Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 CABRIO - skusenosti s prevadzkou v zime

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
warwick

#1 Příspěvek od warwick »

Kolko miestna je E36 cabrio ? Mate niekto cabrio? Ako sa s tym da jazdiť v zime? Vsetky maju el. strechu? Dá sa dať na všetky HARDTOP? a nakoniec: ako je hardtop odizolovaný?
Vitak

#2 Příspěvek od Vitak »

Kábro je 4 místné, Hardtop stojí okolo 20000,- někdo ho tu nedávno nabízel. Já mám kábro jen na léto, takže zimní provoz neřeším. A malá rada nakonec: nestahovat střechu když je pod 5 stupňů. Může ti prasknout slída 8)
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Bohhy »

Mista tam je habakuk, s hardtopem je to taky v pohode, zatim s tim nemam moc najezdeno ale kopil sem to s hardtopem abych mohl jezdit i v zime, takze sem zvedavej jaky to bude, zatim se stahlou strechou je to nadhera.
Myslis jako ze praskne to zadni okno jo? Da se vymenit, to moje je uz dost zasli, predchozi majitel jezdil asi hodne s hardtopem, nebo se slozenou strechou a je dost prohly a nechce se narovnat.
Slid

#4 Příspěvek od Slid »

A na všechny jde hardtop a nebo musí být nějaká připrava?
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Bohhy »

Podle me jde na vsechny. Vepredu je uchycenej tou pakou jako je platena strecha a vzadu sou na nem takovy dve cura co se zachytej to dir, ktery tam podle me jsou vzdycky pres ktery sou takovy zaslepky. Nema je nahodou nekdo, me chybej
rxxxr

#6 Příspěvek od rxxxr »

a tuhost se asi s hardtopem nemeni ze? co hluk a kufr
Vitak

#7 Příspěvek od Vitak »

Bohhy píše:Mista tam je habakuk, s hardtopem je to taky v pohode, zatim s tim nemam moc najezdeno ale kopil sem to s hardtopem abych mohl jezdit i v zime, takze sem zvedavej jaky to bude, zatim se stahlou strechou je to nadhera.
Myslis jako ze praskne to zadni okno jo? Da se vymenit, to moje je uz dost zasli, predchozi majitel jezdil asi hodne s hardtopem, nebo se slozenou strechou a je dost prohly a nechce se narovnat.
Každej dobrej čalovník ti tam všije nové okno. A pokud chceš origo okno tak stojí v BMW okolo 7000,-
Vitak

#8 Příspěvek od Vitak »

Ještě jsem zapoměl. To okno má přehnuté každé kábro, je to už stářím, nebo tím že to nějaký moula stahoval když byla zima. Pokud ho nemáš prasklé v bocích a neteče ti tam tak to neřeš.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Huska »

Vitak píše:Ještě jsem zapoměl. To okno má přehnuté každé kábro, je to už stářím, nebo tím že to nějaký moula stahoval když byla zima. Pokud ho nemáš prasklé v bocích a neteče ti tam tak to neřeš.

okno se prej ohne když necháváš auto se staženou střechou i v garáži. V nějakým manuálu jsem žetl že střecha má být natažená v co možná nejdelší době.... je to i z důvodu prachu a vlhkosti v interiéru..... takže pokud to někdo nechá celou zimu stát "otevřené" tak se zaručeně ohne..... kábro jsem nikdy neměl ale toto jsem četl
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Maca

#10 Příspěvek od Maca »

To je pravda a navíc je to logické. Když zajedu do garáže, tak vždycky natáhnu střechu, akorát nezacvaknu zámky, aby nebyla napnutá, ale jenom položená.
Slid

#11 Příspěvek od Slid »

No a co v zime, kdyz nekdo jezdi s hardtopem :?: To pak si nici tu platenou strechu kdyz ji ma celou zimu slozenou, to je divne....Preci od toho ten hardtop je a tech aut jezdi takhle dost, to by pak mel to kazdej v prdeli.
castro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od castro »

Slid píše:No a co v zime, kdyz nekdo jezdi s hardtopem :?: To pak si nici tu platenou strechu kdyz ji ma celou zimu slozenou, to je divne....Preci od toho ten hardtop je a tech aut jezdi takhle dost, to by pak mel to kazdej v prdeli.

