel do BMW, akorát když si to spočítám tak tahle výměna mě vyjde asi na 10tis :lol:
Odpovědět