Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

alu kola na e65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: alu kola na e65

#21 Příspěvek od JaraX »

oni ti běžně vidí na tabletech a v těch nových oktávkách mají kamery se čtením značek a pokud míjí auto které je kradené nebo má propadlou STK, tak jim to hned řekne, otázka jak to funguje v praxi.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Matt_CZE »

Funguje to víc, než spolehlivě :))
Jaris330D

#23 Příspěvek od Jaris330D »

Přesně, jak píše Jarax. Je to o náhodě. Kdysi jsem dělal u Policie spojaře, tak jsem hodně času trávil v dílně u techniků a jednou tam přivezli úplně na kaši Škodu 120L . Technik mě vyprávěl, že zavinil dopravní nehodu, kde bylo těžké zranění s následkem smrti. Přivezli ho na expertizu, aby se zjistilo z jaké příčiny to auto vybočilo ze směru jízdy. Prý se zjišťuje vše, v jakém stavu jsou brzdy od a do z, čepy, pneu, kola no prostě vše, co by mohlo ovlivnit jízdní vlastnosti vozu. To bylo před 14 lety, kdy se to ještě tolik neřešilo. Takže si umím představit, po čem všem jdou dnes.
Nebo tě trefí nějaký zazobanej trotl, který, aby ti přitížil, tak Policii upozorní na divnou věc na autě (třeba folie na předních sklech, stromeček na zrcátku, držák telefonu). Oni vše musí nafotit a zaznamenat. A jeho pojišťovna ti pak napíše, že z toho a toho důvodu pokrátí plnění.
A to, že se to nikomu s tvých přátel nestalo neznamená, že to tak nefunguje.
Dřív ta doba byla volnější, tolik se toho neřešilo. Od té doby, kdy v Americe vysoudili peníze za cokoliv, na co uživatele neupozornili v návodu, je vše nevyzpytatelný.
vlastnemec

#24 Příspěvek od vlastnemec »

Tak ono je základ při zastavení se nechovat jako kokot, nikdy jsem neměl problém se slušností jde vše v pohodě a pokud narazíš opravdu na debila, tak je dnes možností jak si nahrát zvukový a kamerový záznam, za poslední měsíc co jsem tak sledoval tak jednomu zachránilo řidičák a druhému pár boůu a nějaký ten litřík.

A co se týče kol, nikdy jsem neviděl jestli se policajt zabývá et, ale po podložkách jdou vždycky je umě hledali, ale nikdy nenašli, se slovy máte štěstí že je nemáte, to stejné u likvidací havárií rozměr kol a gum po et nikdy.

Když už jsme naťukl ty kamery, pořád hledám něco cenově dostupného a zároveň malého, nechci mít na skle něco ala tomtom.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Matt_CZE »

Přesně tak, taky se nehádám, slušně zdravím a odjizdim a úsměvem bez problému.
Jaris330D

#26 Příspěvek od Jaris330D »

JaraX píše:oni ti běžně vidí na tabletech a v těch nových oktávkách mají kamery se čtením značek a pokud míjí auto které je kradené nebo má propadlou STK, tak jim to hned řekne, otázka jak to funguje v praxi.
Za mě to ještě nebylo, tak vymakaný. V té době se přecházelo na vysílačky Matra a ty už uměly online přenos dat. Napojilo se to na noťas a už to frčelo. Spíš se to ploužilo :D. Dnes v pomalu neomezených možností přenosu dat operátorů to vše frčí pěkně.
Tomu, že kamery umějí snímat značky za provozu věřím. Když jsem dělal ve Vězeňské službě spojaře, tak jsme jezdily na výstavy, kde nám ukazovaly kamery, které s kouzelným softwarem uměli díky změně mimiky v ksichtě uměly rozpoznat, jestli je člověk nervozní, rozrušen nebo ne. Nejlepší jsou termokamery, ty umějí i ukázat neviditelný prd :D :D . Holky prděj, kolikrát víc, jak chlapy :D
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Matt_CZE »

Rozpoznávání spz dnes není problém. Čirou náhodou v tomto oboru podnikám a věřte mi, už to není ani tak cenově nedostupné a není k tomu třeba žádný výkony stroj, inteligentní analýza obrazu se pohla hodně dopředu.
Co se týče neviditelných prdů, tak termokamery běžně střeží letiště a větší objekty, kdy převážně hlídají perimetr objektu.
Jaris330D

#28 Příspěvek od Jaris330D »

vlastnemec píše:Tak ono je základ při zastavení se nechovat jako kokot, nikdy jsem neměl problém se slušností jde vše v pohodě a pokud narazíš opravdu na debila, tak je dnes možností jak si nahrát zvukový a kamerový záznam, za poslední měsíc co jsem tak sledoval tak jednomu zachránilo řidičák a druhému pár boůu a nějaký ten litřík.

A co se týče kol, nikdy jsem neviděl jestli se policajt zabývá et, ale po podložkách jdou vždycky je umě hledali, ale nikdy nenašli, se slovy máte štěstí že je nemáte, to stejné u likvidací havárií rozměr kol a gum po et nikdy.

Když už jsme naťukl ty kamery, pořád hledám něco cenově dostupného a zároveň malého, nechci mít na skle něco ala tomtom.
Dneska je hledat nemusí, můžou tě poslat na technickou hned. No a bacha na záznamy, vzhledem k zákonu o ochraně osobních údajů lze, ale taky ti může hodně uškodit. Pokud si opravdu myslíš, že jsi v právu, tak si to natoč, ale pokud ne, tak raději nic netoč. Protože je akorát ještě víc nasereš :)

Taky budu řešit, co koupit do auta :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od JaraX »

Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Joshuax »

Jenom jestli jste to zase neposlali uplne jinam, nez tazatel poptaval...

