Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E90 330i 190kW problém s katalyzatorem
Tak ted jsem se vrátil z diagnostiky nalezany 3 chyby dvě jsou jak už jsem napsal v topicu katalizator rada valcu 1 nizka ucinost a rada valcu 2 nizka ucinost chybove kody 29F4 a 29F5 a nová chyba 2A98 korakce sáni p61.
Coz je dalsi moje otazka na znale klubaky mohlo by to byt jen pouhym cidlem na vacce ale take vytahanym retezem.
Potreboval bych poradet zda je to zpusobeno elektrickou chybou nebo mechanickou.
Dalsi podrobné HODNOTY Z DIAGNOSTIKY ATOL JSOU:
Poloha vaqckove hridele 61 stupnu. saci
Poloha vackove hridele -115 stupnu. vyfukove
Prizpusobeni polohy vackove hridele 3 stupne. saci
Prizpusobeni vackove hridele 2,6 stupne vyfukove
ma prosba zni tak nebyl by nekdo,kdo by mi rekl zda jsou tyto hodnoty dobre nebo ne nemame scim srovnat stacilo by mi hodnoty od bmw jak to ma byt z vyroby ve stratosu hradec kralove velke neochota odpovidat na otazky ale velka ochota auto vyservisovat
Jednotka v aute MSV70NB2
Vin PP96428
Děkuji moc za poznatky.
Samozrejme svicky vymenim ps. kdyby jste nekdo vedelo svickach za dobrou cenu sup sem jdne o NGK ILZFR6D11
Nebo bosch0 242 236 510 myslim ze ngk jsou lepsi co vy na to?
Pietrooo
Pakůň žíhaný [umí dolít olej]
Typ E46: 320i
Coz je dalsi moje otazka na znale klubaky mohlo by to byt jen pouhym cidlem na vacce ale take vytahanym retezem.
Potreboval bych poradet zda je to zpusobeno elektrickou chybou nebo mechanickou.
Dalsi podrobné HODNOTY Z DIAGNOSTIKY ATOL JSOU:
Poloha vaqckove hridele 61 stupnu. saci
Poloha vackove hridele -115 stupnu. vyfukove
Prizpusobeni polohy vackove hridele 3 stupne. saci
Prizpusobeni vackove hridele 2,6 stupne vyfukove
ma prosba zni tak nebyl by nekdo,kdo by mi rekl zda jsou tyto hodnoty dobre nebo ne nemame scim srovnat stacilo by mi hodnoty od bmw jak to ma byt z vyroby ve stratosu hradec kralove velke neochota odpovidat na otazky ale velka ochota auto vyservisovat

Jednotka v aute MSV70NB2
Vin PP96428
Děkuji moc za poznatky.
Samozrejme svicky vymenim ps. kdyby jste nekdo vedelo svickach za dobrou cenu sup sem jdne o NGK ILZFR6D11
Nebo bosch0 242 236 510 myslim ze ngk jsou lepsi co vy na to?
Pietrooo
Pakůň žíhaný [umí dolít olej]
Typ E46: 320i
Pietro a neskusis Horimex vo Vysokem Myte? si to tam chvalia a mas to blizko...
http://www.bmwolomouc.cz/cz/vysokemyto/ ... wband.html[url][/url]
http://www.bmwolomouc.cz/cz/vysokemyto/ ... wband.html[url][/url]
-
Ahoj ,
bohužel řeším na E90 330i uplně shodný problém jako ty - po cca 100 km vyskočí chyby 29F4 a 29F5 - snižená účinnost katalyzátoru, vyměněny byly svíčky, obě lambdy za katy a snímač Vanos.Vůbec žádná změna k lepšímu, podařilo se ti ten problém odstranit ? Nebo poradil by mi někdo tady na foru kdo se s podobným problémem potkal ? Jsem z toho již zoufalý a ani autorizovaný servis mi nepomohl.
Díky všem za rady ...
bohužel řeším na E90 330i uplně shodný problém jako ty - po cca 100 km vyskočí chyby 29F4 a 29F5 - snižená účinnost katalyzátoru, vyměněny byly svíčky, obě lambdy za katy a snímač Vanos.Vůbec žádná změna k lepšímu, podařilo se ti ten problém odstranit ? Nebo poradil by mi někdo tady na foru kdo se s podobným problémem potkal ? Jsem z toho již zoufalý a ani autorizovaný servis mi nepomohl.
Díky všem za rady ...
-
Podle mě vyloženě nechrastí ... Nechal jsem udělat emise, podle technika by to auto prošlo, ale nějaká hodnota - myslím, že CO-čko byla již zvýšená.
Ozval jsem mi Pietroo z tohohle topicu, že u něho bylo vadné těsnění u svodu, přes které to přisávalo vzduch + vyměnil rozvody a měl u nich již načlou tu plastovou vodící lištu a přestalo mu to dělat.Tak se zkusím ještě podívat na tyhle dvě věci a pak bude zřejmě následovat výměna katů
.
Ozval jsem mi Pietroo z tohohle topicu, že u něho bylo vadné těsnění u svodu, přes které to přisávalo vzduch + vyměnil rozvody a měl u nich již načlou tu plastovou vodící lištu a přestalo mu to dělat.Tak se zkusím ještě podívat na tyhle dvě věci a pak bude zřejmě následovat výměna katů

-
Tak nakonec pomohla opravdu až výměna obou katu za novéJendix píše:čet jsem o tom jednou na německým foru.. tam to byli hotový katy.. nechrastí nebo něco takovýho?

Mam podobný problém, katy v prdeli (pravděpodobně) ty zadní... bez předních bych prosel přes emise... bohužel jsem neprosel.. jeden zadni cca 800euro .. koukal jsem na druhovýrobu - nějaký univerzální kat pro 3litr euro 4 .. vychazi to na 4,5k czk za jeden, coz uz je cena desetinová proti origu...
nemá někdo zkušenost ?
nemá někdo zkušenost ?