Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 525D 145kW chip + výfukový systém

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
lieny

E60 525D 145kW chip + výfukový systém

#1 Příspěvek od lieny »

Zdravím, nedávno jsem si koupil 525D r.v. 2008 v AUTOMATU proto se chci zeptat jestli je dobrý nápad do takového auta ještě rvát chip ? měl jsem chiplou octavii 2.0TDI od autochip.eu a byl jsem spokojený, ale je rozdíl škoda a BMW. zajímá mě váš názor a jestli by jste si takové auto chipli a u koho. Na druhou věc co bych se chtěl zeptat, chtěl bych dělal nový fýfuk, zadní část (žádné PDF, kat off atd) na internetu v čr jsem moc sad nenašel, nejvíce se mě asi libila tahle ( https://www.fusion1.cz/katalog/product/141975/?good=477680&attr-2257=BMW+E60/E61&attr-2258=2003-2010&attr-2264=n70rs&utm_source=heureka&utm_medium=porovnavac&utm_campaign=heureka ) budu rád za jakékoliv připomínky a tady. s pozdravem Vojta :)
PS: málem jsem zapomněl na poslední dotaz, sportovní vstřikovací trysky má to cenu nebo vyhozené peníze ?
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

Re: E60 525D 145kW chip + výfukový systém

#2 Příspěvek od Joshuax »

Chapu chip v dieselech tak, tak ze s tim preci jenom da trosku optimalizovat chod konkretniho motoru, takze to pak dokaze jezdit treba i nejakou tu desetinu litru levneji, ale nechapu, proc sis koupil 525tku a chces to viditelne chipovat na vykon. proc ne 530 ? 535 ? A hlavne, proc ne benzin ? Je tro traktor, kdyby ten motor chteli mit vyladenej silnejsi, udelali by to z vyroby... Oni nejsou tak tupi, ze je kazden tuningar prechytraci, ale ty motory jsou nastaveny z vyroby nejen kvuli emisim, spotrebe, ale taky kvuli vydrzi proste v nejakem kompromisu...
Jeste tu rovnou napis, ze z toho chces vytahat vsechno, co aspon trochu muze pochytat ten bordel, co z toho po tom chipu poleze... Jestli jsi nemel radeji zustat u tech ochcavek...
Pockej az te zmerci madmarty :D
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
madmarty

#3 Příspěvek od madmarty »

Joshuax píše:Chapu chip v dieselech tak, tak ze s tim preci jenom da trosku optimalizovat chod konkretniho motoru, takze to pak dokaze jezdit treba i nejakou tu desetinu litru levneji, ale nechapu, proc sis koupil 525tku a chces to viditelne chipovat na vykon. proc ne 530 ? 535 ? A hlavne, proc ne benzin ? Je tro traktor, kdyby ten motor chteli mit vyladenej silnejsi, udelali by to z vyroby... Oni nejsou tak tupi, ze je kazden tuningar prechytraci, ale ty motory jsou nastaveny z vyroby nejen kvuli emisim, spotrebe, ale taky kvuli vydrzi proste v nejakem kompromisu...
Jeste tu rovnou napis, ze z toho chces vytahat vsechno, co aspon trochu muze pochytat ten bordel, co z toho po tom chipu poleze... Jestli jsi nemel radeji zustat u tech ochcavek...
Pockej az te zmerci madmarty :D

Zmerčil :)

Tohle je typicky ukázkovej případ. Nemám peníze a jsem mladý, nebo hloupý pako. Takže koupím nejlevnější auto a začnu hledat způsob jak za pár korun z toho udělat rádoby nejlepší. Když chci výkon stačí si něco málo připlatit. Proč naftu ? Protože, musím mít nízkou spotřebu, páč na benzín nemám. Takže abych se vyhnul nákladům tak všechno vyřežu. Prostě si neumím v hlavě srovnat co vlastně chci a na co vlastně mám.

možná by se dala pochopit Oktávka kde prostě lepší motory nebyly, ale zrovna u BMW si člověk může fakt vybrat.