A porovnavali jsme ET a to zadnej policajt na miste nema sanci zkontrolovat. Zkontroluje gumu, pokud rozmer bude sedet, nebude lovit ETcko napsany zevnitr kola preci... Podlozky jsou videt, ale jiny ET o 6 mm, pokud to kolo nepoleze ven, nikdo resit nebude...

Zkusenost mam vylozene takovou, ze dnes uz byvaleho pritele me sestry pri soubezne jizde do zatacky vytlacil nakladak az na patnik kolejiste tramvaje. Nechal tam oba rafky a nejaky ohly tycky. Slo o fabii, ale protoze on byl docela pres tuzing, tak to mel olepene od predni az po zadni znacku uplne jinyma dilama, kola nevyjimaje...
Zapsany v technicaku nebyly a rozhodne nebyly seriove. Pojistovna nechtela plnit, ze to tam nema co delat do doby, nez se do toho zapojil rodinny pravnik. Vyplaceny bylo 100% plneni, proti fakturam (kola tam mel asi 14 dni).
Postaveno to bylo jenom na tom, ze ani jedna z uprav nemela zadny vliv na prubeh nehody a ani seriove auto nemohlo v dane situaci skodni udalosti predejit. To pojistovna nemela jak rozporovat a dost mozna ani nechtela... Tezko rict, jak by to dopadlo u soudu. Pravnici si to vyrikali mezi sebou...
Oni maji univerzalni odpoved pro sirokou verejnost, ta se jako dogma siri vsude po netu jako strasak, ale oni tkay dobre vedi, ze poustet se do soudnich sporu, kde hrozi mozna prohra a tim padem precedentni pripad pro ostatni, je vetsi problem, nez vyplatit jedno z deseti zamitnutych plneni...

Ja jsem se treba 3 roky tahal s CKP kvuli neuhrazenemu povinnemu ruceni (asi rok a pul bez pojistky na havarovane motorce v garazi). Stovky ci tisice lidi plati jak splaseni, pritom zakon jasne rika (minimalne v dobe reseni meho pripadu rikal), ze povinne ruceni musi mit vozidlo, ktere je provozovano na pozemnich komunikacich. CKP se ohani zapsanim v registru vozidel a dava rovnitko mezi vozidlem registrovanym a provozovanym. To ale neni mozne... Po 3 letech a asi peti kolech vymeny informaci a udaju za tu dobu mi prislo ukonceni pripadu bez postihu... (oni stihli poprohravat par pripadu a dobre vedeli co to znamena)
Clovek se proste nesmi nechat. V americe to dobre vedi a soudi se o kdejakou kravinu, to jenom u nas maji vsichni porad nadelano v kalhotech... Vsak cechoslovaky v tomto smeru masirovali komunisti 50 let, nedivim se, ze se z nas staly ovce, ktere se boji ozvat...

Daleko vetsi pru*er pro bezpecnost provozu, jsou nekvalitni dily z polska, nez led krouzky, nebo tuningovy zrcatka...
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
Jaris330D

#31 Příspěvek od Jaris330D »

Jo lidi se nesmí nechat, ale ne každý má peníze, čas lítat k právníkovi a po soudech. Když jsem dělal v kanceláři, tak jsem z důvodu neuznané reklamace vše hnal přes soudního znalce a právníka. Trvalo to nejméně půl roku a stálo mě to 5 000 kč. A byla to taková prkotina, špatně zvolený postup čištění v čistírně a jasně, že za to nikdo nemohl. Čistírna házela vinu na špatný materiál, výrobce na čistírnu. Jen jsem jezdil pro protokoly, až jsem se nasral a zajel k soudnímu znalcovi. Pak k právníkovi, který napsal románek, aby se čistírna vzpamatovala. Naštěstí kápla božskou a nešlo to, až k soudu. Vše zaplatili do poslední koruny. Jediné, co odečetli je amortizace ze stáří. Takže prooč zbytečně dávat na auto to, co tam nemá být. Já teď nemám ani čas si odvést kola na srovnání a možná renovaci. Neumím si představit, že bych teď lítal k právníkovi.
my_dudesty

#32 Příspěvek od my_dudesty »

Čirou náhodou - nezkoušel někdo Style 254 na e65? Rozdíl proti origo e65 kolům je ET30 vs ET24. Budou o pár mm zanořenější, což by snad vadit nemuselo. Nic dalšího mě nenapadá, brzdového třmenu by se to snad dotknout nemělo.
pGb

#33 Příspěvek od pGb »

Ahoj, jezdím na nich a vše OK.
my_dudesty

#34 Příspěvek od my_dudesty »

Supr, diky moc za info!
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od JaraX »

pGb tak dej aspon fotky
pGb

#36 Příspěvek od pGb »

Foto zde a prosím bez komentáře ke špinavému autu :)

https://i.imgsafe.org/5f8edb38dd.jpg
my_dudesty

#37 Příspěvek od my_dudesty »

Tomu říkáš špinavé? To bych se měl nad sebou asi zamyslet.. :D Jinak to vypadá prima, na zimu uplně ok.
pGb

#38 Příspěvek od pGb »

To ta voda jak prší, tak ta špína hned nevypadá tak šedá. Jinak to auto není leštěnka. Stojí venku a myl jsem ji naposledy na přelomu červenec/srpen. Ty deště to teď trochu opláchly a zamaskovaly.

Ty kola jsou ok. Na zimu mám originály se správným ET, kdybych na to potřeboval dávat někdy řetězy. Přeci jen ty uberou další cm, to jen tak pro zamyšlení. Nemám stodolu na zimu na hory.
Odpovědět