Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e53 Vybíjení baterky

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
coldfire

e53 Vybíjení baterky

#1 Příspěvek od coldfire »

Ahoj,

jelikož už jsem byl ve dvou servisech kde nikdo na nic nepřišel tak se obracím na vás, zda někdo neměl podobnou zkušenost s vybíjením baterky.

Problém je takový že někdy se auto vybije přes noc někdy třeba zase až po 14 dnech a to je největší problém, že je to nepravidelné a už fakt nevím čím by to mohlo být. Vyměnil jsem ježka, odpojil všechny jednotky v kufru (navigace, cd changer, telefon atd...) a problém stejně přetrvává. Zkoušel jsem i v zamklém a uspaném autě proměřovat odběr ale jelikož je to nepravidelné tak jsem nezjistil nic proto jsem si koupil takovou vychytávku od CTEK co mi posílá data z baterky na telefon a zjistil jsem tohle viz. obrázek

Obrázek

Auto se uspí ale pak jakoby v pravidelných intervalech má odběry a pak se zas nic ... jak sem psal někdy se mu podaří plnou baterku vybít přes noc .. na druhou stránku bych řekl že v létě se tak často nevybije ...

Ještě me napadlo jestli to nemůže být nějaký špatný větráček v palubovce ? Nebo pod budíkama ten LCD panel a nebo webasto ...že by prostě někdy seplo ..

Všem dík za rady a tipy 8-)
vlastnemec

Re: e53 Vybíjení baterky

#2 Příspěvek od vlastnemec »

Nevím co máš za motorizaci, ale ropy sem tam spouštějí žhavení jen tak :D
Dále třeba pokud je celovzduch tak se auto co šest hodin vzbudí a vyrovná si výšku.

Asi nejhorší závada postupně odpojovat a zkoušet.
coldfire

#3 Příspěvek od coldfire »

3.0D

Můžeš být konkrétnější k tomu žhavení ? Jinak celovzduch nemám.

Odpojil sem i webasto a stejně ...teď mi někdo říkal že to klidně může dělat i altík on sice nabíjí ale když je vadnej tak může i vybíjet.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

Jj altík může vybíjet, stejně tak žhavící jednotka muže být v prdeli a žhavit náhodně,
coldfire

#5 Příspěvek od coldfire »

Zkusím odpojit altík přes noc a uvidím... Kdyby to byla žhavící jednotka tak bych měl asi i nějaké problémy se startem ne ?
vlastnemec

#6 Příspěvek od vlastnemec »

Nemusí být v prdeli co se týče žhavení a teploty na problémovej start ještě nejsou, prostě si to zažhaví kdy chce. Dále to nejčastěji dělají neorigo věci jako dodělávanej alarm,... i blbej BT parrot dokáže vycucat baterku.
tomik001

#7 Příspěvek od tomik001 »

zdar,mám e 53 3D 160 KW,řeším přesně to samé, auto se mi uspí a pak se v nahodných intervalech probouzí. Poslední cca dva dny se mi ještě splašilo interierové světlo a někdy začne s rozsvěcováním a shasínáním jak při zamčeném tak i odemčeném autě. Tři diagnostiky nic neukazali a když auto usne tak má odběr cca 0,10a
coldfire

#8 Příspěvek od coldfire »

tomik001 píše:zdar,mám e 53 3D 160 KW,řeším přesně to samé, auto se mi uspí a pak se v nahodných intervalech probouzí. Poslední cca dva dny se mi ještě splašilo interierové světlo a někdy začne s rozsvěcováním a shasínáním jak při zamčeném tak i odemčeném autě. Tři diagnostiky nic neukazali a když auto usne tak má odběr cca 0,10a
Ahoj já jsem to asi vyřešil, odpojil jsem alternátor a zatím se to zdá OK baterka stále drží. Pokud to teda nedělá žhavící jednotka a odpojením altíku sem jen přerušil nějakej obvod od žhavící jednotky....takže nevím jestli koupit novej altík nebo žhavící jednotku .. nerad bych koupil altík a pak zjistil že to stejně dělá ta žhavící jednotka ... má někdo nějakej tip jak to otestovat abych nemusel kupovat altík i žhavící jednotku ?

