Zdravím, chtěl bych se poradit.
Mám e90, rv.2005, 120kw, v něm autorádio professional.
Na rádiu se objevuje tato závada:
Ovládání rádia je totálně zamrzlé, jediné co jde ovládat je hlasitost klasicky knobem, nebo na volantu.
Při delší jízdě (30min+) radio jakoby rozmrzne a funguje úplně všechno.
V autoservisu zjistili že když radio z jiného auta tak vše fungovalo.
Takže je problém někde v rádiu, nevíte někdo co by mohlo být špatně?
Není tady nějaký člověk co se zabývá opravami těchto rádií?
Případně poraďte jak by jste problém řešili?
Díky moc.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e90 Rada - radio professional
Ahoj,
no mě se právě zdá, že ten interval jízdy po kterém radio odmrzne, se prodlužuje, bývalo to cca 30 min, tedka jsem jel do chorvatska a rozmrzlo to až cca za hodku.
Řeším to zatím tak že tam mám navolený aux na tom to je zmrzlý a na mobilu si přepínám hudbu.
Takže rádio sice jede ale nejde ovládat.
Hele jak odpojím optiku? Mám auto cca rok a vůbec nevím jestli mám optiku a co to vůbec je?
V kufru mám CD changer na 6cd, to je optika?
Odpojuje se to v kufru?
Dík za podrobnej návod jak na to, nerad bych něco dokurvil, nejsem automechanik.
no mě se právě zdá, že ten interval jízdy po kterém radio odmrzne, se prodlužuje, bývalo to cca 30 min, tedka jsem jel do chorvatska a rozmrzlo to až cca za hodku.
Řeším to zatím tak že tam mám navolený aux na tom to je zmrzlý a na mobilu si přepínám hudbu.
Takže rádio sice jede ale nejde ovládat.
Hele jak odpojím optiku? Mám auto cca rok a vůbec nevím jestli mám optiku a co to vůbec je?
V kufru mám CD changer na 6cd, to je optika?
Odpojuje se to v kufru?
Dík za podrobnej návod jak na to, nerad bych něco dokurvil, nejsem automechanik.
Zdarec, tak jsem se k tomu konečně dostal a vyzkoušel jsem odpojit od MUFl modulu co šlo.
Nejdříve taková fialová věc (můj odhad anténa) :

Poté zezadu takový větší konektor s blikátkem (že by optika?) :

Ani jedno ani druhé odpojení nemělo na rozmrznutí radia žádný vliv, stále je zamrzlé a funguje jen zesílení a zeslabení.
Naštěstí to mám zamzlé na fuknci AUX, takže si tam píchnu mobil a normálně hraju.
Nemáte nějaký další nápad jak rádio dát to pořádku?
Napadá mě upéct ho v troubě, dělalo se to s grafickýma kartama, když měly studeňáky a potřebovaly obnovit tištěné spoje...
Nejdříve taková fialová věc (můj odhad anténa) :

Poté zezadu takový větší konektor s blikátkem (že by optika?) :

Ani jedno ani druhé odpojení nemělo na rozmrznutí radia žádný vliv, stále je zamrzlé a funguje jen zesílení a zeslabení.

Naštěstí to mám zamzlé na fuknci AUX, takže si tam píchnu mobil a normálně hraju.
Nemáte nějaký další nápad jak rádio dát to pořádku?
Napadá mě upéct ho v troubě, dělalo se to s grafickýma kartama, když měly studeňáky a potřebovaly obnovit tištěné spoje...
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud chces pect buchty, tak to si rovnou tech 25 priprav
Pokud chces mit alespon nejakou sanci, tak zkus kontaktovat nekoho z tech, kteri se temi opravami zbyvaji. Moc jich tu neni
Dalsi moznosti je sehnat mladsi radio z bouracky. Imho asi nejbezpecnejsi reseni. Cim novejsi jednotka, tim vetsi sance, ze chvili vydrzi. Co je smutne, ze se moc neresi jestli odejde, ale kdy odejde... Tohle se v BMW zrovna dvakrat nepovedlo...
Kdyz odpojuje neco z MOSTu, mulf, cd changer atp, je potreba pouzit optickou spojku, protoze ten okruh musis zase uzavrit. To ze to z neceho odpojis rozpoji cely ten okruh a nebude ti na mostu fungovat nic.

Dalsi moznosti je sehnat mladsi radio z bouracky. Imho asi nejbezpecnejsi reseni. Cim novejsi jednotka, tim vetsi sance, ze chvili vydrzi. Co je smutne, ze se moc neresi jestli odejde, ale kdy odejde... Tohle se v BMW zrovna dvakrat nepovedlo...
Kdyz odpojuje neco z MOSTu, mulf, cd changer atp, je potreba pouzit optickou spojku, protoze ten okruh musis zase uzavrit. To ze to z neceho odpojis rozpoji cely ten okruh a nebude ti na mostu fungovat nic.