Ahoj,
máte prosím nějaké technické zajímavosti ohledně těchto typů motorizací? Který z těchto motorů je spolehlivější/povedenější, pokud je možné to tak říci?
Na jednu stranu bych šel asi do m43b19, která nejede úplně stejně jako m52b20tu , jen žere méně a zase zvuk r6 přídává pocitový koně
M43 trpí na axiální uložení kliky, ale jinak to je spolehlivý motor v podstatě z e36 Pokud potřebuješ přepravní stroj z místa A do B a nepotřebuješ R6, a je ti to jedno jako mému otcovi, tak bych šáhl po 318
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Hlavne je potreba rozlisovat starsi 318i s motorem M43B19 87kW a novejsi 318i s motorem N42B20 105kW.
M43 je odolny a jednoduchy motor, ktery sice moc nejede, ale je nizkonakladovy.
N42 je slozity motor (vanos, valvetronic), odchazeji na nem rozvody, celkove je dost poruchovy..
U 320i jsou take 2 verze motoru, starsi M52TUB20 110kW a novejsi M54B22 125kW. Se slabsi M52 jsem nejel, ale silnejsi M54 jede celkem pekne i v tezsi e39 s rozumnou spotrebou..
Čau. Používám na každodenní ježdění 318i motor N42B20A. Jezdím kombinovanou spotřebu 7,7-7,8 km město-dálnice-mimo město, tankuji Vervu u Benziny. Jezdím v 90% sám.
Ernesto píše:Čau. Používám na každodenní ježdění 318i motor N42B20A. Jezdím kombinovanou spotřebu 7,7-7,8 km město-dálnice-mimo město, tankuji Vervu u Benziny. Jezdím v 90% sám.
Jak si stojí například při předjíždění? Dokáže 2.0 rozpohybovat ten kolos?
Pracovně jezdím s Š. Octavia II, 1.8 TSI, 2008, ta má výkon trochu vyšší, ale s mým stejným stylem jízdy se se spotřebou pohybuji 9,5-9,8 litru. Jinak běžně se vyskytující značky aut předjíždím s E46 318i kdykoliv kdekoliv. Jen před BMW 6v a víc mám respekt.
Ernesto píše:Pracovně jezdím s Š. Octavia II, 1.8 TSI, 2008, ta má výkon trochu vyšší, ale s mým stejným stylem jízdy se se spotřebou pohybuji 9,5-9,8 litru. Jinak běžně se vyskytující značky aut předjíždím s E46 318i kdykoliv kdekoliv. Jen před BMW 6v a víc mám respekt.
Tak to je na pohodu já to nechci na závodění nebo frajerinky co investice? Například po koupi, spotřební materiál, poruchovost.
Čau. Auto mám 2 roky, jezdím s ním každý den. Auto jsem koupil v Německu od soukromé osoby - po ženské s relativně málo najetými kilometry. Po koupi jsem nechal udělat spojku, vyměnil plast. kryty předních světlometů a jinak nic, jen pravidelné výměny náplní+filtrů. Teď mám 183 tis. a začíná se mi ozývat výfuk. Holt záleží na konkrétním autě, jak se k němu předchozí majitel choval. Přeji ti šťastnou ruku při výběru.
paca píše:tak to je dost individuální, můžeš platit od 3tis až po 6tis
mě se bude týkat asi ta výši hranice, jezdil sem z menším obsahem a navíc auto tak i pojišťovna nebylo hlášene na mě. ( hlášeno vždy na matku která má maximum bonusů). Takže sem si bohužel nemohl udělat nějaké ty slevy za nebourani.