btw: U interiérových světel stačí to hlavní tlačítko podržet cca 3 nebo 5 vteřin (nevím přesně) ale pak je uplně vypneš :) jinak bych zkusil se zamknout v autě a proměřit si pojistky jednu po druhé.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Vymontuj alternátor (v případě výměny stejně budeš muset) a dej ho otestovat do elektrodílny, kde to opravují. Může tam být např. špatná dioda, která žije vlastním životem.
paniser

#10 Příspěvek od paniser »

coldfire píše:
tomik001 píše:zdar,mám e 53 3D 160 KW,řeším přesně to samé, auto se mi uspí a pak se v nahodných intervalech probouzí. Poslední cca dva dny se mi ještě splašilo interierové světlo a někdy začne s rozsvěcováním a shasínáním jak při zamčeném tak i odemčeném autě. Tři diagnostiky nic neukazali a když auto usne tak má odběr cca 0,10a
Ahoj já jsem to asi vyřešil, odpojil jsem alternátor a zatím se to zdá OK baterka stále drží. Pokud to teda nedělá žhavící jednotka a odpojením altíku sem jen přerušil nějakej obvod od žhavící jednotky....takže nevím jestli koupit novej altík nebo žhavící jednotku .. nerad bych koupil altík a pak zjistil že to stejně dělá ta žhavící jednotka ... má někdo nějakej tip jak to otestovat abych nemusel kupovat altík i žhavící jednotku ?

btw: U interiérových světel stačí to hlavní tlačítko podržet cca 3 nebo 5 vteřin (nevím přesně) ale pak je uplně vypneš :) jinak bych zkusil se zamknout v autě a proměřit si pojistky jednu po druhé.

Ahoj, mozes pls dat info ako si dopadol? Potvrdilo sa ti to s tym alternatorom?
coldfire

#11 Příspěvek od coldfire »

paniser píše:
coldfire píše:

Ahoj, mozes pls dat info ako si dopadol? Potvrdilo sa ti to s tym alternatorom?
Zítra budu vědět víc tak napíšu :)
paniser

#12 Příspěvek od paniser »

ok, super riesim rovnaky problem :-)
coldfire

#13 Příspěvek od coldfire »

Tak i po výměně alternátoru baterka KO :( už fakt nevím co by to mohlo být :(
kawaman

#14 Příspěvek od kawaman »

Poslední možnost je odvézt to k někomu, kdo se v tom vyzná.
Tohle ale měla být 1. varianta, jakou si měl udělat. Ušetřil bys čas a peníze.. Nechápu, proč si lidi pořád komplikují život
coldfire

#15 Příspěvek od coldfire »

kawaman píše:Poslední možnost je odvézt to k někomu, kdo se v tom vyzná.
Tohle ale měla být 1. varianta, jakou si měl udělat. Ušetřil bys čas a peníze.. Nechápu, proč si lidi pořád komplikují život

jo jo .. jako bych stim už nebyl asi v 10 servisech.... :roll:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od JaraX »

určitě to byli odborníci na BMW
coldfire

#17 Příspěvek od coldfire »

JaraX píše:určitě to byli odborníci na BMW
Ano byli to specializované bmw servisy ... i když teď si pod odborníkem představim asi už jen toho co se mu to podaří vyřešit :D :D
kawaman

#18 Příspěvek od kawaman »

U Snejka si byl?
coldfire

#19 Příspěvek od coldfire »

kawaman píše:U Snejka si byl?
Asi ne ? Jsem z jižních čech :)
kawaman

#20 Příspěvek od kawaman »

A to je problém?? Určitě už si projel vic peněz, když už si byl u 10ti odborníků.
Odpovědět