Škoda že nemáme u nás, jako mají v Anglii, takovej krásnej mobilní lis. Takovejm dobytkům přijede k baráku, zabaví auto a šup do lisu, ještě si tuto službu majitel auta zaplatí :)

Jinak brzy mě asi čeká výměna 525D a protože v cenách není moc rozdílu oproti 530D, nebudu přemýšlet o nějakém chipování a dalších nelegálních úpravách. Měl bych sám sebe za kokota, protože co na tom ušetřím ? V důsledku neušetřím vůbec nic, poruchovost vyšší, problémy s STK, v případě autonehody nemusí nic plnit pojišťovna, můžu dostat nemalou pokutu, nemožnost s tím autem jezdit za hranice. Prostě pokud se chci kravit nakupuju si naftu a ještě v její skoro nejslabší verzi.

Takže mladej pane, prodat BMW koupit si zpět Okrávku, dnes dělají i 170k a až dospěješ zkus BMW 330i. Jednou přijdeš na to že to byla rada k nezaplacení ;-)
lieny

#4 Příspěvek od lieny »

Dobře no, nadávate na to že jsem si koupil 525d a ne 530+ víc, tak dobře, jste proti chipu, ale dál to radši nekometuji, člověk se na něco zeptá a hned hate :)
Martyn
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Martyn »

X25d 145 i 150 kw jsou super motoy na chiptuning, jestli nemas do ceho jineho v aute sypat kacaky a je v slusnym stavu tak to zkus ;) honej to az nekam k 280ps a drzi to..
Na vyfuk a zbytek se vyprdni vyhozeny koruny imho a sportak z toho stejne nikdy nebude..
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Výfuk na naftě :) k čemu to má být ? výkonově k ničemu, pokud tam není už víc jak 250kw, kdy saze seriový tlumiče akorát zahlcují a korát to pak zní jak vysavač ...
Chip... ok, ale v případě že existuje silnější motorizace v nabídce je to vždycky tak trochu zbytečný krok :D
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Joshuax »

To neni o hejtu, to je proste o pristupu k cele veci. Poridil sis auto premiove znacky a hned z toho chces delat tuzing ala sazomet ochcavka... Chip ? Proc ne, ale pro vyladeni motoru ve smyslu ekonomiky provozu... Ne z toho udelat sazomet s vylagrovanym vyfukem...
ex E53 3.0i
madmarty

#8 Příspěvek od madmarty »

Není to o žádném hejtu. Je to čistě o tom, že člověk udělá špatné rozhodnutí a místo aby jej napravil tak udělá spoustu dalších špatných s tím, že si myslí že tím z prvního špatného udělá rozhodnutí dobré.

Cena 525D a 530D je skoro stejná. Nevím jak 525D 145kW, ale třeba 130kW má malé brzdy. Pokud začne navyšovat výkon motoru měl by tomu odpovídat výkon brzd. Pohledů je mnoho.

Ale opravdu už tím co jsi napsal je zřetelné jak uvažuješ. To neber jako urážku, každý byl mladý a nějak začínal. Kuchat vejfuk aby to víc jelo je blbost. Chipovat slabou motorizaci a dělat z ní tu "dražší" je nesmysl. Na kravení jsou 330i a podobně. Kdyby sis koupil nejslabší Porsche a na jejich fóru ses ptal jak to načipovat a kdeco vyřezat, reakce by byla obdobná a možná mnohem ostřejší. Prostě je to prasárna.

Pokud se někde lidí zeptám na názor, či požádám o rady, musím předem vědět a respektovat fakt, že odpovědi se mi nemusí líbit. Pokud ovšem dostanu většinu odpovědí podobnou a já si stejně poradit nenechám, půjdu cestou opačnou potom jsem ztracenec ;-)

Pokud jsi nekoupil plečku,tak to prodej a kup I6 benzín. Vyřádíš se s tím líp a mnohem ušetříš.
lieny

#9 Příspěvek od lieny »

děkuji všem za odpovědi, vemu si z toho ponaučení, ano jsem mladý bla bla bla, to vše vím, brzdy jsem už dělal, a ano dal jsem tam větší :) na výfuk se tedy vyseru (jak jsem psal nechtěl jsem ho vykuchat, jen dát jiný, ale nemá to cenu) o čipu budu přemýšlet, určitě bych nedělal nějaký za 4k, ale pořádný kde bude úprava map+ měření výkonu,o prodeji momentálně neuvažuji, abych si koupil 330 nebo silnější, jsem sice mladý ale chtěl jsem naftu, najezdím za měsíc přes 3tkm, což je podle mě zbytečné živit v benzínu i když tam nění nějaký velký rozdíl, auto nemám koupené na drifty a dělání pi*ovin. To zase v hlavě asi mám něco málo, kdybych chtěl auto na drift tak si nebudu kupovat něco tak drahého :)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Joshuax píše:To neni o hejtu, to je proste o pristupu k cele veci. Poridil sis auto premiove znacky a hned z toho chces delat tuzing ala sazomet ochcavka... Chip ? Proc ne, ale pro vyladeni motoru ve smyslu ekonomiky provozu... Ne z toho udelat sazomet s vylagrovanym vyfukem...

