Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Drift

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: Drift

#41 Příspěvek od JaraX »

ty díly stojí skoro stejně, sehnat top FL xenon světlo za rozumnou na E38 je taky nesmysl, nárazník na E65 prodávám o litr dráž jak na E38.
Filozof

#42 Příspěvek od Filozof »

mno počkej jako 70tis mi přijde docela darda ...beru že si servis narazí o dost více ale stejně ikdyby reálná cena byla 30-40 je to dost.
TANN3R

#43 Příspěvek od TANN3R »

Mě teda 70 přijde naopak nějak málo. Z fotek vidím na výměnu přední i zadní nárazník, přední i zadní světlo, přední blatník, na zadním boku trochu karosářské + lak a práce.. S cenama nových dílů to moc nevychází.. Za 30 tohle dáš jedině, kdyby si sehnal díly už v laku.

Edit: počítám ještě dopředu pdc čidlo a klidně to mohl schytat i ráfek? Z fotky to poznat nejde..
Misanek

#44 Příspěvek od Misanek »

JaraX píše:samozřejmě, já platím 10k(včetně povinnyho, Generali) a mam to pojištěný na 150k se spoluučastí 3tisice, to mi pokryje většinu nehod, v připadě totálky pak budu mít aspon prachy na další auto.
Tak tohle je pohodě - hovno spoluúčast a plnění celkem pěkné. To je standardní produkt nebo jsi to musel řešit po známosti?
Bembik

#45 Příspěvek od Bembik »

Tak ono se udelalo vice.... obe predni svetla, oba narazniky, kraviny do narazniku, mlhovky, CELOLAK atd..
Vysledek zde....https://goo.gl/photos/w2fimPsj7LBu5fHe7
laik

#46 Příspěvek od laik »

Filozofe, tak já jsem měl nehodu s fabií, poškozen zadní nárazník, blatník, dvířka nádrže, nějaká výztuha podběh.
Dveře i páté dveře, skla O.K. geometrie vpoho a stálo to 74.246 českých v servisu simply nebo klévr. Už nevím přesně, který z těch dvou pánů tvořil fakturu.
Když porovnám,že já jsem měl jen nabořený rožek, tak to neměl až tak drahé. Neříkám levné.
Jaris330D

#47 Příspěvek od Jaris330D »

Ono záleží za kolik se seženou díly a taky jestli si to bude dotyčný dělat sám. Lak 3000 nárazník přední, 3000 zadní, 3000 blatník, karosářina 5000 a dejme tomu 3000 vícepráce. Přední nárazník 6000, zadní 3000, blatník 6000, přední světlo 6000. Jsi na 35 000 kč. Zrovna bych udělal repas světel 20 000 a jsem na 55 000. Nějaká práce za přeházení atd. a jsi na 70 000. Sám jsem tomu nevěřil, ale asi to tak bude. Vše jsou ceny originálních dílů z vrakáče.
TANN3R

#48 Příspěvek od TANN3R »

Ale Bembik psal, že to šlo z hav. pojištění, proto je těch 70tis ještě vcelku nízká cena. Pojišťovna počítá všechno z nových dílů a protože na sedmu v náhradě světla nebo blatníky (jako třeba na koncern) nejdou koupit, tak se berou origo díly.

Hádám by nikdo nechtěl z havarijka seskládat auto na vrakáči :D

Podle ceníku stojí neadaptivní světlo 25k, zadní 5k, nárazník zadní 22k, přední 19k. Už tohle je přes 70tis, bez lišt, mřížek, náfuků do nárazníku, bez pdc, bez laku, bez práce.. Takže počítám se nárazníky opravovaly..
Bembik

#49 Příspěvek od Bembik »

Řešil jsem to přes servis známého...vystavil Fa na cca 110.000,- Kč... pojišťovna poslala cca 80...
Reálné náklady byly okolo těch 70. Nové světlo HELLA mám po slevě za cca 10.000,- nárazníky a blatníky šly origo ale, z vrakáče....kopie bych tam nedával.
Jaris330D

#50 Příspěvek od Jaris330D »

Takhle jsem si to nějak myslel.
kurevtor

#51 Příspěvek od kurevtor »

TANN3R píše:Ale Bembik psal, že to šlo z hav. pojištění, proto je těch 70tis ještě vcelku nízká cena. Pojišťovna počítá všechno z nových dílů a protože na sedmu v náhradě světla nebo blatníky (jako třeba na koncern) nejdou koupit, tak se berou origo díly.

