Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Tlačítka na volantu
Zdravím, před nedávnem jsem si pořídil E91 335i M-packet, s tím je v autě i M volant, nicméně problém je ten že je to taková "oholenější výbava" a volant nemá ovládání rádia atd... Moje otázka zní, vím že klasicky je pod airbagem konektor pro připojení těchto tlačítek jenom si nejsem jist je tam ten konektor i když tlačítka v serii nemám.
Chci objednat tlačítka a jiný přední kryt abych si je dodělal ale co když mi tam nepůjdou? Přiznám se že se mi do toho airbagu uplně nechce lézt, nemáte s tím někdo zkušenost nebo nevíte zda stačí dokoupit pouze tlačítka?
Díky
Chci objednat tlačítka a jiný přední kryt abych si je dodělal ale co když mi tam nepůjdou? Přiznám se že se mi do toho airbagu uplně nechce lézt, nemáte s tím někdo zkušenost nebo nevíte zda stačí dokoupit pouze tlačítka?
Díky
-
- Bydliště: BMW diagnostika Pardubice, modely E a F od 1988-2015 výpis chyb,živá data,kódování atd. tel722923332
Na 99% nebudeš mít ve spínacím centru konektor pro připojení kroužku pro MF. Takže budeš muset vyměnit spínací centrum, pak kroužek airbagu pro MF a poté můžeš připojit tlačítka.BooCzech píše:Zdravím, před nedávnem jsem si pořídil E91 335i M-packet, s tím je v autě i M volant, nicméně problém je ten že je to taková "oholenější výbava" a volant nemá ovládání rádia atd... Moje otázka zní, vím že klasicky je pod airbagem konektor pro připojení těchto tlačítek jenom si nejsem jist je tam ten konektor i když tlačítka v serii nemám.
Díky
Nejlepší je toto rovnou řešit i s tempomatem, teda pokud ho nemáš.
např musel bych koupit asi toto ne?
http://bazar.automedik.cz/AMD0898419265/bmw/3-e91
-
- Bydliště: BMW diagnostika Pardubice, modely E a F od 1988-2015 výpis chyb,živá data,kódování atd. tel722923332
Jo jo přesně tak, vyměnit to komplet. Samořejmě si dát bacha aby jsi nekoupil zas ty bez konektoru na MF, pak se ujistit že jsou z E91 a ze 6 válcového auta, jinak ti nebudou fungovat.BooCzech píše:např musel bych koupit asi toto ne?
Až takhle přesné to musí být? to jich BMW vyrábělo tolik druhů aby pokrylo všechny modely a motorizace?
BTW, tempomat v autě mám, co jsem teď zkoumal tak jsem našel akorát 2 druhy těch páček a to jest s a bez tempomatu... tzn nestačilo by teoreticky pouze dokoupit ten kroužek kde nejsou piny? Zajedu radši přímo do BMW tam mi snad řeknou konkrétně co a jak...

BTW, tempomat v autě mám, co jsem teď zkoumal tak jsem našel akorát 2 druhy těch páček a to jest s a bez tempomatu... tzn nestačilo by teoreticky pouze dokoupit ten kroužek kde nejsou piny? Zajedu radši přímo do BMW tam mi snad řeknou konkrétně co a jak...
-
Kroužek dokoupit můžeš, ale v centru páček ti bude chybět konektor pro připojení toho kroužku, to je důvod proč musíš koupit i jiné páčky...BooCzech píše:Až takhle přesné to musí být? to jich BMW vyrábělo tolik druhů aby pokrylo všechny modely a motorizace?![]()
A musí být z E91\E87 kvůli zadnímu stěrači a ze šestiváce kvůli tomu že je v tom jiná elektronika oproti 4 válci...