Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Přihlášení auta bez STK
Přihlášení auta bez STK
Lidi prosím, neví někdo, jak to je ? Můžu přihlásit auto na kterém před měsícem skončila STK nebo to nejde ? Na netu lidi píšou někteří, že to jde a jiní ne, tak nevím. Někde jsem i četl, že to prý jde, když to původní majitel dá do depozitu a pak, když je to v depozitu, tak to můžeme na mě přepsat. Pokud to nějak jde, tak popř. co všechno se musí udělat. Děkuju moc za pomoc.
Re: Přihlášení auta bez STK
Můžeš to vzít na plaťák a odvézt na evidenčku tak k přehlášení stačí.majkrofon píše:Lidi prosím, neví někdo, jak to je ? Můžu přihlásit auto na kterém před měsícem skončila STK nebo to nejde ? Na netu lidi píšou někteří, že to jde a jiní ne, tak nevím. Někde jsem i četl, že to prý jde, když to původní majitel dá do depozitu a pak, když je to v depozitu, tak to můžeme na mě přepsat. Pokud to nějak jde, tak popř. co všechno se musí udělat. Děkuju moc za pomoc.
Tak to jsem zvedavej jesi to vyjde !
Proč by to nevyšlo? Je to úplně normální postup. Pro zaevidování stačí evidenčka. Je to jako když koupíš bouračku. Na plaťáku dojedeš na stk, tam mrknou na VIN a štítek. Do protokolu napíšou že nevyhovuje z hlediska technického stavu, ale vyhovuje z hlediska evidenční kontroly. Na základě toho úřad přihlásí. Až auto opravíš, tak pak teprve jdeš na klasickou technickou. Spíš teda nechápu proč tu technickou nejdřív neuděláš a až pak to nejdeš přihlásit. Musíš mít hlavně povinné ručení.
Protože to auto teď technickou neprojde. V pondělí to teda zkusím a napíšu tu, jak to dopadlo.
Prostě zajeď na STK a řekni že potřebuješ evidenčku pro přihlášení a ne technickou.
Hoši měli jste pravdu. Pro jistotu jsem zaběhl na úřad, abych ve finále nevyhodil prachy za odtahovku a je to tak. do 31.12. 2015 nešlo auto přihlásit bez STK, ale od 1.1. 2016 už to jde. Ještě jsem zaběhl na evidenčku, jestli tam nebude problem a ti mi to taky potvrdili, takže všechno ok. Díky
Tak jak vidíš, uplne normalni postup to není, ale o těch změnách od 1.1.2016 jsem fakt nevěděl.Tomasis píše:Proč by to nevyšlo? Je to úplně normální postup. Pro zaevidování stačí evidenčka. Je to jako když koupíš bouračku. Na plaťáku dojedeš na stk, tam mrknou na VIN a štítek. Do protokolu napíšou že nevyhovuje z hlediska technického stavu, ale vyhovuje z hlediska evidenční kontroly. Na základě toho úřad přihlásí. Až auto opravíš, tak pak teprve jdeš na klasickou technickou. Spíš teda nechápu proč tu technickou nejdřív neuděláš a až pak to nejdeš přihlásit. Musíš mít hlavně povinné ručení.
-
- Člen Klubu
Je to tak, podobně tehdy jsem měl SPZ v depozitu a mezitím vypršela technická. Nechtěli mě je pak vydat. Na STK bez SPZ to myslím taky nešlo. Následovalo trochu podivný kolečko pátý přes devátý.majkrofon píše:Hoši měli jste pravdu. Pro jistotu jsem zaběhl na úřad, abych ve finále nevyhodil prachy za odtahovku a je to tak. do 31.12. 2015 nešlo auto přihlásit bez STK, ale od 1.1. 2016 už to jde. Ještě jsem zaběhl na evidenčku, jestli tam nebude problem a ti mi to taky potvrdili, takže všechno ok. Díky
Dneska jsem byl na evidenčce a jeden problém tu je. Pokud je na autě něco co tam nemá být. V mém případě to bylo o 1 vyjebaný palec větší kola (v TP 17" na autě 18") tak vás vyhodí, jako dneska mě
Myslel jsem, že evidenčka je jenom kontrola techničáku jestli vše sedí a ona to je taková malá STK. Snad se to někomu bude hodit a nebude muset vyhazovat zbytečně prachy za odtahovku apod.

To se mi nějak nezdá, zkusil bych jinou STK. Na evidenčce nemůže kontrolovat stav vozidla. Jak už bylo víše napsáno, bouračka taky neprojde STK, ale přepsat musí jít 

evidenční kontrola je soulad vozidla s technickým průkazem podle toho jak bylo schváleno pro provoz takže jiný rozměr pneu nebo kol než je v tp je špatně
Nejlepší na tom je, že ve čtvrtek jsem tam byl ptal se jich a doslova jsem jim řekl "opravdu to můžu přivézt, on je to teď docela vrak. Nemá to původní podvozek ani kola nesedí a auto musí přijet na odtahovce, tak abych pak nevyhodil peníze za odtahovku" a byla tam paní co to vyřizuje a dokonce jeden technik a oba na mě, že jim je to jedno, že chtějí vidět hlavně velký a malý techničák. Říkám fajn, tak zítra přijedu. Objednám odtahovku, dojedu na evidenčku přijde jiný technik a jeho slova " co to je za kola, stím vás nepustím" takže jsem včera vyhodil 2000 za odtahovku a nic jsem nevyřídil. Já nevím, jestli ta doba je už, tak pojebaná, že si musíš každý rozhovor nahrát nebo co dělat, když tě ve finále 90% lidí ojebe.
Staženo ze státní správy:
Úkony prováděné při evidenční kontrole:
VIN (výrobní číslo vozidla)
číslo motoru a jeho typ - soulad podvozku a typu motoru dle výrobce (číslo motoru se kontroluje pouze pokud je uvedeno v TP)
barva karoserie
zápis tažného zařízení
počet míst k sezení
zápis ABS a řazení
výrobní štítek a jeho údaje
vybavení pevnou přepážkou oddělující nákladní prostor od cestujících (u nákladních a montážních vozidel)
tachograf (je-li předepsán)
rozměry ráfků
rozměry a typy pneumatik
Úkony prováděné při evidenční kontrole:
VIN (výrobní číslo vozidla)
číslo motoru a jeho typ - soulad podvozku a typu motoru dle výrobce (číslo motoru se kontroluje pouze pokud je uvedeno v TP)
barva karoserie
zápis tažného zařízení
počet míst k sezení
zápis ABS a řazení
výrobní štítek a jeho údaje
vybavení pevnou přepážkou oddělující nákladní prostor od cestujících (u nákladních a montážních vozidel)
tachograf (je-li předepsán)
rozměry ráfků
rozměry a typy pneumatik