prostě to tak je.... neměla by se nechávat delší dobu dole. Taky by se ta slída neměla mýt pokud možno žádnejma leštěnkama aby nezmatněla.

btw: nevíte někdo o nějaký dobrý impregnaci za dobrý peníz? (ne z bmw)
Slid

#13 Příspěvek od Slid »

castro píše:
Slid píše:No a co v zime, kdyz nekdo jezdi s hardtopem :?: To pak si nici tu platenou strechu kdyz ji ma celou zimu slozenou, to je divne....Preci od toho ten hardtop je a tech aut jezdi takhle dost, to by pak mel to kazdej v prdeli.

prostě to tak je.... neměla by se nechávat delší dobu dole. Taky by se ta slída neměla mýt pokud možno žádnejma leštěnkama aby nezmatněla.

btw: nevíte někdo o nějaký dobrý impregnaci za dobrý peníz? (ne z bmw)

ale jo to ja ti verim, ale spise by me zajimalo jak to teda resi.v nemecku jsem videl s hardtopem jezdit takhle mrte e36 v zime
Vitak

#14 Příspěvek od Vitak »

Huska píše:
Vitak píše:Ještě jsem zapoměl. To okno má přehnuté každé kábro, je to už stářím, nebo tím že to nějaký moula stahoval když byla zima. Pokud ho nemáš prasklé v bocích a neteče ti tam tak to neřeš.

okno se prej ohne když necháváš auto se staženou střechou i v garáži. V nějakým manuálu jsem žetl že střecha má být natažená v co možná nejdelší době.... je to i z důvodu prachu a vlhkosti v interiéru..... takže pokud to někdo nechá celou zimu stát "otevřené" tak se zaručeně ohne..... kábro jsem nikdy neměl ale toto jsem četl
Přesně tak. Takže když to shrneme Hardtop je skoro zbytečný. Pokud je na autě musíš ho stejně alespoň jednou týdně sundat a natáhnout plátěnou kvůli vlhkosti :( Pokud jde o impregnaci používám INDROSTOP ( nějak tak se to jmenuje) od Mafry. Ale pokud je střecha nová , není vůbec potřeba.
castro
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od castro »

Slid píše:ale jo to ja ti verim, ale spise by me zajimalo jak to teda resi.v nemecku jsem videl s hardtopem jezdit takhle mrte e36 v zime

asi na to prdí a na jaře se budou divit.... :D
Slid

#16 Příspěvek od Slid »

castro píše:
Slid píše:ale jo to ja ti verim, ale spise by me zajimalo jak to teda resi.v nemecku jsem videl s hardtopem jezdit takhle mrte e36 v zime

aha :lol:
lupik

#17 Příspěvek od lupik »

Slid píše:
castro píše:

hlavně v tý složený střeše pak zůstavá vlhkost a de to celý do prdele 8)
Slid

#18 Příspěvek od Slid »

lupik píše:
Slid píše:
castro píše:[quote="Slid"]ale jo to ja ti verim, ale spise by me zajimalo jak to teda resi.v nemecku jsem videl s hardtopem jezdit takhle mrte e36 v zime

hlavně v tý složený střeše pak zůstavá vlhkost a de to celý do prdele 8)[/quote]

a k čemu pak vlastně ten hardtop je, když je vlastně k hovnu :D
Sem myslel že vlhkost se tam nedostane :? ale když to tady tak čtu tak mi je to záhada, k čemu fakt je, je jasný že Cabro je na léto, ale s hardtopem sem myslel že může jezdit celoročne, ale když čtu jak tam teče a co jde do prdele tak mi to je fakt divné
Miguel

#19 Příspěvek od Miguel »

Proč by se tam držela vlhkost? to je ale kravina. Pokud tam nezavřu mokrou střechu :twisted:
Vitak

#20 Příspěvek od Vitak »

Nějaká vlhkost se tam určitě dostane. A jestli si myslíš že napodzim nandáš hardtop a sundáš ho až na jaře, tak ti zaručuji že jí vyndáš plesnivou! Nezapomeň že v tom autě není stálá teplota. Pokud stojí auto venku v -15 pak tam je zase +20 tak střecha navlhne. Nezapomeň že ta střecha je smotaná v kufru. Pokud jí natáhneš je všechno OK :wink: Plesnivou střechu jsem viděl u E-30 a není to nic pěkného. Taky nějaký blb nasadil hardtop a sundal ho na jaře :roll:
Odpovědět