Ahoj ahoj, poohlížím se po takovém malém snu v podobě 335d sedan - MPacket.
Co si myslíte o tomto kousku? Motor? rady? na co si dát pozor? apod...
Rád bych něco kolem roku 08, automat s nájezdem 140-180tis km. Koukal jsem, že si docela drží cenu... moc jich není :/
Moc děkuji
si kup radši 335i, ta se tak nesere, aspon to jede a má to i nějaký zvuk, ale nevím jak to je s cenama.
u té 335d samozřejmě prohlídka celyho vozu, kontrola na místě s diagnostikou,
jinak nafta je vždy loterie, stav vstřiků nezjistíš jinak než na stolici, turbo zase pohledem do hadic. kdy odejde řemenice kliky, převodovka atd nikdy nevíš, jsou lidi kterým to jezdí a jsou lidi co do toho daj za pul roku 200k
měl jsem 210kw 3,5d teda v e60 lci ale technika stejná že ano.. měla najeto lehce pod 3 kila a to kdoví jestli.. dělal jsem za rok hlavní řemenici - klasika , k tomu všecky řemeny kladky a vodní pumpu když už , a teda ještě klimakompresor , jinak spotřebák, za mě 3,5d velice dobrý svezení , v těch km jsem si ještě dopřál chip na 341 koní a 720nm a vše ok bez problémů , auto ode mě koupil kamarád a jezdí spokojeně další rok snad jen altík odešel mezi tím , ale není to nic proti 3,5d jako takové , ještě máme doma se stejným motorem 3,5d e70 ta má najeto origo 350tisic a motor už je měněn... já jsem přesedlal na 335i a nemůžu říct který motor je lepší či horší ( na 335i mám taky něco kolem 250tis nalítaný a taky vše ok ) , záleží co kdo chce , sto lidí sto chutí...
už jsem s několika zákazníkama řešil že diesly od bmw sou takový "tvrdší" než benzíny, tím myslím podvozek a hlavně přední nápravu,
třeba taková 730D když přejede nerovnost tak je to mnohem horší než 745i, např na retardéru, otázka zní jeslti je bud diesel jinak podvozkově naladěný, má jiné pružiny a nebo jeslti je to tím že ten motor je menší a stejně těžký, jelikož váha motoru 745i vs 730d vychází tak zhruba na stejno.
je schopen někdo vysvětlit ? jeslti se třeba chová jinak malá těžká kostka než velká krabice která je stejně těžká
Nevím jak u 7er při srovnání V8 v R6 (která je delší a těžší, zatímco V8 má víc vzadu těžiště), ale u R6 benzín v R6 ropa je tu hmotnost u 3er cítit...
Když jsem přelezl z 318iS do 325TDs, bylo to jako jet o třídu těžším autem .-)
JaraX: Myslím, že tam budou rozdíly. Minimálně vím o rozdílných pružinách (benzín/diesel), který projev mohou ovlivnit. Řešil jsem např. možnost origo BMW Performance pružin na diesel a oficiálně to nejde...
Díky moc kluci aspoň za nějaké postřehy, zkušenosti, rady Je mi jasné, že nikdy člověk neví a je nejlepší si co nejvíce zjistit. Nicméně to zkusím a benzín nechám ještě ležet v koutě. Třeba také přijde čas...
Dělají se tu rozvody (řetězy) ? Někdo tvrdí, že ne.. někdo zase, že ano. Vím, že je tu spoustu vláken na toto téma a spíše se přiklání k tomu, že radši ano kolem 200K km, ale i tak se radši zeptám
já u nafťáků nikdy rozvody neřešil , ale teď prodávám 3,0d jeden motor po druhým a hlavní důvody jsou roztržený řetěz ! a pak tedy upadnuté klapky nebo píst k.o. ... každopádně těch řetězů praská čím dál víc , takže kdybych si bral domů zase naftu , tak okamžitě ikdyž nechrastí udělám řetěz a mám klid ( roztrhne se i bez toho aby o něm bylo předem vědět )
Zdravím hoši, nechci zakládat nové téma, tak doufám, že si toho někdo všimne Předem díky!
Nikdy jsem s tím neměl problém, ale teprve včera když jsem přišel k autu po pár dnech a chtěl natočit, tak nastal problém. Auto po zmáčknutí STARTu točilo, mělo to nádech (jakože už chytne) a najednou to chcíplo. Takhle asi 3x a až teprve pak se chytlo a OK.
Dnes přijdu k autu cca po 15 hodinách a znovu. Tentokrát asi až po 5-6ti pokusech naskočilo. Nevíte čím by to mohlo být?
Vime, bude to necim co se poskodilo. Od banality za par tisic po velky pruser. Ale predpokladam spis banalitu budto s palivem nebo cidlo vacky. Diagnostika bude zapotrebi.
matiz píše:Vime, bude to necim co se poskodilo. Od banality za par tisic po velky pruser. Ale predpokladam spis banalitu budto s palivem nebo cidlo vacky. Diagnostika bude zapotrebi.
Děkuji za odpověď
Já právě předpokládal, že by to mohl dělat palivák nebo spíše podávací čerpadlo (jak říkáš, "něco s palivem"). Vačka mě teda vůbec nenapadla.
Najde se tu někdo s diagnostikou Praha, Kutná hora, Benešov?
mr_nitroz píše:Srbik jestli mas naftu tak problem bude ve zhaveni.
Díky!
Při napíchnutí na diagnostiku, ukázala chybně všechny žhavičky. Takže to vidím na výměnu.. Myslíte, že by bylo fajn vyměnit i jednotku žhavení? Nebo je to hloupost/zbytečnost pokud funguje...
Naposledy upravil(a) Srbik dne ned 25.12.2016 12:27, celkem upraveno 1 x.