Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přihlášení auta bez STK

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
majkrofon

Přihlášení auta bez STK

#1 Příspěvek od majkrofon »

Lidi prosím, neví někdo, jak to je ? Můžu přihlásit auto na kterém před měsícem skončila STK nebo to nejde ? Na netu lidi píšou někteří, že to jde a jiní ne, tak nevím. Někde jsem i četl, že to prý jde, když to původní majitel dá do depozitu a pak, když je to v depozitu, tak to můžeme na mě přepsat. Pokud to nějak jde, tak popř. co všechno se musí udělat. Děkuju moc za pomoc.
sedyvlk6

Re: Přihlášení auta bez STK

#2 Příspěvek od sedyvlk6 »

majkrofon píše:Lidi prosím, neví někdo, jak to je ? Můžu přihlásit auto na kterém před měsícem skončila STK nebo to nejde ? Na netu lidi píšou někteří, že to jde a jiní ne, tak nevím. Někde jsem i četl, že to prý jde, když to původní majitel dá do depozitu a pak, když je to v depozitu, tak to můžeme na mě přepsat. Pokud to nějak jde, tak popř. co všechno se musí udělat. Děkuju moc za pomoc.
Můžeš to vzít na plaťák a odvézt na evidenčku tak k přehlášení stačí.
Jirke

#3 Příspěvek od Jirke »

Tak to jsem zvedavej jesi to vyjde !
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Proč by to nevyšlo? Je to úplně normální postup. Pro zaevidování stačí evidenčka. Je to jako když koupíš bouračku. Na plaťáku dojedeš na stk, tam mrknou na VIN a štítek. Do protokolu napíšou že nevyhovuje z hlediska technického stavu, ale vyhovuje z hlediska evidenční kontroly. Na základě toho úřad přihlásí. Až auto opravíš, tak pak teprve jdeš na klasickou technickou. Spíš teda nechápu proč tu technickou nejdřív neuděláš a až pak to nejdeš přihlásit. Musíš mít hlavně povinné ručení.
majkrofon

#5 Příspěvek od majkrofon »

Protože to auto teď technickou neprojde. V pondělí to teda zkusím a napíšu tu, jak to dopadlo.
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Prostě zajeď na STK a řekni že potřebuješ evidenčku pro přihlášení a ne technickou.
majkrofon

#7 Příspěvek od majkrofon »

Hoši měli jste pravdu. Pro jistotu jsem zaběhl na úřad, abych ve finále nevyhodil prachy za odtahovku a je to tak. do 31.12. 2015 nešlo auto přihlásit bez STK, ale od 1.1. 2016 už to jde. Ještě jsem zaběhl na evidenčku, jestli tam nebude problem a ti mi to taky potvrdili, takže všechno ok. Díky
Jirke

#8 Příspěvek od Jirke »

Tomasis píše:Proč by to nevyšlo? Je to úplně normální postup. Pro zaevidování stačí evidenčka. Je to jako když koupíš bouračku. Na plaťáku dojedeš na stk, tam mrknou na VIN a štítek. Do protokolu napíšou že nevyhovuje z hlediska technického stavu, ale vyhovuje z hlediska evidenční kontroly. Na základě toho úřad přihlásí. Až auto opravíš, tak pak teprve jdeš na klasickou technickou. Spíš teda nechápu proč tu technickou nejdřív neuděláš a až pak to nejdeš přihlásit. Musíš mít hlavně povinné ručení.
Tak jak vidíš, uplne normalni postup to není, ale o těch změnách od 1.1.2016 jsem fakt nevěděl.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

majkrofon píše:Hoši měli jste pravdu. Pro jistotu jsem zaběhl na úřad, abych ve finále nevyhodil prachy za odtahovku a je to tak. do 31.12. 2015 nešlo auto přihlásit bez STK, ale od 1.1. 2016 už to jde. Ještě jsem zaběhl na evidenčku, jestli tam nebude problem a ti mi to taky potvrdili, takže všechno ok. Díky
Je to tak, podobně tehdy jsem měl SPZ v depozitu a mezitím vypršela technická. Nechtěli mě je pak vydat. Na STK bez SPZ to myslím taky nešlo. Následovalo trochu podivný kolečko pátý přes devátý.
majkrofon

#10 Příspěvek od majkrofon »

Dneska jsem byl na evidenčce a jeden problém tu je. Pokud je na autě něco co tam nemá být. V mém případě to bylo o 1 vyjebaný palec větší kola (v TP 17" na autě 18") tak vás vyhodí, jako dneska mě :( Myslel jsem, že evidenčka je jenom kontrola techničáku jestli vše sedí a ona to je taková malá STK. Snad se to někomu bude hodit a nebude muset vyhazovat zbytečně prachy za odtahovku apod.
alfonzo

#11 Příspěvek od alfonzo »

To se mi nějak nezdá, zkusil bych jinou STK. Na evidenčce nemůže kontrolovat stav vozidla. Jak už bylo víše napsáno, bouračka taky neprojde STK, ale přepsat musí jít ;)
Foldas

#12 Příspěvek od Foldas »

evidenční kontrola je soulad vozidla s technickým průkazem podle toho jak bylo schváleno pro provoz takže jiný rozměr pneu nebo kol než je v tp je špatně
majkrofon

#13 Příspěvek od majkrofon »

Nejlepší na tom je, že ve čtvrtek jsem tam byl ptal se jich a doslova jsem jim řekl "opravdu to můžu přivézt, on je to teď docela vrak. Nemá to původní podvozek ani kola nesedí a auto musí přijet na odtahovce, tak abych pak nevyhodil peníze za odtahovku" a byla tam paní co to vyřizuje a dokonce jeden technik a oba na mě, že jim je to jedno, že chtějí vidět hlavně velký a malý techničák. Říkám fajn, tak zítra přijedu. Objednám odtahovku, dojedu na evidenčku přijde jiný technik a jeho slova " co to je za kola, stím vás nepustím" takže jsem včera vyhodil 2000 za odtahovku a nic jsem nevyřídil. Já nevím, jestli ta doba je už, tak pojebaná, že si musíš každý rozhovor nahrát nebo co dělat, když tě ve finále 90% lidí ojebe.
Teddy

#14 Příspěvek od Teddy »

Staženo ze státní správy:

Úkony prováděné při evidenční kontrole:

VIN (výrobní číslo vozidla)
číslo motoru a jeho typ - soulad podvozku a typu motoru dle výrobce (číslo motoru se kontroluje pouze pokud je uvedeno v TP)
barva karoserie
zápis tažného zařízení
počet míst k sezení
zápis ABS a řazení
výrobní štítek a jeho údaje
vybavení pevnou přepážkou oddělující nákladní prostor od cestujících (u nákladních a montážních vozidel)
tachograf (je-li předepsán)
rozměry ráfků
rozměry a typy pneumatik
Odpovědět