Hádám by nikdo nechtěl z havarijka seskládat auto na vrakáči :D

Podle ceníku stojí neadaptivní světlo 25k, zadní 5k, nárazník zadní 22k, přední 19k. Už tohle je přes 70tis, bez lišt, mřížek, náfuků do nárazníku, bez pdc, bez laku, bez práce.. Takže počítám se nárazníky opravovaly..
jo přesně tak... Kde žiješ filozofe? :-D

Bembik: takže to vlastně vše dobře dopadlo :lol: Ten celolak potěší :)
Filozof

#52 Příspěvek od Filozof »

je mi jasné že krejakej škrábanec na e65 bude za kilo to chápu ...už mlčím :D

nejsme u stréca vency ve stodole co to opraví izolačkou a jezdí dál že ? :-D

Jinak psal že dělal celolak v tom bych viděl těch 30k navíc ...jinak si myslím do 40tis si to člověk doma pořeší... ;)
vlastnemec

#53 Příspěvek od vlastnemec »

Tak jsem taky v "klubu" sedma si prohrábla při vyjíždění od baráku a zadek se mi otřel o kamenej sloupek plotu kurva kilo v prdeli :D
pGb

#54 Příspěvek od pGb »

a nechcete ještě dodat jak velký máte vzorek na zadních gumách? Mi naposledy tancovala sedma při sjetých letních 19" kolech na vrstvě sněhu. Od té doby co mám zimní gumy se 6 a více mm je klid :)
vlastnemec

#55 Příspěvek od vlastnemec »

Mám v nejnižším místě 6,5mm na gumy jsem háklivej.

Abych to uvedl na pravou míru, mám celkem hodně úzkej vjezd a vycouvávám kopeček na cca v 4 metrech převýšení 1,5m, abych neškrábl spodek musím si najet hodně k tomu sloupku a dneska je tady čistá ledová sklinka, takže malinké prohrábnutí než zabralo DSC a zadek se mi šoupl o 3cm na sloupek plotu, nic tragického jen jemně lak, šlo by to udělat zástřikem, ale díky tomutu jsem začal uvažovat liftu celé prdele :D
pGb

#56 Příspěvek od pGb »

před pár lety jsem parkoval v dvougaráži se sousedem. sjez dolů do zapuštěné garáže, sníh, namrzlo .... tak pomalu najíždím zatáčením, náhle se sunu na prdel sousedova auta a asi 0,75m před ním byl konec sněhu a auto se s cuknutím zastavilo ... no ulevilo se mi dost, asi 5-10cm čumákem od zadku sousedova nového kombíku se mi objevila pod koly dlažba a ne sníh.
Filozof

#57 Příspěvek od Filozof »

no to opravdu naštve ... já se snažím předvídat a pokud vidím třeba u baráku takovou nebezpečnou situaci raději jdu a posypu pískem místa kudy pojedu ven a do garáže at se nestane nějakej malér. Hlavně na chalupě kde občas napadne a pak je to dost zledovatělé.
To se nebavím o chatě na horách tam se musí pul hodiny vyházet sníh a pak se teprve přijede k chatě :-D
WizarDEAD

#58 Příspěvek od WizarDEAD »

K tem vasim cenam oprav - nedavno mi nekdo pred barakem urazil zrcatko, a od nej se drobet skrably dvere (asi 4cm skrabanec, ale dvere malinko prohnuty).
Dovezl jsem to do BMW a cely zrcatko, sklo, drzak, tesneni, kabelaz, atd => 45k
Kitovani dveri a lakovani cele pulky auta - ze pry kdyz zalakovali jen dvere, tak to bylo videt, takze oboje dvere, prah, predni i zadni blatnik => 25k

Takze podtrzeno secteno za urazeny zrcatko 70k. Takze radim dobre, kdo nema havarijko, bezte si ho rychle udelat.. :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#59 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Tak to je darda hodná leda tak servisu u dealerství. Co ta spoluúčast?

Pokud nebyla promáčklina ostrá, což by od zrcátka nemuselo jde bez kitování přísavkama vrátit a zaleštit za 500,-
Pokud je to hluboký a vidět solidní lakoš by dveře (popř.po hranu) a zrcátko sfoukl do 5000,- Jo a sehnal bych ho možná na vrakáču..

To pro ty co zas nemají HAV. :)
schadow12345

#60 Příspěvek od schadow12345 »

WizarDEAD píše:K tem vasim cenam oprav - nedavno mi nekdo pred barakem urazil zrcatko, a od nej se drobet skrably dvere (asi 4cm skrabanec, ale dvere malinko prohnuty).
Dovezl jsem to do BMW a cely zrcatko, sklo, drzak, tesneni, kabelaz, atd => 45k
Kitovani dveri a lakovani cele pulky auta - ze pry kdyz zalakovali jen dvere, tak to bylo videt, takze oboje dvere, prah, predni i zadni blatnik => 25k

Takze podtrzeno secteno za urazeny zrcatko 70k. Takze radim dobre, kdo nema havarijko, bezte si ho rychle udelat.. :D
To chci vidět kterej servis Bmw ti to dělal, protože podle mě kecas, v Bmw by ti nikdy nic nekitovali, buď jen nový lak a nebo rovnou nové dveře :)
Odpovědět