Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Při odemknutí auta, divný zvuk z podkapoty

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
LENCAK

#1 Příspěvek od LENCAK »

Zdravím,
všiml jsem si že, mé ,dnes koupené Bmw 320d, 2005, E90, sedan. (Při koupi jsem si toho nevšiml. až doma po 6 hodinách) Dělá divný zvuk, diagnostika nic nevyhazuje.

Je to, když odemknu dálkovém ovládáním dveře nebo kufr tak z podkapoty jde divný zvuk, jako když se něco rozpadá, nebo jako když se něco kouše. Normálně se to otevře a zase zavře.

Když odemykám rychle za sebou tak to nedělá. Třeba až po 15 minutách.

Prosím o rady čím by to mohlo být, popřípadě cenu opravy.

Děkuji

Video a zvuk: https://youtu.be/mKU8xXuPnj0
mr_nitroz

#2 Příspěvek od mr_nitroz »

Nereknu ti proc a co to dela, ale spis ti vysvetlim proc se to deje az po 15 minutach. Auto jakmile zamknes, tak postupne vypina jednotky a takzvane usina. Jakmile ho odemknes, zase se probouzi, zhavi svicky, najizdi idrive atd.
Takze to bude urcite neco, co je napojeno na sbernici auta - ma to el. konektor.
alfonzo

#3 Příspěvek od alfonzo »

To je teda hroznej zvuk :D Mě to na 330i v motoru klepne a jsou slyšet serva, jak se natáčejí. Když zamknu tak si během cca 20 minut párkrát zabručej serva- uspávání vozu.
Milaano
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Milaano »

Mne to robí presne toto isté na 2,0d E91 2006, že vraj je to nejaká klapka pri turbe, ale či je to problém alebo nie neviem, auto ide normálne tak neriešim zatiaľ...
LENCAK

#5 Příspěvek od LENCAK »

Děkuji za zprávy. Je to hrozný zvuk, tak proto se ptám co by to mohlo být. Je divné že jsem si toho vůbec nevšiml a to jsme u auta stali 4 :D

Bohužel nejsem nyní u auta, takže neřeknu z jaké části to přesně jde, natočila to mamka, když se šla na auto podívat a uslyšela to hned. Vrátím se k auto až 5.10. takže pak budu zjišťovat co to je. Proto vím více myšlenek tím lépe pro mně at to nemusím zbytečně hledat :)

Díky moc.
bruttus13

#6 Příspěvek od bruttus13 »

otvira se ti klapka na EGR ventilu, ktera slouzi k tichemu vypnuti motoru bez otresu, zhod dekl a uvidis...je to ulne normalni, takze no stress :) sam jsem si ji nahodil na e46..
LENCAK

#7 Příspěvek od LENCAK »

Tak už jsem u auta, v sobotu se to jde rozebrat a podívat se na to.

Zjistil jsem nově, kdy se ten zvuk projevuje:
Dělá to po dvou minutách při odemčení auta
Dále, když nechám jedny dveře otevřené, zamknu auto a po dvou minutách je zabouchnu/zavřu tak to udělá taky.
Dále, když necháme dvoje dveře otevřené a zamknu tak to po cca 2 minutách udělá samo, bez bouchnutí dveří

A zvuk jde odtud:

Obrázek

Obrázek

Nevíte čím by to mohlo být? děkuji
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snejk »

regulace turba, uplne normalni. bud rad ze dela zvuk, az ho delat nebude tak budes smutny
Odpovědět