Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 CABRIO - skusenosti s prevadzkou v zime

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Vitak

#21 Příspěvek od Vitak »

Nějaká vlhkost se tam určitě dostane. A jestli si myslíš že napodzim nandáš hardtop a sundáš ho až na jaře, tak ti zaručuji že jí vyndáš plesnivou! Nezapomeň že v tom autě není stálá teplota. Pokud stojí auto venku v -15 pak tam je zase +20 tak střecha navlhne. Nezapomeň že ta střecha je smotaná v kufru. Pokud jí natáhneš je všechno OK :wink: Plesnivou střechu jsem viděl u E-30 a není to nic pěkného. Taky nějaký blb nasadil hardtop a sundal ho na jaře :roll:
illhexapod

#22 Příspěvek od illhexapod »

castro píše:
Slid píše:No a co v zime, kdyz nekdo jezdi s hardtopem :?: To pak si nici tu platenou strechu kdyz ji ma celou zimu slozenou, to je divne....Preci od toho ten hardtop je a tech aut jezdi takhle dost, to by pak mel to kazdej v prdeli.

prostě to tak je.... neměla by se nechávat delší dobu dole. Taky by se ta slída neměla mýt pokud možno žádnejma leštěnkama aby nezmatněla.

btw: nevíte někdo o nějaký dobrý impregnaci za dobrý peníz? (ne z bmw)

hele já jsem použil tohle: http://www.sonax.cz/web/view.php?cisloclanku=2005082204&rstema=4&pridvyrobek=266

a byl jsem nad míru spokojenej :)))
illhexapod

#23 Příspěvek od illhexapod »

jinak timhle vším jste chtěli říct, že hard top na zimu fajn ale jednou za cca týden látku natáhnout / provětrat ?! Není třeba nějaká ochrana na tu slídu ? právě proti popraskání přes zimu ?
3er_Cabrio_E36

#24 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

illhexapod píše:jinak timhle vším jste chtěli říct, že hard top na zimu fajn ale jednou za cca týden látku natáhnout / provětrat ?! Není třeba nějaká ochrana na tu slídu ? právě proti popraskání přes zimu ?

I v manuálu píšou, že bys měl hardtop zhruba co 4 týdny sundat a natáhnout plátěnou střechu ať se provětrá. Já dávám pro jistotu do střechy, když ji na podzim sklápím, pár sáčků se silicagelem. Letos se mi nepodařilo hard sundat během sezony ani jednou a střecha jak nová, bez problémů. Když jsem ji natáhl byla krásně suchoučká :wink: A slídě se nemlže nic stát, akorát pozor při sklápění, nesmí být moc chladno, to pak prasknout může.
illhexapod

#25 Příspěvek od illhexapod »

čeče to není vůbec špatnej nápad.... dobře ty!. :) Jelikož jsem si mazlika pořídil před cca dvěma měsíci, tak se mi hodí každá rada... :) teď ještě sehnat ten hardtop no :(
3er_Cabrio_E36

#26 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Jestli vládneš trochu německy nebo anglicky, zkus se kouknout na německý ebay. Němci jsou na hardtopy zatížení:) A rovnou se koukni i po stojanu, ať ho máš kam v létě uložit. Ten mě stál ca 3000,- i s poštovným z Anglie.

Tady se na fóru pár hardtopů taky prodávalo:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=78987
illhexapod

#27 Příspěvek od illhexapod »

týpkovi jsem psal už předtím :) čekám na odpověď. na Ebay jsem taky koukal :) musim to promyslet :) bojim se malinko jen toho, že to nebude pasovat jak už tady taky někdo psal ale snad to bude ok :) tam neni co zkazit ne ? :)
3er_Cabrio_E36

#28 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Moc toho ke zkažení při nasazování není. Nasadit dva čepy do dvou dír vzadu (C-sloupek) a pak zajistit pomoc páky do rámu čelního skla. Ale musí na to být dva. Hard není ani tak těžký jako velký:) Nejsem si jistý, jestli všechny kabria měly přípravu pro hardtop. Podívej se u víka prostoru pro třechu na úrovni opěradel zadních sedaček, jak se otevře a začne se ti vyklápět střecha, tak se zvedne i taková větší obdélníková krytka. A vedle ní je menší, pokud tam je, vysuň ji směrem dozadu a pod ní uvidíš mosazné díry pro čepy hardtopu. To bys měl přípravu mít :wink:
3er_Cabrio_E36

#29 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

illhexapod

#30 Příspěvek od illhexapod »

něco podobného tam je.... jen si nejsem jist jestli tam jsou takovýhle ďoury.. zítra vyfotim. :)
illhexapod

#31 Příspěvek od illhexapod »

jo tak přesně ty tam jsou .... :) byli mršky schovaný :)

Obrázek Obrázek
3er_Cabrio_E36

#32 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Tak teď už jenom sehnat hardtop! :potlesk:
illhexapod

#33 Příspěvek od illhexapod »

tak to bude asi to největší peklo )) každopádně mám ještě fakt dost práce před sebou :( ale díky za rady ;)
Kukace

#34 Příspěvek od Kukace »

Ja jezdim s 36kou v zime uz 4 sezony jenom s platnem a je to uplne ok.Akorat to zacne reznout,s tim se musi pocitat... me se lehce chytly zadni lemy.
Odpovědět