Ahoj všichni, moje E36 měla už nejspíš delší dobu děravou manžetu na řízení. Po sundání z ní tekla olejnatá voda, špinavá. Tak jsem koupil nové, manžetu sundal a pak 2 dny čekal ještě na nějaké díly, když jsem k autu přišel, tak pod řízením byl nakapaný servoolej. Ne nijak drasticky, ale proplívá, po delším čase.
Kouknul jsem na hřeben, který je "suchý", maximálně je na něm sedlých pár nečistot, prachu a podobně co do tam šly děravou manžetou. Ale zdá se mi, že hřeben olej netahá. Rez se nikde nevyskytuje.
Ten skapává z "těla" řízení, čili, co může být špatně ? Voda, prach a nečistoty co tam vnikaly mohly například porušit nějaké těsnící kroužky v řízení ? Má někdo podobnou zkušenost, s opravou a podobně ? Nebo je lehký průsak běžný a udrží to prachovka ? Jedná se o levou, řidičovu stranu.
V řízení se mi nikdy neztrácel olej (to až po návštěvě servisu mi to odtud začalo kapat), kde měnili tlumiče. Olej je pěknej hnus, nicméně jeho výměna mi teď nepomůže.
Díky za rady
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.