Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli mi někdo neporadí co je za chybu tohle: 130 DK Position monitoring. Auto běží v nouzovým režimu, hned co se chyba smaže při nastartovanym motoru, tak běží normálně.
A ještě dotaz, svítí mi protiprokluz, samotnej bez ABS a nejde smazat. Píše to 221 CAN-Timeout ASC-DSC. Tempomat, ABS atd funguje. Je možný se k tý chybě dostat třeba přes BMW diagnostiku velkou a smazat jí, nebo je tam něco v prdeli?
Je to 735i e38 facelift.
Díky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 735i diagnostika
Re: e38 735i diagnostika
Tak dneska jsem se konečně dostal k tý klapce, nicméně po dlouhym hledání jsem po telefonátu zjistil, že lanko mají před facelift verze. Budu teda muset někoho s BMW diagnostikou.
Je teda možný, aby váha vzduchu měla něco společnýho i s ASC?
Je teda možný, aby váha vzduchu měla něco společnýho i s ASC?
- RealD
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to facelift tedy vanos tak určitě blbne škrtící klapka - aneb ten motorek u ní co už je elektricky ovládán způsobuje špatnou polohu a neví co má dělat. Samozřejme protiprokluz taky dělá že přidušuje motor kdyz se aktivuje v té situaci "že to klouže". Klapku odpoj, Prostříkni kontakty konektoru jak kabelů tak klapky, dále klapku vyndej, nesahej na ni dovnitř hlavně a vyčisti ji přípravkem na čištění klapky. (i v autokelly to maj za stopade) vystříkej to do sraček, jemny štečkem to tam potírej aby byla fak ultimatně čistá až k tyčkám uvnitř (dej si ji protisvětlu a uvidis zda ti ve stenách prosvítá). Dej zpět. Dále zkontroluj zda kabely nejsou ztvrdlé za konektorem ) z toho tepla bejvaj v prdeli. Nasad z5 a znovu smaž adaptace. Adaptace mazat za zhaslého motoru - a 30sekund počkat aby si klapka osahala své polohy. Pak nastartuj a tak 20-30km projet, druhy den by si měla sednout po pár startech. Dej vědět jak to dopadlo.
Ok, supr, díky moc. Zítra se na to vrhnu snad a pak dám vědět jak to dopadlo 
A ještě otázka, proč do ní nešahat, resp. co se stane, když do ní šáhnu?

A ještě otázka, proč do ní nešahat, resp. co se stane, když do ní šáhnu?