Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 kam s přední spz :-)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marco66

#1 Příspěvek od Marco66 »

Zdar chlapi dovezl jsem si 328 e36 z dojču, na předním narazníku kde bývá místo pro spz je plast s výliskem bmw. Kam mám dát spz kdxž tam ten plast chci ponechat? může být třeba na levé straně nárazníku ... To zas bude vypadat blbě. Tak mě napadlo nechat si vytobit nalepovací menší kterou bych nalepil pod mřížku M nárazníku , to ale nemůže určitě tak být co ? Viděl jsem ž to tak má chlápek na 911tce. Řeší tohle někdo :-)) ?
_stalker_

#2 Příspěvek od _stalker_ »

Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

To máš asi Mpaket přední nárazník s japonskou prostřední lištou. Buď vyměnit lištu za evropskou a namontovat RZ klasicky, jak má být, nebo viz výše.
nws

#4 Příspěvek od nws »

Registracni znacku jako nalepku bych za sebe nedoporucoval. Samozrejme ti někdo muze rict, ze ma bez problemu cely život malou nalepovaci znacku nekde nad mlhovkou . Ale také jsou potom lide, kterym za to na miste odebrali ridicak a ve spravnim dostali nemalou pokutu. Postih si muzes vygooglit. Tak si udelej obrazek sam, jestli ti to za ten risk stoji. Muj znamy ma nalepovaci a pro jistotu vozi pravou v kufru, ale zalezi, na jaky policajty narazis.
jojo1

#5 Příspěvek od jojo1 »

se značkou samovýroby budeš posuzovanej jako jízda bez SPZ, takže tudy cesta nevede.

Zákon o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
§ 83

Přestupky

(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že

k) jako provozovatel silničního vozidla v rozporu s § 38 odst. 1 písm. c) provozuje na pozemních komunikacích silniční vozidlo, na němž není způsobem umožňujícím identifikaci vozidla umístěna tabulka s registrační značkou, přidělenou k tomuto vozidlu obecním úřadem obce s rozšířenou působností nebo příslušným orgánem jiného státu,
jojo1

#6 Příspěvek od jojo1 »

jo a je tam pokuta dána až do 50 000 Kč.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od patras Čestný člen »

nerez kraviny .. jakakoliv spz jinde nez uprostred a tamkde ma byt vypada proste blbe ... proste ozel nejaky blby napis a dej spz tam kde ma byt ... max ji nedavej do ramecku ale jen ji ohni podle tvaru narazniku a nalep oboustrannou paskou .. mel jsem to takhle na obou e36 a bez problemu (vzadu taky, protoze ramecky tu spz moc zvetsujou)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
PeterE36

#8 Příspěvek od PeterE36 »

Máro ty si nevzpomínáš jak dopadl David z KM s nalepenou spz na 34ce... za ten flastr by měl mraky nových dílů na autě 8)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Japonská prostřední lišta? Hmm další lahůdka na E36 o které jsem nevěděl :)

No a když jsme u toho jak tam mají tu SPZ Japani?
DWXak

#10 Příspěvek od DWXak »

Vždyť to je stará záležitost s tou lištou místo SPZ :D

japonci tam buďto spz nemaj, nebo ji maj klasicky jako my, nebo někde všelijak nakřivo uchycenou co jsem si tak časem vykoukal :)

a pro dotaz nahoře: moc bych toho nevymejšlel, sežeň si z vrakáče klasickou lištu a dej to místo týhle s nápisem ať si ji nezničíš, dávat spz kamkoliv jinam se na E36 nehodí, celkem to zabije ten předek auta. A pokud by ses chtěl držet zákona ale mít ji jinde, tak máš taky smůlu protože SPZ musí bejt tam, kam ji zamýšlel dát výrobce, nikde jinde až na vyjímky které u nás má Alfa Romeo, nebo Mišivbuši :D

jinak taky znám pár aut, který mají české SPZ ale s německým fontem (svoje výroba) a jezdí už několik let, auto které má přední značku tvarem a designem švýcarskou a jezdí v pohodě, ale taky pár lidí, co si ji sundali na jednu jízdu a byli bez pár tisíc a s papírama v čistírně :D
assassin_89

#11 Příspěvek od assassin_89 »

Ono podle novejch pravidel na stk prej muzou mit problem i majitele alf co maj umistenou RZ z na strane narazniku pokud to neni napsane jako vyjimka ve VTP.
majkouch

#12 Příspěvek od majkouch »

platí stále tohle?: http://www.p6tuning.wz.cz/umisteni_spz.html

pokud ano, je výklad nejednoznačný a slušný řečník by si tu značku dokázal odůvodnit asi kdekoliv...
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Thomeeno23 »

Já nevím, já mám klasickej evropskej origo Mpacket nárazník s lištou s dírama na SPZ uprostřed a je na ní teda výlisek BMW taky.... A myslím že moje minulá e36 to měla taky tak. Co jsem koukal na M3 z japonska buď značky vepředu neměly, nebo je měly uprostřed ty široký US, a vypadalo to že místo je tam na úplně klasickou SPZ. Jenom jestli ona tam nepasuje pod značku seriová lišta na který to BMW neni :lol:
Odpovědět