Pokud o tom nic nevíš, možná je lepší nechat ty čudlíky na klávesnici na pokoji...
3,0 motory s označením x25 mají ten výkon stažený sw kvůli trhu (marketing, pojistky, CO2, spotřeba), takže jsou jedny z mála, kde jiným sw uděláš "beztrestně" např. +50PS...
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Joshuax »

Cekal jsem kdo s tim prijde... Ta auta ac se to muze na prvni pohled zdat, nejsou stejna a neni to jenom SW zalezitost... nizsi vykon = nizsi potreby na zvytek vozu (prevodovka , brzdy atd...). Vyhonenim motoru na vyssi vykon te prevodovce udela opravdu dobre.... A neni to jenom SW, je tam jina hlava (jiny part number), obsah je stejny, coz evokuje uplne shodne motory...

Ale popravde, at si majitel dela co chce. E60tku v dieselautomatu na drifty... Proc ne, moje prachy to nejsou...
ex E53 3.0i
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Nejdřív to nevydrží motor, teď auto, pak řidič a ve finále pojišťovna :-)
lieny

#13 Příspěvek od lieny »

Joshuax píše:
Ale popravde, at si majitel dela co chce. E60tku v dieselautomatu na drifty... Proc ne, moje prachy to nejsou...

stačí umět číst, jako majitel auta jsem psal NEMÁM vůz na drifty a dělání pi*ovin :) NECHCI vykuchat výfuk jak tu ještě někdo psal... když už na něco chcete reagovat v negativním tak si přečtete prosím co jsem psal a pak něco píšte, samozřejmě jsem rád za každý názor.. ale psát něco o driftech a vykuchání výfuku když jsem psal že NECHCI ani jedno je moc...nejradši bych tohle téma smazal kdyby to šlo :) vše důležité jsem už zjistil.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Joshuax »

lieny: Sry, nedostatek kafe po ranu, cetl jsem, ze to chces na drifty, dal jsem cist prestal, protoze mi to prislo jako uplna pitchovina... ;)

Hanz: Opravdu se chces dohadovat o tom, jestli stejny motor, ze ktereho tahas vice koni, vydrzi to same co stejny motor nastaveny na mensi vykon ? Neblazni...
ex E53 3.0i
madmarty

#15 Příspěvek od madmarty »

lieny píše:
Joshuax píše:

stačí umět číst, jako majitel auta jsem psal NEMÁM vůz na drifty a dělání pi*ovin :) NECHCI vykuchat výfuk jak tu ještě někdo psal... když už na něco chcete reagovat v negativním tak si přečtete prosím co jsem psal a pak něco píšte, samozřejmě jsem rád za každý názor.. ale psát něco o driftech a vykuchání výfuku když jsem psal že NECHCI ani jedno je moc...nejradši bych tohle téma smazal kdyby to šlo :) vše důležité jsem už zjistil.

Z tveho prvotniho prispevku: "... Na druhou věc co bych se chtěl zeptat, chtěl bych dělal nový fýfuk, zadní část (žádné PDF, kat off atd) ..."

At to ctu jak chci, vzdy vyplyne ze v novem vyfuku nebude DPF, ani kat, tedy ze to CHCEŠ VYKUCHAT. Nebo sem slepe ? ;-)
lieny

#16 Příspěvek od lieny »

když se na to dívám tak i tak se to dá pochopit jinak.. :D :D , myslel jsem to jako že žádné kuchaní PDF kattu atd, prostě aby tam vše bylo, nepotřebuji aby to kouřilo jak traktor..
madmarty

#17 Příspěvek od madmarty »

Tak to potom mění ale celou předchozí diskuzi :)
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Joshuax »

no ja to prave bral taky tak, ze to chce cely kuchnout :) Ani mi to u toho chipu neprislo divny, vsak by nebyl ani prvni, ani posledni :) Ale to jsme si asi uz vysvetlili ;)
ex E53 3.0i
Odpovědět