@Martyn, kabel me take sere, ale to asi nevyresim, stejne jako magnet na palubce kdyz tam zrovna tablet nepotrebuji. Proto jsem hledal nejaky decentni.
O vzhledu jsme si ale rekli to nejpodstatnejsi -> subjektivni nazor
@Matiz, me je 34 a o funkcnost, pohodli a pozitek mi jde predevsim a asi jsem ochoten delat drobne ustupky ve vzhledu. Auto nemam na frajerinu a nikdy jsem zadne takove nemel.
Chtel jsem vedet vas nazor a napisu i svuj pohled. Nikomu ale nic nenutim!
Asi se shodneme, ze na internetu je skoro vsechno. Jde jen o uzivatelske rozhrani a tedy jak snadno se dostanes k obsahu, ktery zrovna potrebujeme.
Navigace: Dopravni info pres RDS je IHMO mrtvy koncept, byt nekomu postacuje. V rakousku me sice pozitivne prekvapil, ale u nas podle me nikdy poradne nefungoval.
Pro navigaci pouzivam aplikaci, ktera sdili data o provozu mezi uzivateli takze vidim nejen velmi aktualni info o doprave, vcetne prumernych rychlosti na jednotlivych usecich, odstavenych autech nebo jinych prekazkach a navigace voli trasu podle nastavenych preferenci a prubezne informuje o zmene casu dojezdu a to nejen me, ale i toho komu jsem poslal info o prijezdu na misto urceni.
Radary jsou vyznacene nejen ty stacionarni, ale i ty kde je zrovna policie postavila. Jasne je to o informacich, ktere mezi sebou ridici sdileji, ale ve vetsich mestech a na dopravnich tepnach ten koncept funguje zarucene. Mapove podklady udrzuje komunita a zmeny mam k dipozici hned. Navic je muzu sam iniciovat, pripadne i vytvaret (castecne i za jizdy z tabletu).
Zadavani destinaci z 95% neresim pac navigace hned vi kde jsem a kam z toho mista nejcasteji jezdim, pripadne si sama zjisti adresu z kalendare a zacne navigovat aniz bych na tablet sahnul. Pokud chci zadat jinou adresu tak ji nadiktuji hlasem (funguje perfektne) bud kliknutim na jedine tlacitko pripadne se da vyvolat zadavani adresy i gestem. iDrive mi ale chybi, to nepopiram. V nekterych ohledech jsem stale priznivcem old schoolu:) Bodu zajmu mam k dispozici presne tolik kolik jich zna google.
Hudba: nemusim nosit flashku nebo hdd a kopirovat hudbu z pocitace. Za 160Kc/mes mam k dispozici temer neomezenou databazi hudby v kvalite 320kb/sec a to ihned, kdykoliv si vzpomenu. Bezztratovy format je k dispozici taky, jen to stoji asi 400Kc/mes. Jasne je to o rychlosti pripojeni, ale v dnesni dobe 3G nebo LTE to na vetsine uzemi CR uz neni problem. A pokud ano tak si stahnu co potrebuji velmi jednoduse do offline modu.
Krom toho kdyz sednu do auta tak hned vim jestli bude prset, pripadne za jak dloho, a vim jestli muze strecha dolu nebo ne (ale ano je to stale pouze PREDPOVED pocasi).
A existuje miliarda dalsich aplikaci, ktere se stale vyvijeji a jakmile bude aktualizace s novymi funkcemi tak vim, ze ji pohodlne a hned dostanu do tabletu. To mi CIC bohuzel neposkytne ani s tak zasadni veci jako je aktualizace map.
Ale i priznivcum original vybaveni (ke kterym, verte neverte, se take radim) se blyska na lepsi casy viz Tesla s aktualizaci OS nebo CarPlay od Applu a Android Auto, ktere pouzivaji display v aute poze pro zobrazeni dat z mobilniho zarizeni pripojeneho k internetu.
Takze suma sumarum nejake mouchy to ma, ale moje preference byly jasne a do velke miry se i naplnily