po prodeji mé milované E90 se poohlížím po koupi něčeho dalšího z řady modro-bílé vrtule…konkrétně přemýšlím o ojeté 520D F10 vs. 320D F30. Ojeté kusy stojí už přibližně stejně.
Chtěl bych poradit a zároveň by mě zajímal Váš názor ohledně možné koupě.
F10 hned jak vyšla byla můj sen a věděl jsem, že bych si jí jednou chtěl pořídit. Sen se pomalu rozplýval po přečtení několika recenzí na ni tady na fóru co se týká kvality. Ohledně problémů s rozvody vím a doufám, že inženýři z NDR to po 4 letech vyřešili, našel jsem zmínku, že od 3/2011 by již neměla praskat. Od tohoto data bych i F10 chtěl. Bohužel jsem se dočetl, že nejen po motorové stránce kvalita kolísá

Samozřejmě vím, že se tyhle auta asi nedají porovnávat z pohledu velikosti a prestiže, jelikož F10 je o třídu výš. Spíš mě fakt zajímalo, který model byste preferovali Vy.
Chtěl bych se zeptat případných majitelů a zkušených se servisováním F30/31, jestli je lepší volbou, přeci jen je to novější model a tudíž selský rozum říká, že zase o trochu „vychytanější“. (I když bohužel jsem tu také četl o šelesti/šustění v rozvodech u F30

Např. trpí F31 na měchy taky jako F11 atd.?
Díky za názory…