Mam e46 320d z roku 2000 a uz 2 roky s nim mam stejny problem a nevim co s tim. Kdyz venkovni teplota klesne pod 5°C nemuzu rano nastartovat. Pockam az zhasne kontrolka zhavicich svicek, a ostatni kontrolky (pasy, air bag atd...) a kdyz otocim klic starter toci motor a nic, az po nekolika pokusech chytne. Kdyz se trosku ohreje startuje normalne, nebo kdyz je venku vic nez 5°C startuje taky bez problemu. Nevsiml jsem si zadneho bileho koure.
Tady je video:
https://youtu.be/qabhat94AxM
Kdyz je venku teplo, treba 10, 20, 30°C a pokusim se nastartovat pred tim nez zhasnou vsechny kontrolky taky chvili skita nez chytne. Kdyz pockam az zhasnou a pak otocim klic chytne na prvni otoceni. Nevim zda je to u techto aut normalni nebo ne?
Nedavno jsem vymenil zhavici svicky za nove od Meyle a minuly tyden jsem koupil novou baterku, 12V 100Ah 800A.
Dneska jsem ho pripojil na pocitac a s pomoci BMW Scanner nacetl nasledujici kody:
EWS a ZKE jsou udajne kvuli tomu ze jsem odpojil starou baterku a ABS kody muzou byt kvuli spatnemu regulatoru napeti na alternatoru, na to se zitra podivam.DDE -> Shadow-memory:
08/08 - Glow-plug system
EWS -> 0F/21 - Power on reset
ABS -> 95/00 - CAN timeout DME/DDE
78/00 - Vehicle power > 18 Volt
A/C -> 1C/44 - AUC sensor
IKE -> 11/C4 - Thermal oil-level sensor
LCM -> Shadow-memory:
3C/22 - Licence plate light
3E/23 - Rear fog light faulty
ZKE -> Shadow-memory:
90/21 - Battery Voltage: Open circuit
8A/21 - Alarm memory: Radio interior protection
# SCAN END
Shadow-memory: 08/08 - Glow-plug system Tento kod jsem videl uz minuly rok, vzdycky je napsano ze jako by neni pritomny ale vymenil jsem kvuli nemu stejne svicky. Vymazal jsem vsechny kody a ted se zase objevil.
Nekteri lidi rikaji ze to muze byt palivovou pumpu pod sedackou, pry bych ji mel slyset ale nikdy jsem zadnou pumpu pod sedackou neslysel ani nevidel kdyz jsem mel auto zvedly...
Nevim co dal delat, ma nekdo nejaky napad? Mozna rele svicek?