Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e46 320d Spatne startuje v zime

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
TurboShnek

e46 320d Spatne startuje v zime

#1 Příspěvek od TurboShnek »

Zdravim,

Mam e46 320d z roku 2000 a uz 2 roky s nim mam stejny problem a nevim co s tim. Kdyz venkovni teplota klesne pod 5°C nemuzu rano nastartovat. Pockam az zhasne kontrolka zhavicich svicek, a ostatni kontrolky (pasy, air bag atd...) a kdyz otocim klic starter toci motor a nic, az po nekolika pokusech chytne. Kdyz se trosku ohreje startuje normalne, nebo kdyz je venku vic nez 5°C startuje taky bez problemu. Nevsiml jsem si zadneho bileho koure.

Tady je video:

https://youtu.be/qabhat94AxM

Kdyz je venku teplo, treba 10, 20, 30°C a pokusim se nastartovat pred tim nez zhasnou vsechny kontrolky taky chvili skita nez chytne. Kdyz pockam az zhasnou a pak otocim klic chytne na prvni otoceni. Nevim zda je to u techto aut normalni nebo ne?

Nedavno jsem vymenil zhavici svicky za nove od Meyle a minuly tyden jsem koupil novou baterku, 12V 100Ah 800A.

Dneska jsem ho pripojil na pocitac a s pomoci BMW Scanner nacetl nasledujici kody:
DDE -> Shadow-memory:
08/08 - Glow-plug system

EWS -> 0F/21 - Power on reset

ABS -> 95/00 - CAN timeout DME/DDE
78/00 - Vehicle power > 18 Volt

A/C -> 1C/44 - AUC sensor

IKE -> 11/C4 - Thermal oil-level sensor

LCM -> Shadow-memory:
3C/22 - Licence plate light
3E/23 - Rear fog light faulty

ZKE -> Shadow-memory:
90/21 - Battery Voltage: Open circuit
8A/21 - Alarm memory: Radio interior protection

# SCAN END
EWS a ZKE jsou udajne kvuli tomu ze jsem odpojil starou baterku a ABS kody muzou byt kvuli spatnemu regulatoru napeti na alternatoru, na to se zitra podivam.

Shadow-memory: 08/08 - Glow-plug system Tento kod jsem videl uz minuly rok, vzdycky je napsano ze jako by neni pritomny ale vymenil jsem kvuli nemu stejne svicky. Vymazal jsem vsechny kody a ted se zase objevil.

Nekteri lidi rikaji ze to muze byt palivovou pumpu pod sedackou, pry bych ji mel slyset ale nikdy jsem zadnou pumpu pod sedackou neslysel ani nevidel kdyz jsem mel auto zvedly...

Nevim co dal delat, ma nekdo nejaky napad? Mozna rele svicek? :(
mi00wa

Re: e46 320d Spatne startuje v zime

#2 Příspěvek od mi00wa »

Když se divám na google, tak i E46 mají relé žhaveni (jednotka) která odchází. Tu je třeba taky vyměnit http://www.bmwforums.info/3-series-guid ... 0-diy.html
Paras_1

#3 Příspěvek od Paras_1 »

Měl jsem ten samý problém, výměna všech žhaviček včetně relé a nepomohlo..... Nakonec špatný 3 vstřiky. Po jejich výměně startuje do vteřiny.
TurboShnek

#4 Příspěvek od TurboShnek »

Dneska bylo -7°C, nazhavil jsem motor 2x to znamena otocil klic do 2 pozice, pockal az zhasnou vsechny kontrolky vcetne zhaveni, pak vratil klic do pozice 0 a zase udelal to samy a pak nastartoval, a chytnul na prvni otoceni motru. :| Pripada mi ze svicky nezhavi dost, protoze kontrolka sviti docela dlouho a za tu dobu by se meli stacit poradne nazhavit. Je neco takovyho mozny? Svicky jsou uplne novy... Nebo obcas nespina rele?
mi00wa píše:Když se divám na google, tak i E46 mají relé žhaveni (jednotka) která odchází. Tu je třeba taky vyměnit http://www.bmwforums.info/3-series-guid ... 0-diy.html
Nevite jak ji vyzkouset abych zbytecne nekupoval novou? Auto dily jsou docela drahy kor originalni na BMW. :oops:
Paras_1 píše:Měl jsem ten samý problém, výměna všech žhaviček včetně relé a nepomohlo..... Nakonec špatný 3 vstřiky. Po jejich výměně startuje do vteřiny.
Jak jste zjistil ze mate spatny vstriky? Budu je muset vyndat a dat do nejakych sklenicek a podivat se kolik z nich strika nafty nebo je nejakej jednodussi zpusob?
Paras_1

#5 Příspěvek od Paras_1 »

Dělal jsem to skleničkovou metodou, korekce vstřiků se dají změřit i na dagnostice, ale to nemusí být vždycky pravda. Kolik má auto najeto?
TurboShnek

#6 Příspěvek od TurboShnek »

Paras_1 píše:Dělal jsem to skleničkovou metodou, korekce vstřiků se dají změřit i na dagnostice, ale to nemusí být vždycky pravda. Kolik má auto najeto?
Ma najeto 220 000 km. Nevim jestli vstriky nekdy menily ale myslim ze jo protoze kdyz jsem ho koupil v pameti pocitace byl nejakej starej kod spojenej se vstrikama, nepamatuju si presne jakej. Taky menily 'needle motion sensor' a ja jsem menil MAP senzor, cistil EGR a vymenil tlakovy trubicky.
Odpovědět