Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e90 Rada - radio professional

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Joe_27

#1 Příspěvek od Joe_27 »

Zdravím, chtěl bych se poradit.

Mám e90, rv.2005, 120kw, v něm autorádio professional.

Na rádiu se objevuje tato závada:

Ovládání rádia je totálně zamrzlé, jediné co jde ovládat je hlasitost klasicky knobem, nebo na volantu.
Při delší jízdě (30min+) radio jakoby rozmrzne a funguje úplně všechno.

V autoservisu zjistili že když radio z jiného auta tak vše fungovalo.

Takže je problém někde v rádiu, nevíte někdo co by mohlo být špatně?
Není tady nějaký člověk co se zabývá opravami těchto rádií?

Případně poraďte jak by jste problém řešili?

Díky moc.
pindour
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pindour »

zkus odpojit optiku, mělo by ti to pomoct
radekmini

#3 Příspěvek od radekmini »

Ahoj, měl jsem podobný problém v mé E90 s profi rádiem. Při jízdě se rádio vypínalo a zapínalo až do doby, kdy se už nezaplo.

Skončilo to výměnou celé iDrive jednotky za 25k. Starou jednotku jsem tu prodal někomu. Jestli opravil, to netuším.
Joe_27

#4 Příspěvek od Joe_27 »

Ahoj,

no mě se právě zdá, že ten interval jízdy po kterém radio odmrzne, se prodlužuje, bývalo to cca 30 min, tedka jsem jel do chorvatska a rozmrzlo to až cca za hodku.
Řeším to zatím tak že tam mám navolený aux na tom to je zmrzlý a na mobilu si přepínám hudbu.

Takže rádio sice jede ale nejde ovládat.

Hele jak odpojím optiku? Mám auto cca rok a vůbec nevím jestli mám optiku a co to vůbec je?

V kufru mám CD changer na 6cd, to je optika?
Odpojuje se to v kufru?

Dík za podrobnej návod jak na to, nerad bych něco dokurvil, nejsem automechanik.
alfonzo

#5 Příspěvek od alfonzo »

MUFL modul je v kufru pod podlážkou která kryje uložný prostor v podlaze. Celou podlážku vyndej, je tam jen položená. V zadní části kufru je ten MULF modul. Je do něj zapojený široký kabel, anténa a ta optika.
Joe_27

#6 Příspěvek od Joe_27 »

Zdarec, tak jsem se k tomu konečně dostal a vyzkoušel jsem odpojit od MUFl modulu co šlo.

Nejdříve taková fialová věc (můj odhad anténa) :

Obrázek

Poté zezadu takový větší konektor s blikátkem (že by optika?) :

Obrázek

Ani jedno ani druhé odpojení nemělo na rozmrznutí radia žádný vliv, stále je zamrzlé a funguje jen zesílení a zeslabení. :-(

Naštěstí to mám zamzlé na fuknci AUX, takže si tam píchnu mobil a normálně hraju.

Nemáte nějaký další nápad jak rádio dát to pořádku?

Napadá mě upéct ho v troubě, dělalo se to s grafickýma kartama, když měly studeňáky a potřebovaly obnovit tištěné spoje...
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Joshuax »

Tak pokud chces pect buchty, tak to si rovnou tech 25 priprav ;) Pokud chces mit alespon nejakou sanci, tak zkus kontaktovat nekoho z tech, kteri se temi opravami zbyvaji. Moc jich tu neni ;-)
Dalsi moznosti je sehnat mladsi radio z bouracky. Imho asi nejbezpecnejsi reseni. Cim novejsi jednotka, tim vetsi sance, ze chvili vydrzi. Co je smutne, ze se moc neresi jestli odejde, ale kdy odejde... Tohle se v BMW zrovna dvakrat nepovedlo...
Kdyz odpojuje neco z MOSTu, mulf, cd changer atp, je potreba pouzit optickou spojku, protoze ten okruh musis zase uzavrit. To ze to z neceho odpojis rozpoji cely ten okruh a nebude ti na mostu fungovat nic.
Joe_27

#8 Příspěvek od Joe_27 »

hele podle toho co píšeš, si mám raději koupit pofacelift verzi radia? i když mi do auta officiálně nepasuje? víš jistě že to pojede?

Na netu se daj sehnat i ty předfacelift alpine cd73, i ty pofacelift, nevím které mám brát prioritně?
Odpovědět